Zwolnienie od początku ciąży. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Zwolnienie od początku ciąży.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Zwolnienie od początku ciąży.

Witam.
Planujemy z mężem niedługo powiększyć naszą rodzinkę. Mam umowę o pracę na kilka lat. Jednak nie chciałabym w ciąży pracować. Jest trochę uciążliwa, pracuję po 14 godz dziennie i cały czas na nogach, średnio co drugi dzień. Czy lekarz prowadzący dałby mi zwolnienie od pierwszego miesiąca? Z tego co wiem, należy mi się 100% wynagrodzenia. Byłyście w takiej sytuacji czy raczej wolałyście pracować jak najdłużej?
Pozdrawiam :* Madziunia

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zwolnienie od początku ciąży.

wszystko zależy od przebiegu ciąży i od lekarza. Jeden od razu wyśle na zwolnienie a drugi dopiero jak będą ku temu wskazania. Musisz porozmawiać z lekarzem i powiedzieć jaką masz pracę, to może dostaniesz zwolnienie. Mnie lekarz od razu chciał dac zwolnienie, ale ja i tak miałam taką pracę, że z początkiem ciąży musiałam z niej zrezygnować

3

Jak będzie problem zawsze chyba mogę iść do innego lekarza prywatnie..? Chciałabym mieć w ciąży czas, żeby poczytać i przygotować się. Teraz kiedy pracuję kompletnie nie mam na to czasu, dlatego uważam, że te wolne dziewięć miesięcy bardzo by mi się przydało.
smile))

4

Madziu mi lekarz wypisal od razu zwolnienie nawet nie pytajac sie czy chce. Pow ze mi sie to nalezy I ze teraz mam zajac sie soba I swoja ciaza. I tak ja sama bym chciala bo mialam ciezka prace duzo dzwigania i machylania. Musisz pogadac z lekarzem i pow jaka masz prace

5

Ok, dzięki dziewczyny:))
Ostatnio czytałam artykuł w gazecie, że kobietom, które urodzą w 2013 roku licząc od marca (teraz czytam w necie, że od września) będzie się należał roczny urlop macierzyński (dokładnie 52 tygodnie). Dotychczasowy wynosi 20 tyg w przypadku urodzenia jednego dziecka. Czyli duże zmiany, tylko na naszą korzyść:):)

6

Tak zmiana jeszcze nie weszła ale wszystko wskazuje ze wejdzie tyle ze on będzie płatny 80% jeśli od razu się zdecydujesz na roczny lub pierwsze 26 tygodni możesz mieć 100% płatny a kolejne 26tygodni wtedy po 60%

7

ciekawe co na to pracodawcy wink. Ja sie boję zajść w ciążę, mam taka niestabilna sytuację zawodową...

8

Myślałam, że cały będzie płatny 100%.. trochę lipnie, 50 % to bardzo mało a dzidzia będzie rosła i wymagała więcej:)

9

prywatnie raczej nie robią problemu...kwestia próbowania i wybrania się do innego gabinetu wink w końcu się uda smile

10

Mam też taką nadzieję smile teraz mi się wydaje, że to tak fajnie w domu z maleństwem siedzieć przez cały rok na macierzyńskim, a pewnie będzie tak że będę miała już dość i marzyła o powrocie do pracy big_smile

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Zwolnienie od początku ciąży.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024