Dziś dowiedziałam się o tej chorobie od lekarza po wyniku cytologi... Jestem w 14 tygodniu ciązy dostałam lek ktory mogę stosować po 1 trymestrze ciaży...Boje się że coś grozi mojej dzidzi...Bo to powazna choroba powodująca poronienia i poród przedwczesny....
Proszę o rady i o pomoc!!!!!!!!!
Dziś dowiedziałam się o tej chorobie od lekarza po wyniku cytologi... Jestem w 14 tygodniu ciązy dostałam lek ktory mogę stosować po 1 trymestrze ciaży...Boje się że coś grozi mojej dzidzi...Bo to powazna choroba powodująca poronienia i poród przedwczesny....
Proszę o rady i o pomoc!!!!!!!!!
Skoro dostałaś receptę na ten lek od ginekologa, to spokojnie możesz używać.
Lekarz jest po medycynie, Ty nie, wierz mi, wie, co robi. Szkodliwego by Ci nie przypisał.
Rzęsistek może powodować poronienie lub poród przedwczesny, ale nie musi! Więc nie panikuj, tylko zacznij leczenie.
hej.to jest choroba pasożytnicza i prawdopodobnie twój partner też ja ma.żeby terapia się powiodla on też musi poddac się leczeniu!powiklania po tej chorobie mogą ale nie musza stanowic zagrożenie donoszenia ciąży.powiedz czy masz jakie kolwiek objawy tej choroby czy została tylko zdjągnozowana na podstawie badania wymazu?
ja miałam rzęsistka w pierwszej ciąży,nie miałam żadnych objawów że go mam,dostałam jakieś globulki i tyle
Dziękuje wam tak mój partner też dostał tabletki....
A tak się bałam że strace dziecko to moja pierwsza ciąża...
A w internecie tyle negatywnych informacji o tej chorobie jest i zero info że mogę urodzić zdrowe maleństwo....
Dzięki wielkie ![]()
lena812 i urodziłaś zdrowego bobaska....?
Dziękuje wam tak mój partner też dostał tabletki....
A tak się bałam że strace dziecko to moja pierwsza ciąża...
A w internecie tyle negatywnych informacji o tej chorobie jest i zero info że mogę urodzić zdrowe maleństwo....
Dzięki wielkie
No właśnie chciałam jeszcze dopisać, żebyś uważała i brała poprawkę na to, co wypisuję w Internecie, nie wszystkie informacje są prawdziwe
.
Najlepiej przygotuj sobie kartkę z pytaniami, które zadasz swojemu lekarzowi podczas wizyty.
Ja tak robię i nigdy nie narzekam na brak informacji
))).
Pozdrawiam!
Cynicznahipo
Mi mój lekarz wszystko wytłumaczył jasno i powiedział ze to jest nie grozne a tylko wymaz mi pokazal ta chorobe i mialam brak objawów...
A jak przeczytałam na necie info to usiadłam w pokoju spojrzałam na ciuszki itp dla maleństwa i zaczęłam wyć....
że niby dziecko było niechciane bo musiałam zrezygnowac z jazdy konnej i szkoly....Ale teraz już je pokochałem chociaż go nie czuje i nie słysze jeszcze osobiście ale moj prtner je słyszy....
U mnie na cytologii wyszedł stan zapalny szyjki macicy, też nie miałam specjalnych objawów!
Nie martw się, wszystko będzie dobrze.
lena812 i urodziłaś zdrowego bobaska....?
tak ,zdrowego ![]()
Dziękuje wam:*