Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Dziewczyny,
czy macie jakieś swoje ulubione szampony, odżywki, preparaty do włosów? Może znacie jakieś niezawodne sposoby? Jak skutecznie dbać o włosy, jak często myjecie głowę?
Ja stosuje szampon Pantin do włosów cieniowanych, bo takie własnie mam, polkrotkie, mocno wycieniowane, delikatne, gładkie- czyli najgorszy rodzaj włosów
ze skłonnoscia do przetłuszczania, ale nie stosuje szamonow do włosów tłustych:/
No i do tego Stosuje tez lakier do włosów Nivea Zwiększający Objętość
dla mnie swietny efekt
Ale ogólnie nie lubie swoich włosów ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
i myje włosy dzień wdzień
zero odzywek i takich tam róznych specyfików:)
iziaaaaak doskonale Cie rozumiem bo tez nie lubie swoich włosów.
Muszę też je myć codziennie bo następnego dnia wyglądają okropnie ![]()
Właśnie we włosach zauważyłam łupież... W jaki sposób mam się go pozbyć?
Muszę kupić jakiś szampon przeciwłupieżowy. ![]()
Dla mnie najlepszym szamponem do usuwania łupieżu jest tylko jeden Nizoral -stosujesz tylko jedną lub dwie saszetki i masz koniec z nawrotami łupieżu a przynajmniej tak było w moim przypadku. Na co dzień używam GlissKura do włosów brązowych , a ostatnio dostałam w prezencie jakiś niemiecki szampon - jest rewelacyjny !!!!!!!!
Ostatnio edytowany przez fragma26 (2009-05-22 13:00:16)
dokładnie-Nizoral na łupież.
a ja uzywam do włosów:
szamponów: Dove-wygładzającego, do włosów przetłuszczających się i 2 w 1 i Nivea-diamentowy blask ![]()
do rozczesywania balsam bananowo-kokosowy z Avonu,
do prostowania balsam z Nivei-efekt prostownicy ![]()
lakier do włosów Taft- wygładzający
i nabłyszczacz do włosów z Avonu
to chyba tyle ![]()
aa i biorę tabsy ziołowe na wzmocnienie włosów - Belissa ![]()
szampon: glisskur do brazowych wlosow, wczesniej uzywalam garnier z seroo nutri gladki -tez dobry
odzywka -garnier nutri gladki (ew. zamiast odzywki maska proteinowa)
do rozczesywania: jedwab biosilk
A ja polecam do włosów farbowanych na kolor blond, szamponu z firmy Joanna, który rozjaśnia farbowane włosy, włosy są miękkie i puszyste! Nie przerażać się, kolorem szamponu ponieważ jest on fioletowy . Aaa tak to używam dobrego szamponu, pokrzywowego ,który mi wzmacnia włosy.
A ja mam sposób na szybszy porost włosów. Kup sobie nafte - nie taką jak w aptece, tylko czystą prawdziwą naftę i nałóż sobie ją na włosy. Gdy zacznie szczypać to zmyj ją. Włosy potem szybciej rosną są geste ładne i bujne ![]()
Ja myję codziennie, a odżywki używam raz, góra dwa razy w tygodniu. Takiej do spłukiwania. Próbnowałam wielu róznych szamponow, ogolnie myślę, że dobre sa ziołowe, np. wyciąg z czarnej rzepy czy pokrzywy lub firmy elseve. Oprócz tego, czasami robię sobie płukanke z cytryny
Mysle tez, że w pielęgnacji ważne jest to, aby im nie szkodzić - prostownica, lokówka, suszarka, itp.
ja niestety musze uzywac suszarki, bo myję włosy codziennie rano i musiałabym bardzo wczesnie wstawac, zeby zdązyły same wyschnąc, zanim pojdę do szkoły ; (
A co do łupieżu, polecam ( naprawdę mocno ) ten szampon : http://cokupic.pl/i/c_big1115747.jpg
no coz...przyznam szczerze, ze ja łupieżu akurat nie mam, ale włosy są po nim cudowne, mięciutkie i czuć, że sa swieze
ech....zapomniałabym, dobre jest też serum na koncowki ; )
Ostatnio edytowany przez dorrottaa (2009-05-25 22:26:25)
Jeeej. Włosy po nafcie chyba strasznie brzydko pachną. Czy da się łatwo zmyć zapach?
W aptece pani poleciła mi szampon przeciwłupieżowy Selsun Blue. Zachwalała, że jest bardzo skuteczny. Niby po kilku myciach łupież ma zniknąć. Słyszałyście o takim?
jak byłam mała moja mama zawsze co dwa tygodnie robiła mi płukankę na włosy z octu i wody... nietety teraz nie stosuję tego mimo, że efekt była naprawdę fajny, włosy błyszczały i były puszyste. Przestałam to stosować od kiedy pofarbowałam włosy... teraz boję się efektu tej płukanki. Szampon jakiego używam to Pantin zielony na proste włosy... i powiem, wam, że po tym szamponie moja wojna włosy kontra prostownica już nie jest taka zaciekła
... do tego taka sama odżywka i jest git
. A włosy myję co dwa dni...są długie (za ramiona- prawie do połowy pleców_) i szybko się przetłuszczają.
Slyszalam o tym szamponie. Moja siostra go uzywala. Podobno jest dobry.
Limonka jeżeli tak jest to spróbuję. Mam nadzieję, że dzięki niemu szybko pozbędę się łupieżu.
Gdzie można kupić ten szampon? Nigdy go nie widziałam ![]()
LenaMi - kupiłam szampon w aptece. Z tego co wiem to jest dostępny tylko w aptekach. Zaczęłam myć nim głowę. Wydaje mi się, że już mam mniej łupieżu... Zobaczymy jak będzie jutro.
Używam tego szamponu kilka dni i łupież prawie zniknął. Jestem pod dużym wrażeniem. Pierwszy raz szampon przeciwłupieżowy tak szybko na mnie zadziałał! ![]()
Ostatnio edytowany przez goodmonika (2009-06-08 11:41:37)
vax, radical - supcio ![]()
gdzie mozna kupic ten szampon? Nigdzie go nie widzialam.
no i jak tam pomogl Ci? masz jeszcze lupiez?
do włosów dobry jest wosk :] polecam
LenaMi napisał:
gdzie mozna kupic ten szampon? Nigdzie go nie widzialam.
no i jak tam pomogl Ci? masz jeszcze lupiez?
LenaMi ten szampon kupuje się w aptece, moze przez to go nie widzialas
Po 6 myciach lupiez zniknal. Nie ma. wyparował.
Jestem bardzo zadowolona.
Jezeli masz tez łupież to kup sobie Selsun.
olejek rycynowy na końcówki - niebo ![]()
Świetna jest odżywka domowej roboty: dwa żółtka wymieszane z dwoma łyżkami oliwy z oliwek. Należy tę miksturę rozprowadzić na włosach i pozostawić na 30 min na włosach, przykryte ręcznikiem. Następnie spłukać i umyć głowę. Włosy są po niej błyszczące i miłe w dotyku. Polecam!
A znacie jakieś domowe sposoby na pozbycie się łupieżu?
Ja slyszalam o plukaniu wlosow w occie albo nafcie ale nigdy bym sie tego nie podjela.
Mikamajka tez kupilam szampon selsun uzywam go juz 7 dzien i wydaje mi sie, ze powoli lupiez znika... ale troche obawiam sie, ze nie dziala na mnie.