Moja 4-letnia córeczka ssie palec! Co robić??? - Netkobiety.pl

Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

#1 2009-05-09 12:52:32

annika80
Cioteczka Dobra Rada

Moja 4-letnia córeczka ssie palec! Co robić???

Od pótora roku moja córcia ssie kciuk. Jak była mała ssała smoczek. Oduczyła sie bardzo szybko bo przed roczkiem nie musiała go juz mieć. Ale gdy pojawiło sie dziecko bratowej po jakimś czasie zaczęła podkradać smoczek bobaska. Oczywiście nie pozwalaliśmy jej na to. Obyło sie bez sprzeciwów. Po jakimś czasie zauważyłam że wkłada palec do buzi. Ale nie mogłam jej przekonać-w końcu miała dopiero 2 latka. Przeczytałam gdzieś żeby wrócić do smoczka. Tak zrobiłam. Przez ok. rok znów ssała smoczek. Ale było to już tak uporczywe-bo przez cały dziń nie wyciągała go z buzi-że znów postanowiłam zabrac jej ten "monio". Trochę płakała za nim ale zapomniała i onim i o palcu-ale m=nie na długo.... dziasiaj nie wyciąga go praktycznie z buzi...co robić ...Próbuję zająć ją czymś ale mimo wszystko PALUSZEK WĘDRUJE DO BUZI

Jeżeli to prawdziwa miłość - przetrzyma wszystko!!!!

#2 2009-05-09 16:27:28

yvette
Moderator

Re: Moja 4-letnia córeczka ssie palec! Co robić???

http://www.urwis.pl/index.php?storyid=120
To jest dobry artykuł poświęcony ssaniu kciuka u dzieci. Znajdziesz tam opis problemu i propozycje rozwiązania. Polecam smile

... Mam serce w ogniu i niewiele mam w tym życiu czasu, by żałować czegoś...

REGULAMIN Forum Netkobiety.pl - przeczytaj smile

Stopka forum