Małe, duże przygotowania do ciąży:) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Małe, duże przygotowania do ciąży:)

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

Temat: Małe, duże przygotowania do ciąży:)

Witam wszystkich na forum:) W tym dziale jestem nowa:P Mam nadzieję, że przygarniecie mnie do siebie:D
Wątek założyłam, żeby dowiedzieć się jak najlepiej przygotować się do ciąży, żeby później było lżej rodzić, żeby szybciej wrócić do zdrowia i wcześniejszej wagi.
Witaminy, kwas foliowy oczywiście, ale czy na przykład ćwiczenia mm brzucha i pleców dużo mi pomogą? Jeszcze mamy zimie i kiedy myślę, że muszę się ruszyć z łóżka to leń jeszcze bliżej się  przytula. Ale jeśli to miałoby mi później pomóc to z pewnością przebrałabym sie z dresik i poćwiczyła choćy w domu.
A więc Drogie Koleżanki, macie jakieś rady dla przyszłych kobiet z brzuszkiem?:)
Pozdrawiam, Madziunia

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Małe, duże przygotowania do ciąży:)

Mięśnie kegla przede wszystkim wink (sama ćwicze) ułatwiają poród podobno wink

do tego możesz robić brzuszki i inne ćwiczenia, równiez rozciągające wink

3 Ostatnio edytowany przez MadziaW (2013-02-09 02:12:09)

Dziękuję Marzenko za jedyną odpowiedz smile o mięśniach kegla będę pamiętać big_smile

Chyba lepiej zajrzę do jakiejś książki, więcej się dowiem sad

4

nie ma za co wink ja stosuje tylko te ćwiczenia jak napisalam wink

5

Madziu możesz porobić sobie różne badania, np. na toxoplazmozę, HIV, różyczkę, mocz, krew, grupę krwi itp. Warto też przejść się do ginekologa, zeby sprawdzić czy wszystko w porządku. Poza tym jeśli chcesz troszkę schudnąć to najlepiej teraz. Wiadomo, ze im człowiek więcej waży tym może być (ale niekoniecznie) ciężej zrzucić kilogramy po ciąży i w ciąży kręgosłup może być bardziej obciążony. Wprowadź do diety więcej warzyw i owoców.
A co do ćwiczeń to Marzenka dobrze pisze smile Mięśnie Kegla, brzucha i plecy.

6

Watek pasuje i do mnie. Tez powinnam zaczac choc troche cwiczyc choc przydaloby sie jakies rady co i jak by nie zaszkodzilo malenstwu

7

IW25 to zaczynamy brzuszki big_smile jak będzie wspracie (chociaż z drugie strony monitoru) to będzie łatwiej smile
Tak mi się wydaje, że teraz ćwiczenia i zdrowe jedzenie jest najważniejsz. Ja planuję ciążę gdzieś tak za pół roku, więc czas na witaminy i kwas foliowy jeszcze przyjdzie.. Chociaż mi się wydaje, że to tak prosto zajść, a z tego co tu czytam to niektóre dziewczyny tak długo się starają.. hmm

8

IW25 ja tu widzę na innym wątku, że Ty już w ciąży smile także gratuluję i brzuszki odpadają smile

9

wiem z opowieści że pomagają tez masarze krocza,olejkiem migdałowym pomiędzy wejściem do pochwy a odbytem znajduje się przestrzeń, która nie wiem jak się nazywa i tam właśnie się najpierw masuje,potem przechodzi się do wejścia pochwy,masuje się codziennie,do puki brzuszek nam na to pozwala,to pomaga przy porodzie i dzięki takiemu masażowi można uniknąć nacięcia krocza lub jego peknięcia.

10 Ostatnio edytowany przez Marzena1 (2013-02-11 12:05:34)

Madzia, oj tak starania czasem są naprawdę dlugie sad
ja np zanim zaszlam w ciążę staralam się prawie rok... niestety bobasa nie donosilam..
Ale następnym razem będzie lepiej smile

Zaprasza Cie do netkafejki "Nadzieja na dziecko-dla wszystkich starających się o dziecko'' smile na pewno u nas znajdziesz wsparcie :*

co do witaminę, możesz spokojnie brać je juz teraz jak chcesz, bo kwas foliowy np wydala się wraz z moczem, wiec nie mozna przedawkowac wink

11

Życzę Ci tego serdecznie, żeby następnym razem było wszystko dobrze! Na pewno wiele przeszłaś..

Po kwas foliowy pójdę pojutrze jak będę miała wolne i zacznę już łykać smile lepiej wcześniej, niż za późno.

Tak się trochę czaje z tą netkafejką o której pisałaś wink śledzę Was ostatnio na bierząco, ale jakoś ciężko mi do Was dołączyć smile

12

Hej.
Dołączam do was i ja. Własnie zaczełam myśleć o dziecku i też poszukuję informacji o tym, jak najlepiej się do ciąży przygotowac. Co prawda mamy zacząć starania tak za 3-4 miesiące, ale zawsze to lepiej wcześniej się przygotować.
Zanotowałam ćwiczenie mięśni kegla big_smile

13

witaj candymandy big_smile Kwas foliowy już łykasz? big_smile Folik to podstawa smile
Ja nie mogę się zmusić do ćwiczeń, ach żeby ta wiosna się pospieszyła może będzie łatwiej:)

14

MadziaW napisał/a:

witaj candymandy big_smile Kwas foliowy już łykasz? big_smile Folik to podstawa smile
Ja nie mogę się zmusić do ćwiczeń, ach żeby ta wiosna się pospieszyła może będzie łatwiej:)

Jeszcze nie łykam, bo jakoś nie po drodze mi do apteki... Wiem wiem że kwas foliowy to podstawa.

Chciałam jeszcze wrócić do tych ćwiczeń mięśni Kegla - ile czasu trzeba na nie tak średnio poświęcić dziennie?

15

Ja kiedyś przeczytałam żeby zaciskać mieśnie na około 3 sekundy, 10 razy. I to jest jedna seria. Najlepiej robić po trzy serie trzy razy dziennie..

16

MadziaW napisał/a:

Ja kiedyś przeczytałam żeby zaciskać mieśnie na około 3 sekundy, 10 razy. I to jest jedna seria. Najlepiej robić po trzy serie trzy razy dziennie..

Ok. Dzięki wielkie. To zaczynam ćwiczyć od dziś big_smile

17

Piszę dla wszystkich przyszłych mam mieszkających w Bełchatowie. Znalazłam pewną informację i postanowiłam się nią podzielić bo myślę, że jest atrakcyjna. Tak więc w Dzień Kobiet będą robione bezpłatne badania USG. Dodatkowa okazja żeby sprawdzić czy u dzidziusia wszystko ok.

18

Trochę mnie nie było, ale donoszę, że zapisałam się na bezpłatne badania USG w Bełchatowie i już w piątek zobaczę swojego maluszka kolejny raz;)

19

MadziaW napisał/a:

to prawda w I trymestrze ciąży powinien się stać podstawową witaminą, bo jest niezbędny przy tworzeniu się układu nerwowego u naszego malucha.

20

Sox napisał/a:
MadziaW napisał/a:

to prawda w I trymestrze ciąży powinien się stać podstawową witaminą, bo jest niezbędny przy tworzeniu się układu nerwowego u naszego malucha.

Foliany są niezwykle ważne dla płodu w pierwszym okresie ciąży, ale kobiety powinny pamiętać o ich przyjmowaniu zarówno przez cały trwania ciąży, jak również już w momencie planowania ciąży, kobieta powinna przyjmować 0,4mg kwasu foliowego dziennie.

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Małe, duże przygotowania do ciąży:)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024