NETkobiety :) Dlaczego wchodzimy na forum? - Netkobiety.pl

Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

#1 2009-05-10 23:01:39

iziaaaaak
Cioteczka Dobra Rada

NETkobiety :) Dlaczego wchodzimy na forum?

hmm... Kobietki.. a czemu my wszystkie tu lubimy tak czesto zaglądac? czegoś nam brak?.. kogoś?.. nie mamy z kim pogadac?... lepiej rozmawiać z kims kogo nie znamy? nie widzimy?... jak myslicie?

Jestesmy chyba wszystkie takie "samotne dusze" skryte w sobie smile  czy tak? smile

.. bo najważniejsze jest niewidzialne dla oczu ..

#2 2009-05-10 23:12:04

noelle87
Moderator

Re: NETkobiety :) Dlaczego wchodzimy na forum?

mi się wydaje że to wynika z łatwości pisania na forum o pewnych sprawach, zwłaszcza tych krępujących o których czasem trudno pogadać z rodziną, przyjaciółmi, partnerem... poza tym wydaje mi się że każdy człowiek ma w sobie potrzebę niesienia pomocy a tutaj mamy wiele takich możliwości bo czasem dobre słowo wystarczy by ocalić czyjś świat! i to jest chyba ten fenomen wink

"Zamieszkałam Cię w sobie na codzień... smile zamówiłam już lampę i sofę!"

Regulamin forum NETKOBIET - UŻYTKOWNIKU- koniecznie przeczytaj!

#3 2009-05-11 00:15:34

dorcia
Powoli się zadomawiam

noelle87 napisał:

mi się wydaje że to wynika z łatwości pisania na forum o pewnych sprawach, zwłaszcza tych krępujących o których czasem trudno pogadać z rodziną, przyjaciółmi, partnerem... poza tym wydaje mi się że każdy człowiek ma w sobie potrzebę niesienia pomocy a tutaj mamy wiele takich możliwości bo czasem dobre słowo wystarczy by ocalić czyjś świat! i to jest chyba ten fenomen wink

tak zgadzam sie z toba noelle

#4 2009-05-11 00:41:51

kora40
Przyjaciółka Forum

noel racja dodam jeszcze,ze fajna tu atmosfera panuje na tym forum,wiec zagladamy tu

#5 2009-05-11 05:56:17

liza1971
Cioteczka Dobra Rada

Ja trafiłam na to forum przypadkowo i tak zostałam spodobała mi się atmosfera i przychylność kobietek. A dlaczego tak często wchodzimy na forum myślę, że każda z nas ma jakieś doświadczenia niekiedy nie potrafimy same znaleźć odpowiedzi na nurtujące nas pytania wtedy pisze się post i czeka co o tym myślą inni wyciągamy z tego jak najlepsze wnioski. Bo kto lepiej doradzi jak osoba bezstronna. Znajomi zazwyczaj są złymi doradcami bo nas znają i przez to nie potrafią zdrowo popatrzeć na problem by nas nie urazić. Kobietki więc cieszmy się, że to forum istnieje. Pozdrawiam serdecznie.

#6 2009-05-11 08:38:45

oliwka
100% Netkobieta

Ja też uważam tak jak koleżanki powyżej.Łatwiej jest nie raz napisać, niż porozmawiać  z kmś bliskim .Każda z nas ma jakieś swoje problemy,które nas nurtują i nie możemy znależ na nie odpowiedzi.A przy okazji mozna komuś pomóc słowem lub pocieszyć,bo każda z nas ma inne doświadczenia w swoim życiu.Ja równiez bardzo cieszę się,że odnalazłam to forum tylko smutno mi nie kiedy,że nie mogę posiedzieć i poczytac w spokoju,ponieważ obowiazki sa duże a czas goni.Mimo to dziękuje za to,że jest taka strona i za to,że sa tu tak fajne osóbki.Pozdrawiam Was wszystkie.

"Człowiek jest wielki nie przez to,co posiada,lecz przez to,kim jest;
nie przez to,co ma,lecz przez to,czym się dzieli z innymi."

#7 2009-05-11 09:06:58

lida47
100% Netkobieta

iziaaaaak napisał:

hmm... Kobietki.. a czemu my wszystkie tu lubimy tak czesto zaglądac? czegoś nam brak?.. kogoś?.. nie mamy z kim pogadac?... lepiej rozmawiać z kims kogo nie znamy? nie widzimy?... jak myslicie?

Jestesmy chyba wszystkie takie "samotne dusze" skryte w sobie smile  czy tak? smile

Zgadzam się całkowicie z tą wypowiedzią. Też jestem samotną duszą (tak w środku, bo nikt kto mnie zna tak o mnie nie myśli), a przez to forum czuję się mneij samotna. Ciesę się, że jest.
Każdy ma czasami potrzebę uzyskiwania pomocy i dzielenia się swoimi doświadczeniami. Mamy tu takie możliwości. Zniknęła tu także różnica pokoleń. Dzięki forum wiem jak myślą dziewczyny, a raczej kobiety w wieku mojej córki i to też mi pomaga w kontaktach z nią.

Pozdrawiam i cieszę się na następne rozmowy.

(...) niewielu miej przyjaciół, niech będą prawdziwi.

#8 2009-05-11 13:35:57

impresja
Moderator

Ja sie zgadzam ze wszystkim  powyzej i dodam jeszcze ze tutaj mozemy zajrzec o roznych porach dnia i nocy:P i w dodatku przewaznie ktos tutaj jest;] Przyjaciele nie maja czasu na kazde zawolanie ;P
Tak mi sie wydaje, ale nie wiem sama, bo szczerze mowiac mieszkam w miejscu gdzie nie mam przyjaciol... No ale juz niedlugo jade do domu rodzinnego na 2 tygodnie i spotkam sie ze wszystkimi smile

'Nie bój się cieni. One świadczą o tym, że gdzieś znajduje się światło...'
(Oscar Wilde)

Regulamin Forum Kobiet - NETKOBIETY.PL- przeczytaj!

#9 2009-05-11 18:20:44

Bożena
Moderator

Oprócz tego co powiedziałyście to: szukamy ludzi o podobnych zainteresowaniach i podobnych problemach.

#10 2009-05-11 18:45:45

Bliźniaczka22
Przyjaciółka Forum

wchodzę tu bo nie mam z kim pogadac nawet z wlasnym facetem, ostatnio co tylko zapytam go odpowiada : nie rozstrząsaj tego itp. dno czuje sie dzis okropnie i samotnie.... poza tym niema to jak kobieta, kobieta kobiete zawsze zrozumie smile i doradzi smile

Nigdy nie dawaj z siebie 100% w związku. Będzie mniej bolało, jak dostaniesz cios w serce. Pamietaj, że zawsze twa połówka może zakochać się w innej osobie
Miłość? To tylko w filmach...

#11 2009-05-11 21:12:44

iziaaaaak
Cioteczka Dobra Rada

big_smilebig_smilebig_smilebig_smile jak to mówią " W KUPIE SIŁA" :p:p:p

.. bo najważniejsze jest niewidzialne dla oczu ..

#12 2009-05-11 21:53:10

kasiulka188
Przyjaciółka Forum

Ja weszłam pierwszy raz tutaj przypadkiem bo po wpisaniu tematu który mnie interesował wyświetliła się właśnie ta strona. Dlaczego tak często tu teraz zaglądam? Bo po pierwsze nie mam z kim pogadać, wygadać sie i doradzić a na tym forum właśnie to moge zrobić. Po drugie wciągnełam się w różne dyskusje mniej lub bardziej i lubię je śledzić. Po trzecie lubię byc komuś potrzebna a mam wrażenie że tu czasem jestem. Po czwarte człowiek moze tu odpocząć i pogadać w taki sposób jak lubi a nie jak mu narzuca otoczenie które z regóły nie akceptuje sprzeciwu czy innego zdania niz własne.

A tak wogóle to chętnie poznałabym jakąś stałą forumniczke osobiście. Mogłoby to być calkiem fajne...

Super jest niekiedy a niekiedy to wcale...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wczoraj to już historia, jutro to tajemnica, a dzisiaj to dar losu!

#13 2009-05-12 08:59:16

Dominika
Mój jest ten kawałek podłogi

forum wciąga smile jest jak uzależnienie, ale takie bardzo pozytywne hehe

" chyba zostanę psycholożką " smile

#14 2009-05-12 09:40:44

dorotka
Tajemnicza Lady

Mnie zaskoczyła Wasza bezinteresowność, i tak zauważyłam, że im ktoś ma większy problem, im ktoś jest bardziej smutny i samotny, tym więcej tutaj dostanie ciepła, pocieszenia a kiedy trzeba nawet porządnego kopa na otrząśnięcie się! I za to dzięki!

Oby nigdy nie kupić czyjejś "miłości", za cenę bycia wycieraczką do butów!

#15 2009-05-12 10:15:30

yvette
Moderator

iziaaaaak napisał:

Nie wiem, jak Wy, ale ja się absolutnie nie czuję "samotną duszą" wink
Myślę, że forum ma tyle różnorodnych wątków, że nigdzie indziej nie mamy możliwości porozmawiania na tyle ciekawych tematów w tym samym miejscu - seks, psychologia, religia, kulinaria, wychowanie dzieci, światopogląd, podróże itd wink
Z ludźmi "realnymi" też rozmawia się na takie tematy, ale wiadomo, że nie poznaje się aż tylu opinii - a każdy punkt widzenia jest ciekawy.

W centrum moich zainteresowań zawsze stał człowiek (pominę, że zwłaszcza ten mały człowiek) smile Szukałam forum, na którym można byłoby wymienić się poglądami, porozmawiać, doradzić czy poszukać rady. I bardzo szybko poczułam się tutaj jak "ryba w wodzie" wink Wracam z pracy do domu czy zaglądam w przerwie w pracy i to tak, jakbym wracała do jakiejś ciekawej rozmowy przerwanej w pół zdania smile

... Mam serce w ogniu i niewiele mam w tym życiu czasu, by żałować czegoś...

REGULAMIN Forum Netkobiety.pl - przeczytaj smile

#16 2009-05-15 14:49:55

Judith
Słodka Czarodziejka

dlaczego wchodze na forum? po części mozna na takich stronach otwarcie rozmawiać, pytać i odpowiadać. Osoby niesmiałe- takie jak ja- mają większe pole do popisu.
Ciekawe wątki i pomysły sa w jednym miejscu. bo skąd mozemy sie dopwiedzieć o wspaniałych podróżach, czy jaką sałatkę zrobić w te upalne dni. każdy znajduje coś dla siebie. I tak jak powiedziała Yvette- "...każdy punkt widzenia jest ciekawy..."

a przede wszystkim forum wciąga na maksa. I człowiek po jakimś czasie staje sie nałogowym forumocholikiem!

It's the little imperfections it's the sudden change in plans
When he misreads the directions and we're lost but holdin' hands
Yeah I live for little moments like that

#17 2009-05-15 14:58:03

mon61
Przyjaciółka Forum

Jestem w forum,z powodu braku ludzi obok mnie,z ktorymi moglabym porozmawiac.
Poza tym w przypadku problemow wnet otrzymuje od Was slowa otuchy,lub tez rady.

#18 2009-05-15 15:06:21

dorotka
Tajemnicza Lady

mon61, teraz my tez juz jesteśmy obok Ciebie! Mimo, że jesteśmy takie wirtualne, to jednak te nasze znajomości są prawdziwe! Może nawet prawdziwsze niż niektóre w realu!

#19 2009-05-15 15:36:49

mon61
Przyjaciółka Forum

Wlasnie,dlatego bardzo cenie te znajomosci smile

#20 2009-05-15 15:42:43

dorotka
Tajemnicza Lady

Ja też, bo okazało się, że w najtrudniejszych chwilach zawiodły mnie najkochańsze osoby! A Wy, jako te "obce", byłyście ze mną! Czasem nawet nic nie pisałam, tylko czytałam i to mi pomogło, bo czasem pisalyście to, co ja myslalam!

#21 2009-05-15 19:50:31

Kasai
Dobry Duszek Forum

Chyba nie widzialam jeszcze tak kulturalnego forum smile I prawda jest taka, ze kazda z nas znajdzie tu cos dla siebie. No i szepnac komus dobre slowo tez jest przyjemnie. A oprocz tego czasem czlowiek potrzebuje uzewnetrznic swoje mysli. Tutaj moze o kazdej porze big_smile

"Świat widzieć w jednym ziarenku piasku,
Niebo- w przydrożnej koniczynie,
Dłonią ogarnąć nieskończoność
A wieczność zamknąć w godzinie"

#22 2009-05-15 20:03:27

elviska18
Przyjaciółka Forum

...

Ostatnio edytowany przez elviska18 (2009-12-21 16:44:23)

Odrzucać i doświadczać.
Sięgać wciąż po nowe.

#23 2009-05-22 21:52:28

Joanka
Zaglądam tu coraz częściej

Ja weszłam tu przez przypadek, wpisałam interesujący mnie temat w google i doszłam tutaj.
Nigdy wcześniej nie pisałam na żadnym forum, nie zawierałam też nigdy internetowych znajomości ...

TU ... jest ŁATWIEJ -
Po pierwsze: dlatego, że piszemy w "przestrzeń", a nie mówimy do konkretnej osoby - czasem trudno nam jest mówić o trudnych dla nas sprawach, a pisząc tu jesteśmy właściwie anonimowi ...

Po drugie: ja osobiście - mimo, że mam wielu znajomych, z którymi mogę pogadać, przyjaciółkę, której mogę powiedzieć wszystko to ... Oni generalnie nie przeżyli tego co ja ... a TU ... łatwiej spośród tylu osób znaleźć kogoś, kto ma za sobą podobne przeżycia, odczuwa podobne smutki itp.

Niektóre marzenia są zbyt piękne, żeby je spełniać ...

#24 2009-05-23 07:44:15

Danusia
Zbanowany

Wchodzę na forum- bo mogę napisać - jak coś mnie boli- a nie chcę zawracać głowy moim dzieciom,które są z dala ode mnie i mają swoje życie, bo mogę porozmawiać o zwykłych codziennych sprawach a i często z racji wieku i własnych doświadczeń poradzić coś - gdy czuję,że mam coś do powiedzenia w omawianych tematach.Mogę wyjść - gdy real wzywa a wejść - gdy czuję się samotna i mam czas.To miejsce- gdzie można podzielić się i radością i smutkiem.Dziękuję,że jesteście!!!!

#25 2009-05-23 09:19:17

kasiamruczek1
Przyjaciółka Forum

Tak to smutne,że nie ma przy nas osób z którymi możemy pogadać tak w realu,komu można się wyrzalić,wypłakac i porozmawiać o radościach i smutkach które nam doskwierają.Dlatego wchodzimy tu na forum bo są tu ludzie którzy przeżywają niektóre rzeczy tak samo mocno jak my a może jeszcze bardziej...Netkobietki jesteście super!!!I cieszy mnie to ,że zawsze nam tu ktoś odpowie na nurtujące nas pytania, bo wtedy wiemy,że nie jesteśmy same!!!

Stopka forum