Ciągle się świecę na twarzy. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Ciągle się świecę na twarzy.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Ciągle się świecę na twarzy.

Witam.
Mam pewien problem. Strasznie szybko przetłuszcza mi się skóra na twarzy. 2 godziny po zrobieniu makijażu ja już strasznie się świecę. Puder nic nie daje. Szybko znowu zaczynam się świecić. Żeby wyglądać dobrze musiałabym ciągle przed lustrem siedzieć i poprawiać makijaż.
Znacie jakieś sposoby, które ograniczyłyby przetłuszczanie się skóry lub sposoby żeby to ukryć?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ciągle się świecę na twarzy.

idź do dermatologa. Przetłuszczanie cery to nie jest tylko sprawa estetyczna, ale efekt zaburzeń, z którymi poradzi sobie dermatolog:). Poza tym nie jedz potraw pikantnych i tłustych.

3

A używasz pudru matującego? Polecam te transparentne, np. z Essence.

4

lub baza,doskonale matuje.(dermatolog swoją drogą)

5

małe miasteczko, w którymi mieszkam ma takiego dermatologa, że lepiej do niego nie iść. Poszukam jakiegoś dobrego w okolicy.

przeczytałam, że nie powinnam też myć twarzy wodą zbyt gorącą ani zbyt zimną. ale nie wiem czy to nie wymysł jakiejś pani dobrej rady z gazetki.
Bazy nie próbowałam, zazwyczaj spieszę się rano i czasu nie mam.
Essence sprawdzę napewno.

6

Aniu wpisz sobie w google "olejowanie twarzy"
Skora gdy jest przez nas wysuszana od zewnatrz roznymi specyfikami, produkuje coraz wiecej loju.
Trzeba wyrownac nawilzenie skory, wtedy powinno byc lepiej.

7

Wpisałam, poczytałam.
Ciekawe. Wypróbuje teraz na feriach (w razie gdyby skórze jednak ten pomysł się mniej spodobał).

8

Aniu, sadze ze ferie to za krotko aby zobaczyc rezultaty. Jak chcesz, to napisz do mnie maila, a podesle ci jutro namiary na vlogi na You Tube. Tam dziewczyny dokladnie to opisuja.

9 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-02-11 23:49:34)

Wiesz moja współlokatorka też ma problemy z tłustą cerą i ostatnio zamawiałyśmy kosmetyki z internetu i ona już drugi raz zamawiała żel z szałwii za 7zł.  Przeciwdziała zbytniemu przetłuszczaniu i rozszerzaniu porów. Mówiła, że jest zadowolona. Wyśle ci linka: spam                polecam ci jeszcze jakąś do tłustej cery bazę pod makijaż.

10

Szczerze mówiąc ja tam w żadne cuda już nie wierzę: mam i zawsze miałam tłustą cerę, odziedziczyłam po tacie i tyle. Żadne magiczne kosmetyki nie pomagają. Ale faktycznie dobrze jest skórę w nocy nawilżać, a rano stosować krem matujący. Niemniej jednak poprawa jest jedynie delikatna...

11

Kasiu, wlasnie o to chodzi, ze popelniamy podstawowy blad...uzywajac kosmetykow wysuszajacych. Z tego co wyczytalam i wysluchalam w filmikach, to powinno sie stosowac metode olejowania twarzy, zeby naturalny stan nawilzenia skory wyrownac. Jedna z dziewczyn opowiadajacych o tym mowila, ze u niej trwalo to pol roku. Najpierw skora reagowala mocniejszym swieceniem sie, ale gdy przyzwyczaila sie do tego zabiegu, to efekty byly widoczne i zadawalajace.

12

Na pewno (własny przykład) mogę polecić olejek Manuka. Jest to wyciąg z nowozelandzkiego drzewa herbacianego + coś tam z migdałów smile Nie jest drogi- za 10 ml zapłaciłam na allegro 13 zł z przesyłką włącznie, a efekty są i to bardzo dobre.

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Ciągle się świecę na twarzy.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024