Facebook i kluby to całe zycie mojej córki!! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Facebook i kluby to całe zycie mojej córki!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

1

Temat: Facebook i kluby to całe zycie mojej córki!!

Moja córka jest studentką ,odkąd zaczeła studiowac nasze zycie zamieniło sie w koszmar!Zaczeła studiowanie od imprez w klubach ,przestała przyjezdzac do domu.Poznala przez facebooka chlopaka z ktorym byla w toksycznym zwiazku przez  2 lata, tak bardzo ja uzaleznil od siebie,ze byla jak w innym swiecie!pisał setki smsow dziennie i w nocy czesto wulgarnych.Wiem ze kilka razy ja uderzyl ,straszyl ze sie zabije jak ona od niego odejdzie.Probowalismy cos zrobic, córka byla kilka razy u psychologa, dzwonilismy do tego chłopaka,w koncu rozstali sie,wiem ze sie z nim nie spotyka ale ciagle maja kontakt na facebooku. Straciła przez niego wiele kolezanek ,te które ma teraz nie należa za to  do porzadnych!Nadal chodzi do różnych klubów!Boje sie ze skończy sie to tak że sie stoczy zupełnie!Trudno mi jest jej zaufac gdyz czesto kłamie i nawet jej nie zależy na tym zebysmy  jej wierzyli!Jestem załamana ,nie wiem co mam robić ,to moja jedyna córka, kończy studia.Ciągle miałam nadzieje ze zmądrzeje ,zajmie się pracą magisterską a tu nic!ciagłe zabawy alkohol i brak zupelnie planów na przyszłosc!Tak bardzo się boję co z nią będzie!mieszka sama w wynajmowanym mieszkaniu ,kiedys myślelismy zeby jej kupic jakies małe mieszkanie ale teraz nie wiem czy to dobry pomysł!Wiem ze bardzo pragnie jakiejs bliskosci bo tak naprawde jest samotna ale ona ani nie chce mojej pomocy ani nie chce nic zmienic!Całymi godzinami potrafi siedziec przy facebooku i nawet jak przyjedzie do domu to jesli rozmawiamy wogóle to w ten sposob ze ona z laptopem na kolanach .Co ja moge zrobic??Gdzie popelnilam błąd!?Czuje bezsilnosc, żal ,smutek ,wstyd i ból że tak bardzo mnie zawiodła.Nie potrafie o niczym innym myslec! Cała moja nadzieja moje marzenia to była ona!!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Facebook i kluby to całe zycie mojej córki!!

"Cała moja nadzieja moje marzenia to była ona!!"  no właśnie. A dlaczego marzenia? Może być tak, że córka wcale się na studia nie nadaje, po prostu tam nie pasuje, a poszła za Twoją namową/ bo nie chciała Cię zawieść.....

3

Skoro kończy już studia, "robi" magisterkę to w sumie chyba nie jest tak źle, co? Potrafi widocznie połączyć naukę i imprezowy styl życia.
Widzisz, sama jestem młoda, też studiuję, nie jestem matką więc nie powiem Ci gdzie popełniłaś błąd. Ale jak tak sobie obserwuję moich kolegów i koleżanki z roku to widzę, że jak wyjazd na studia to swoiste zerwanie się z łańcucha. Może u Was też tak jest? Dotychczas Twoja jedynaczka była dziewczynką, zależną od Was, słuchającą Was bezwzględnie. A teraz mieszka sama, w innym mieście, nie ma nad sobą nikogo komu musi się tłumaczyć. Taka kolej rzeczy.
Skoro kończy studia to pewnie ma jakieś 24 lata? Utrzymujecie ją? Dorabia sobie jakoś chociaż?
I nie rozumiem, dlaczego czujesz wstyd?...

4

Z tego co wiem, a myślę, że wiem bo na studiach w dużym mieście też byłam i w klubach też trafiało mi się być, to w takich klubach za darmo bawić się ciężko.

Widocznie córce jest na tyle dobrze, że stać ją na imprezowanie ... z czego się utrzymuje? Jeśli dalej ją utrzymujecie, to jej radykalnie ogranicz kasę, żeby musiała pójść do pracy (nawet na część etatu) i zamiast siedzieć na facebooku będzie musiała iść do ludzi i życ tak jak normalni ludzie.

Kropka.

5 Ostatnio edytowany przez nika29 (2013-01-22 23:51:23)

czytam kolejną książkę o wychowywaniu dzieci...bo urodzilo mi się dziecko.
niestety ale dziecko nie wejdzie na Mont Everest bo takie mamy marzenia
nie zostanie sławnym skrzypkiem, bo my lubimy skrzypce
to nie jest koncert życzeń-że ma zrobić to, bo ja jestem sklepową/kucharką czy magazynierem, bo ja skonczylam tylko szkołę średnią, i wyszlam za mąz i koniec zycia, dzieci i praca.
i odżywasz w swoim dziecku, bo ma wszystko, mlodosc i urode, studia i luz?
bo powinno robic kariere, bo po to ty sie poswiecilas? zrezygnowalas z lepszego zycia, aby dac jej te dodatkowe lekcje angielskiego?
autorko!mowie do ciebie matki 25latki, mówię tez do siebie-żeby moje dziecko zyskało fach/zawód dający pracę i zeby uczciwie zylo, bylo dobrym czlowiekiem
magistrem czy magazynierem-budowlancem czy inzynierem-wszystko jedno.
byle bylo dobrym czlowiekiem.
ma swoją własną drogę.

co do facebooka i klubów-młodośc owszem ma swoje prawa, ale dużo lepsza jest praca!zwlaszcza dzis, gdy nie ma pracy po studiach!mloda powinna zarobic na swoje waciki, buty, ciuchy przynajmniej te 400zl miesięcznie.

6

Imprezowanie nie jest zle, gorsze sa klamstwa, ktorymi  Ciebie obdarowuje. Gdy sama mialam taki okres, tylko ze mieszkalam w domu i jeszcze nie studiowalam to chcialam zwrocic uwage rodzicow, aby mama zapytala co sie dzieje u mnie. U Ciebie moze byc podobnie ale nie koniecznie. Jesli potrafi pogodzic prace, studia i imprezy to niech tak robi. Jesli jest mądrą dziewczynka to za jakis czas zrozumie czy na prawde moze liczyc na swoich znajomych, czy chce w taki sposob zyc. Grunt zebys byla przy niej.

7

imprezuje? nie ma tragedii skoro studiuje i jest już przy magisterce. Umie to pogodzić. A okłamuje Cię dlatego, bo Ty tego nie rozumiesz. a ona nie chce się denerwować jak zapewne kolejny raz zrobisz jej awanturę, że się szlaja nocami. niech sie szlaja, skoro nikomu krzywdy nie robi, dobrze się bawi i jeszcze studia ogarnia.

8

Córka jest już na magisterskich? To aż tak źle nie jest. Wymagania uczelni w tym zakresie są podobne:  dyplom licencjata lub inżyniera ze średnią co najmniej 4,0.

Czyli dziewczyna się uczy, a że imprezuje... Studenci tak mają. A jak przyjadą inne narodowości na wymianę. Końca zdziwienia nie ma: to wy czystą wódkę pijecie jak colę i na drugi dzień żyjecie? Ileż można?

Kłamie, bo się Was boi, nie chce zawiesc, chce zaimponowac reszcie, nie chce odstawac. Może poprzeczka byla początkowo za wysoko postawiona. Moi też studiują i imprezują na potęgę. Wiesz co oni sami mówią? Że najgorszym towarzystwem jest taki świeżak, co się mamusi i tatusiowi ze sznurka zerwał. Niczego dobrego nie można się spodziewac, bo idzie na żywioł, wszystkiego chce spróbowac. Dosłownie słychac jak krzyczy:wolny, jestem wolny, mama nie widzi, nie kontroluje!

To co radzą poprzedniczki jest sensowne. Mniej grosiwa, więcej zaufania i rozmowy, rozmowy, rozmowy. Tylko nie na zasadzie wypominania: bo my dla ciebie, bo ja w twoim wieku, co ludzie powiedzą...

9

Catwoman napisał/a:

"Cała moja nadzieja moje marzenia to była ona!!"  no właśnie. A dlaczego marzenia? Może być tak, że córka wcale się na studia nie nadaje, po prostu tam nie pasuje, a poszła za Twoją namową/ bo nie chciała Cię zawieść.....

Córka sama wybrała kierunek studiów ,ona jest zdolna  ,ale niestety nie wykorzystuje swoich możliwości w Warszawie!Studiuje tak jakby mimochodem a cała energia skupiona jest na czym innym!Cieszę się tym, że wogóle studiuje!  Zdaję sobie jednak sprawę z tego. że nie nawiązała żadnych wartościowych przyjaźni ,wręcz towarzystwo ciągnie ją w dół!

10

Pytasz, gdzie popełniłaś błąd? Tutaj:

anano napisał/a:

(...)Cała moja nadzieja moje marzenia to była ona!!

Jeśli Twoje życie było skoncentrowane na jej osobie, to nic dziwnego, że urywając się spod ścisłej kurateli, zaczęła odreagowywać te lata. Koncentrowanie się jedynie na dziecku i brak własnego życia nie są dobre ani dla dziecka, ani dla rodziców.

Narzekasz na to, że córka okłamuje Cię. A mogłaby, nie narażając się na wypominki, pouczania, utyskiwania, lamenty z Twej strony, powiedzieć prawdę?

11

tak jak dziewczyny napisały skoro przeszkadza Ci że córka imprezuje to ogranicz jej kasę...osobiście jak to czytałam odniosłam wrażenie ze przesadzasz, że jesteś przewrażliwiona. po 1. jest młoda , nie ma dziecka i zobowiązań to czemu ma nie korzystać z życia ??? jak teraz nie będzie balować to kiedy ??? za kilka lat może być mężatką...niech się dziewczyna wyszaleje puki może... swój rozum ma i jak zrobi coś głupiego to ze swojej winy a nie koleżanek...można mieć koleżanki różne...to że ktoś ma złą opinię nie znaczy że nie można z nim się przyjaźnić...przecież córka nie musi robić to co one. a zresztą skąd wiesz czy to Twoja córka ich nie namawia. już nie wmawiaj sobie że Twoje dziecko jest święte a inne  że są "be"...czasami tak łatwo pomylić się co do potomstwa...a najczęściej jest tak że wiele spraw się ukrywa przed rodzicami i oni nawet nie domyślają się że dziecko może takie być.
po 2. jak dziewczyny napisały robi magistra , łączy to z zabawą i świetnie daje sobie radę.
po 3. dzisiejszy świat to internet i łatwo wciąga. takie problemy jak Twoja córka ma wiele osób...może pogadaj z nią że widzisz to jako uzależnienie że przesadza.
przemyśl to sobie...przypomnij czasy jak byłaś młoda i jak Twoi rodzice robili Ci problemy z byle czego.

12

Moim zdaniem przesadzasz i to bardzo. Ja przez pięć lat spędzonych na studiach ostro imprezowałam z paczką z roku. Weekend bez imprezy praktycznie nie istniał. Przez cały czas studiów utrzymywaliśmy niezłe średnie (może nie zawsze mieliśmy naukowe, ale takie sytuacje rzadko się zdarzały), jeździliśmy razem na rowerach, byliśmy wolontariuszami. Cała szóstka obroniła się w swoich terminach, wszyscy pracujemy (niekoniecznie w swych zawodach), ale mamy piękne wspomnienia z czasu studiów.
Kiedy dziewczyna ma imprezować jak nie na studiach???

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Facebook i kluby to całe zycie mojej córki!!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024