Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Od tygodnia wypadają mi garściami włosy (ma włosy do ramion i używam tylko grzebienia o szerokich przerwach). Najgorzej jest rano i po myciu. Wiadomo że włosy wpadają nam zawsze ale tyle to już na prawdę jest za dużo ( normalnie taka ilość wypadała mi przez 2 tygodnie). Używam do jakiegoś roku tej samej odżywki i szamponu. Włosów nie farbowałam od stycznia, nie zmieniłam diety ani trybu życia. Od miesiąca nie biorę tabletek antykoncepcyjnych (Cilest). Czy to może być przyczyną mojego problemu?
wydaje mi się że tak, hormony a własciwie ich odstawienie mogą być przyczyną Twojego problemu...
hmm a mi sie wydaje ze to tak na wiosne jest przeżywam to samo co roku o tej porze ...
dobry preparat kup w aptece i wcinaj codziennie-na pewno pomoże!! ja też miałam ten problem co Ty a dziś już jest lepiej i włosy wyglądają zdrowiej ![]()
Mpże to być przyczyna tych tabletek ale może być to z powodu jakiegokolwiek stresu;miałam podobny problem z wypadaniem włosów dosłownie garściami no ale nikt mi się nie dziwił nie miałam za wesoło w pracy stres stres i jeszcze raz stres,zwolniłam sie bo miałam już dosyć i od tamtego momentu nie mam problemów.Powodzenia może znajdziesz przyczynę pozdrawiam;)
Ja mam ten sam problem wiosną, mam długie włosy i makabra wypadają wtedy jak szalone wyciągam je garściami ale stabilizuje się to już na początku czerwca i o dziwo nie łysieje po takim ataku wypadania włosów.Pozdrawiam.
Tabletki tabletkami, ale oprócz tego przeprowadź zmasowany 'atak' na nie przez dietę. Proponuję zacząć jeść warzywa (więcej niż do tej pory), które zawierają siarkę (cebula, rzodkiew), siarka wzmacnia włosy i powoduje że pięknie się błyszczą. Jak masz przetłuszczające się włosy to dobrym pomysłem jest płukanie ich w wywarze z pokrzywy, wzmocni je to i będą się mniej przetłuszczać, nie będziesz musiała ich myć codziennie. Garść orzechów włoskich dziennie również powinna pomóc i poprawi również kondycję paznokci. Także ogólnie rzecz biorąc tablety+dieta+zabiegi pielęgnacyjne i będzie lux.
No i może czas zmienić szampon i odzywkę? Bo włosy po jakimś czasie przyzwyczajają się do preparatów i przestają na nie reagować.
I zrób badania hemoglobiny, lepiej dmuchać na zimne.
Aha, a ja do farbowania zaczęłam używać henny i też zauważyłam dużą poprawę w kondycji włosów.
a ja myślę że nie ma sie co martwic, przejdzie napewno sama tak mam że mnóstwo wlosów mi wypada. Z tego co zrozumiałam włosy farbujesz co je osłabia do tego przyszła wiosna cieplejsze dni słońce które tez nie jest najkorzystniejsze, odstawienie hormonów też pewnie jakiś wpływ wywarło. Jednak póki włosy nie wychodzą ci plackami to myślę że nie ma się czy martwić najwyżej kup sobie jakieś tabletki wzmacniające.
P{oza tym popatrz czy włosy ci wypadają czy może się łamią bo to dwie różne rzeczy często mylone:)
ja ostatnio miałam problem z przetłuszczającymi się włosami. Babka w aptece sprzedała mi szampon Pharmaceris H-Sebopurin. Było to już chyba ze dwa tygodnie temu i muszę przyznać, że sporą ulgę teraz czuję w porównaniu ze stanem poprzednim. Tak sobie myślę, że żeby całkowicie "wyleczyć" objawy pewnie jeszcze trochę będę musiała go używać, a potem ew. tylko prewencyjne raz w miesiącu. Niemniej z efektów na pewno mogę być zadowolona - włosy nie są ani matowe, ani takie ciężkie, jak potrafiły być. a piszę dlatego, że jak sobie poczytałam potem o tym szamponie, to widziałam, że jest z tej samej serii również szampon do włosów z tendencją do wypadania (ten się nazywa H-Keratineum). Przyjemność ta kosztuje koło 20-25 zł, więc nie jest to wielki koszt, a efekty są naprawdę niezłe.
Ja słyszałam że na wiosnę zawsze tak jest że więcej włosów wypada i wtedy powinno się o nie lepiej zadbać. Np ja stosuję suplementy ze skrzypem z jednej firm biogarden, walmark lub farmona. W tv rekalamują ostatnio capivit włosy ale co do jego skuteczności nie mogę się wypowiedzieć ale może inne forumowiczki mogą.
ja podpowiem trochę z innej beczki: zrób test krwi na poziom żelaza-zbyt niska jego wartość powoduje, że wypadają włosy, odczuwa się zmęczenie, rozdrażnienie itp. niewiele kosztuje prywatnie jeśli nie chce się czekać w kolejce do lek rodzinnego. W razie potrzeby lekarz zapisuje preparat z żelaza połykasz ze 3 tyg i problem z głowy:)
ja też miałam taki problem, ale był on związany z chorobą i zażywanymi lekami. Używałam maseczki "Henna-wax"- kosztuje około 25 zł czy coś koło tego, można kupić w aptece. Moim zdaniem to całkiem niezły produkt i przy regularnym używaniu naprawdę zmniejsza wypadanie włosów oraz szybciej odrastają.
ja na wypadające włosy łykam od niedawna ha-pantoten i dodatkowo myję włosy szamponem pharmaceris h do włosów osłabionych i z tendencją do wypadania, już widzę poprawę. poza tym fajnie działa maseczka z żółtka i olejku rycynowego.
Też stosowałam Henne Wax, ale jakoś skuteczności nie zauważyłam. Może dlatego, że dla dobrego działania tej maseczki potrzebne jest wysoka temperatura- czyli najlepiej używać jej w saunie, albo trzeba siedzieć z ciepłym ręcznikiem na głowie przez jakieś pół godziny.
A co z tym pharmaceris h? Ile kosztuje, gdzie można kupić? Ja mam problem z wypadającymi włosami i z tym, że są rzadkie. Zaczęłam stosować też szampon Dermena- ok 27zł w aptecie za 200ml. I widzę efekty- włosy zaczynają gęstnieć.
Farmaceutka powiedziała mi jeszcze, że dobrze stosować tabletki typu Capivit piękne włosy, albo Capivit Skóra, włosy, paznokcie. Bo włosy mogą wypadać z powodu niedoboru witamin.
muse napisał:
Też stosowałam Henne Wax, ale jakoś skuteczności nie zauważyłam. Może dlatego, że dla dobrego działania tej maseczki potrzebne jest wysoka temperatura- czyli najlepiej używać jej w saunie, albo trzeba siedzieć z ciepłym ręcznikiem na głowie przez jakieś pół godziny.
A co z tym pharmaceris h? Ile kosztuje, gdzie można kupić? Ja mam problem z wypadającymi włosami i z tym, że są rzadkie. Zaczęłam stosować też szampon Dermena- ok 27zł w aptecie za 200ml. I widzę efekty- włosy zaczynają gęstnieć.
Farmaceutka powiedziała mi jeszcze, że dobrze stosować tabletki typu Capivit piękne włosy, albo Capivit Skóra, włosy, paznokcie. Bo włosy mogą wypadać z powodu niedoboru witamin.
ten szampon pharmaceris można kupić w aptece, albo przez net, bezpośrednio na stronie pharmaceris.pl - kosztuje ok 24 zł.
ja w pharmacerisa zaopatruję się w aptece - najłatwiej
i płaciłam właśnie jakoś 25 zł. butelka ma 250 ml a szampon jest straszliwie wydajny - prognozuję, że na średniej długości włosy ta butla wystarczy mi na 3 miesiące, przy codziennym myciu (póki co, bo żyję nadzieją, że za jakiś czas będę myła głowę co drugi dzień
)
mnie też wypadają, ale zaobserwowałam, że tak zawsze jest o tej porze roku, jak zwierze śierść zmieniam?
)))))))
Kobietki,mnie rowniez wypadaja wlosy.Znajoma polecila mi kapsulki
firmy MEGAFRYT <Nutri HAir> czy ktoras z Was to stosowala?
mgiełka Radical
na początku spryskuj za każdym razem, gdy będziesz czesać włosy ![]()
a potem to już wystarczy np. po umyciu ![]()
polecam Foltene Pharma Kuracja przeciw wypadaniu włosów dla kobiet w postaci ampułek.stosuję je od miesiąca i już zauważyłam poprawę,włosy nie wychodzą mi już garściami, stały się mocniejsze.dla pełnego efektu trzeba stosować je przez 3 miesiące.
pharmaceris h-keratineum -> juz po kilku myciach widzę poprawę
nie dosc ze działa to ma jeszcze przyjemny zapach i nie jest drogi (25zł - apteka) polecam! ![]()
Mi pomaga szampon Eva Medica z Kerastimem do włosów wypadających. Stosuje się go 2 razy w tygodniu. Ja widzę poprawę. Dostępny jest tylko w aptekach lub na stronie producenta (pollena ewa).
Ja stoswalam "Skrzypowita". Pomoglo!
Że wypadają to naturalne, ale nie oznacza to, że mamy się z tym tak po prostu pogodzić
Ktoś napisał, że to kwestia diety, a ja powiem że nawet dobra dieta może wcale nie załatwić sprawy, bo nie wszystkie składniki odżywcze się wchłaniają w pełni do organizmu, szczególnie przy tym modyfilkowanym żarciu, z którym mamy do czynienia...
Na włosy najbardziej działają aminokwasy, a je najlepiej uzupełniać jednak suplementami. Ja mogę polecić Onozis, bo bardzo mi pomógł.
Mi tez wypadały włosy garściami i to było moje utrapienie po pewnym czasie pofarbowałam włosy i nie zaczęły mi już wypadać ![]()
Ale to zależy od genów itp.
Nie wiem moze jakies witaminy pomogą