kompleksy czy juz choroba?pomocyyy!!!!!!! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » kompleksy czy juz choroba?pomocyyy!!!!!!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: kompleksy czy juz choroba?pomocyyy!!!!!!!

od jakiegos czasu jestem bardzo niezadowolona ze swojego wygladu. uwazam ze jestem bardzo brzydka osoba. od wakacji pracuje dorywczo (w czasie studiow) aby zarobic na pierwsza operacje plastyczna, wiem ze to brzmi bardzo glupio i gowniarsko ale codziennie rano gdy patrze w lustro az boje sie wychodzic  z domu bo az tak nie akceptuje mojego wygladu. zmienilabym w sobie prawie wszystko.
Ostatni jednak o swoim wygladzie mysle coraz czesciej i sama zastanawiam sie czy oprocz samych kompleksow moze jednK mam jeszcze jakies zaburzenie. boje sie patrzec w lustro bo boje sie zobaczyc moja szpetna twarz, jesli juz to robie to tylko jak ejstem sama i tylko w domu. w sklepach jak cos kupuje (co i tak zdarza sie bardzo rzadko bo wstydze sie chodzic po skelpach) to nigdy nie patrze w lustra czasami tylko ale to jak jestem sama w przymierzalni. ostatnio nawet sie poplakalam w centrum jak zobaczylam mona twarz;/  nie pamietam kiedy ostatnio przegladalam sie w lustrze obok kolezanki albo nawet matki, zawsze sama aby nie miec porownania z kimkolwiek innym.  prawie w ogole wiecxzorami nie wychodze z domu bo czuje sie zle wsrod tych wszytskich pieknych dziewczyn, ktore beda sie na mnie patrzyc z gory bo jestem mala, brzydka i grubsza;/od 2 lat nie robie sobie sama zadnych zdjec a jak juz ktos robi zdjecia (np na imprezie) to potrafiw uciekac, zaslanaic sie reka, przemdiotami ludzmi aby nie sfotografowal mojej twarzy.
Nie wiem juz co mam robic !!!;/ czy sa w ogole ludzie z pdobnymi problemam? jesli jest sie brzydkim to jak poradzic sobie z ta swiadomoscia i jak zmusisc sie do chociaz proby zaakceptowania samego siebie i swojego wygladu????

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: kompleksy czy juz choroba?pomocyyy!!!!!!!

Moim zdaniem powinnaś pójść do psychologa i z nim o tym porozmawiać, bo ciężko Ci zaakceptować swój wygląd. A może to banalnie brzmi ale wygląd to nie wszystko. Każdy z nas coś by w sobie zmienił, każdy z nas ma kompleksy, a Ty na pewno nasz w sobie piękno tylko go nie widzisz.

3

Wydaje mi się ,że PANNABEATA ma rację musisz zgłosić się do terapeuty. Lepiej zbieraj pieniążki na wizyty a nie na operacje,choc własciwie to można skorzystac za darmo z rad psychologa. Więc będzie taniej:) Musisz zaakceptować siebie taką jaką jesteś, ze swoimi wadami i nauczyć się śmiać ze swoich kompleksów.
Zobaczysz będzie Ci dużo lżej. Żebyś Ty mnie zobaczyła to pewnie byś się śmiała smile:):) pozdrawiam

4

stelara napisał/a:

od jakiegos czasu jestem bardzo niezadowolona ze swojego wygladu. uwazam ze jestem bardzo brzydka osoba. od wakacji pracuje dorywczo (w czasie studiow) aby zarobic na pierwsza operacje plastyczna, wiem ze to brzmi bardzo glupio i gowniarsko ale codziennie rano gdy patrze w lustro az boje sie wychodzic  z domu bo az tak nie akceptuje mojego wygladu. zmienilabym w sobie prawie wszystko.
Ostatni jednak o swoim wygladzie mysle coraz czesciej i sama zastanawiam sie czy oprocz samych kompleksow moze jednK mam jeszcze jakies zaburzenie. boje sie patrzec w lustro bo boje sie zobaczyc moja szpetna twarz, jesli juz to robie to tylko jak ejstem sama i tylko w domu. w sklepach jak cos kupuje (co i tak zdarza sie bardzo rzadko bo wstydze sie chodzic po skelpach) to nigdy nie patrze w lustra czasami tylko ale to jak jestem sama w przymierzalni. ostatnio nawet sie poplakalam w centrum jak zobaczylam mona twarz;/  nie pamietam kiedy ostatnio przegladalam sie w lustrze obok kolezanki albo nawet matki, zawsze sama aby nie miec porownania z kimkolwiek innym.  prawie w ogole wiecxzorami nie wychodze z domu bo czuje sie zle wsrod tych wszytskich pieknych dziewczyn, ktore beda sie na mnie patrzyc z gory bo jestem mala, brzydka i grubsza;/od 2 lat nie robie sobie sama zadnych zdjec a jak juz ktos robi zdjecia (np na imprezie) to potrafiw uciekac, zaslanaic sie reka, przemdiotami ludzmi aby nie sfotografowal mojej twarzy.
Nie wiem juz co mam robic !!!;/ czy sa w ogole ludzie z pdobnymi problemam? jesli jest sie brzydkim to jak poradzic sobie z ta swiadomoscia i jak zmusisc sie do chociaz proby zaakceptowania samego siebie i swojego wygladu????

Nie ma brzydkich kobiet. Ty sobie to wmowiłaś..napisz jak chcesz do mnie, confalonieri36@wp.pl

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » kompleksy czy juz choroba?pomocyyy!!!!!!!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024