rzęsistek pochwowy... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » rzęsistek pochwowy...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: rzęsistek pochwowy...

Dziś dowiedziałam się o tej chorobie od lekarza po wyniku cytologi... Jestem w 14 tygodniu ciązy dostałam lek ktory mogę stosować po 1 trymestrze ciaży...Boje się że coś grozi mojej dzidzi...Bo to powazna choroba powodująca poronienia i poród przedwczesny....
Proszę o rady i o pomoc!!!!!!!!!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: rzęsistek pochwowy...
Akita92 napisał/a:

Dziś dowiedziałam się o tej chorobie od lekarza po wyniku cytologi... Jestem w 14 tygodniu ciązy dostałam lek ktory mogę stosować po 1 trymestrze ciaży...Boje się że coś grozi mojej dzidzi...Bo to powazna choroba powodująca poronienia i poród przedwczesny....
Proszę o rady i o pomoc!!!!!!!!!

Skoro dostałaś receptę na ten lek od ginekologa, to spokojnie możesz używać.
Lekarz jest po medycynie, Ty nie, wierz mi, wie, co robi. Szkodliwego by Ci nie przypisał.

Rzęsistek może powodować poronienie lub poród przedwczesny, ale nie musi! Więc nie panikuj, tylko zacznij leczenie.

3

hej.to jest choroba pasożytnicza i prawdopodobnie twój partner też ja ma.żeby terapia się powiodla on też musi poddac się leczeniu!powiklania po tej chorobie mogą ale nie musza stanowic zagrożenie donoszenia ciąży.powiedz czy masz jakie kolwiek objawy tej choroby czy została tylko zdjągnozowana na podstawie badania wymazu?

4

ja miałam rzęsistka w pierwszej ciąży,nie miałam żadnych objawów że go mam,dostałam jakieś globulki i tyle

5

Dziękuje wam tak mój partner też dostał tabletki....
A tak się bałam że strace dziecko to moja pierwsza ciąża...
A w internecie tyle negatywnych informacji o tej chorobie jest i zero info że mogę urodzić zdrowe maleństwo....
Dzięki wielkie smile

6

lena812 i urodziłaś zdrowego bobaska....?

7

Akita92 napisał/a:

Dziękuje wam tak mój partner też dostał tabletki....
A tak się bałam że strace dziecko to moja pierwsza ciąża...
A w internecie tyle negatywnych informacji o tej chorobie jest i zero info że mogę urodzić zdrowe maleństwo....
Dzięki wielkie smile

No właśnie chciałam jeszcze dopisać, żebyś uważała i brała poprawkę na to, co wypisuję w Internecie, nie wszystkie informacje są prawdziwe smile.
Najlepiej przygotuj sobie kartkę z pytaniami, które zadasz swojemu lekarzowi podczas wizyty.
Ja tak robię i nigdy nie narzekam na brak informacji smile))).

Pozdrawiam!

8

Cynicznahipo
Mi mój lekarz wszystko wytłumaczył jasno i powiedział ze to jest nie grozne a tylko wymaz mi pokazal ta chorobe i mialam brak objawów...
A jak przeczytałam na necie info to usiadłam w pokoju spojrzałam na ciuszki itp dla maleństwa i zaczęłam wyć....
że niby dziecko było niechciane bo musiałam zrezygnowac z jazdy konnej i szkoly....Ale teraz już je pokochałem chociaż go nie czuje i nie słysze  jeszcze osobiście ale moj  prtner je słyszy....

9

U mnie na cytologii wyszedł stan zapalny szyjki macicy, też nie miałam specjalnych objawów!
Nie martw się, wszystko będzie dobrze.

10

Akita92 napisał/a:

lena812 i urodziłaś zdrowego bobaska....?

tak ,zdrowego smile

11

Dziękuje wam:*

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » rzęsistek pochwowy...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024