Hej
Kupiłam sobie miętową prostą sukienkę z głównym przeznaczeniem na wesele. Niestety mam problem z dodatkami. Przeglądając stylizacje z kolorem miętowym zauważyłam, że najczęściej występuje on z beżowym, morelowym czy łososiowym. Niestety ja w takim zestawieniu wyglądam bezbarwnie Mam ciemne włosy, ale niezbyt ciemną cerę, w odcieniu żółtawym. Pomyslałam, że ożywię sukienkę żakietem z h&m - mam taki w kolorze kanarowo-żółtym i bardzo mi pasuje ten kolor. Myślicie, że to dobre zestawienie? Zazwyczaj nosiłam ten żakiet do neutralnych kolorów - białego i czarnego. Poza tym jeśli założę żółty żakiet to jakie dodatki do tego zestawu? Nie chcę żółtych butów i torebki. O biżuterii myślałam, że w złocie, ale mam też oryginalne szklane kolczyki niebiesko-zielone. Może coś mi doradzicie?
Jak dla mnie miętowa sukienka i jaskrawożółty żakiet to bardzo zły pomysł. Ja bym raczej dała czarne lub beżowe dodatki i złotą biżuterię. Za dużo jaskrawych kolorów nigdy nie wygląda dobrze.
Ja chyba też wybrałabym coś w kolorze beżowym lub jakimś pastelowym
Pastele i mięta rzeczywiście pasują ale jak już pisałam nie do mnie - wyglądałabym blado i bezbarwnie
Bardzo podobają mi się zaproponowane stylizacje, szczególnie te z różem i fioletem. Nie pomyślałabym, że to pasuje
Mój żółty żakiet i miętowa sukienka są prawie identyczne jak na zdjęciu tylko do sukienki raczej nie mogę dodać paska, bo chociaż jest w miarę dopasowana, to jest odcinana pod biustem. Gdzie zatem może być ten dodatkowy żółty akcent? Buty i torebka w neutralnym beżu - ten pomysł mi się podoba bo nawet mam takie szpilki.
Rzeczywiście zestaw z intensywnie żółtym żakietem wygląda całkiem ładnie, ale przebojem jest dla mnie połączenie z amarantem! Nie wpadłabym na takie zestawienie, a jest naprawdę ciekawe. Ogólnie mieta plus pastele to dobry pomysł, unikałabym na pewno czerni, myślę, żę w połączeniu z tą sukienką wyglądałaby bardzo pospolicie.
Rzeczywiście zestaw z intensywnie żółtym żakietem wygląda całkiem ładnie, ale przebojem jest dla mnie połączenie z amarantem! Nie wpadłabym na takie zestawienie, a jest naprawdę ciekawe. Ogólnie mieta plus pastele to dobry pomysł, unikałabym na pewno czerni, myślę, żę w połączeniu z tą sukienką wyglądałaby bardzo pospolicie.
Masz rację - amarantowy jest świetny! i dobrze by mi w nim było. Aż żałuję, że mam już żółty żakiet...
Gibon napisał/a:Rzeczywiście zestaw z intensywnie żółtym żakietem wygląda całkiem ładnie, ale przebojem jest dla mnie połączenie z amarantem! Nie wpadłabym na takie zestawienie, a jest naprawdę ciekawe. Ogólnie mieta plus pastele to dobry pomysł, unikałabym na pewno czerni, myślę, żę w połączeniu z tą sukienką wyglądałaby bardzo pospolicie.
Masz rację - amarantowy jest świetny!
i dobrze by mi w nim było. Aż żałuję, że mam już żółty żakiet...
Bosa- Żakietów nigdy dość . Zawsze możesz kupić amarantowy, bo pasuje do wielu ubrań, więc nie będzie to zakup pochopny
. Byłoby fajnie gdyby udało Ci się znaleźć miętowo- amarantowe buty, które połączą w całość stylizację. Te akurat wypatrzyłam na allegro
.
8 2013-02-21 17:26:26 Ostatnio edytowany przez mago_mago (2013-02-21 17:30:15)
A może miętowe buciki?
zestaw miętowy z różem i kolorem łososiowym
10 2013-03-21 22:57:02 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-03-21 23:01:14)
Najlepiej dobrać pastelowe kolory będziesz wyglądać delikatnie i kobieco masz tu przykład
Zamiast adresu strony wpisz, między znaczniki [img]i[/img], adres zdjęcia.
Do miętowej sukienki założyłabym na pewno takie przezroczyste baleriny beżowe
Skuszona wyprzedażą stałam się posiadaczką takiej oto torebki:
No i mam dylemat: może zrezygnować ze stylizacji z żółtym żakietem i pójść w koral? Chyba pasuje, prawda? Dodam, że mam już beżowe buty i złoto-miętowe kolczyki (choć kolczyki to nie problem). Zastanawiam się tylko nad tymi butami - pewnie lepsze byłyby koralowe, ale przyznam, że wolałabym oszczędzić na tym wydatku
13 2013-04-08 14:57:02 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-04-08 15:41:48)
Może coś w tym stylu:) Ja przynajmniej lubię takie zestawienie kolorystyczne:) link
O właśnie. Stara zasada łączenia pasteli z pastelami zawsze się sprawdza. Zawsze możesz też zestawić miętowy z białym (jedno z moich ulubionych połączeń).
Skuszona wyprzedażą stałam się posiadaczką takiej oto torebki:
http://img507.imageshack.us/img507/9440/273753383d1.jpg
No i mam dylemat: może zrezygnować ze stylizacji z żółtym żakietem i pójść w koral? Chyba pasuje, prawda? Dodam, że mam już beżowe buty i złoto-miętowe kolczyki (choć kolczyki to nie problem). Zastanawiam się tylko nad tymi butami - pewnie lepsze byłyby koralowe, ale przyznam, że wolałabym oszczędzić na tym wydatku
Koral będzie pasował do mięty . Ale chyba nie obejdzie się bez kupna butów lub żakietu w tym kolorze. Pomyśl o tym, jak o inwestycji w swój wizerunek
. Albo do powyższego zestawu kup koralowe kolczyki zamiast butów
.
Polecam szarości lub beże, piękne tło dla miętowej sukienki!
17 2016-01-17 23:13:28 Ostatnio edytowany przez cslady (2016-01-18 21:43:51)
nawet nie wiem, ale jeśli chodzi o kolor czarny, to z długich sukienek, które są teraz modne, to spam można znaleźć fajne.
18 2016-03-29 09:45:17 Ostatnio edytowany przez Olinka (2016-03-30 01:57:30)
Hej, ja jestem zdecydowanie fanką pastelowych kolorów - gratuluję wyboru Moim zdaniem możesz ożywić strój jakimiś fajnymi dodatkami - np. ja ostatnio często noszę [spam] - mają szeroką gamę kolorystyczną i gramaturę materiału. Do tego polecam jakieś fajne, wiszące kolczyki i torebkę
Ja proponowałabym dokupić jakiś mały sweterek miętowy w kolorze o dwa tony ciemniejszym niż sukienka, a do całości dobra takie buty jak chociażby te z Wojasa. Miętowa sukienka plus inny mocny kolor to jak dla mnie za dużo. Amarant czy kolor żółty się nie sprawdzą.
Śliczne są te buty! To nowa kolekcja? Pomysł też całkiem sensowny. Za dużo intenstywnych kolorów razem nie wygląda zbyt dobrze
Znalazłam na stronie wojasa, więc bieżąca kolekcja wiosna lato
a może coś z w kilku kolorach? Np. zakiet jasny z miętowym akcentem? Moim zdaniem grantowy i szafirowy tez pasują.