Jak pomóc córce?problem z trądzikiem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Jak pomóc córce?problem z trądzikiem

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 32 ]

Temat: Jak pomóc córce?problem z trądzikiem

Witam, wszystkie forumowiczki, nie wiem jak trafić do swojej córki, dopiero co skończyła 12 lat i zaczęły się jej problemy z trądzikiem, wszystko normalnie powiecie, burza hormonów. Tylko, że Gosia zamiast dać sobie pomóc czy choćby doradzić cały czas rozdrapuje sobie te krostki. Moje usilne prośby i błagania zbywa mówieniem, że już więcej tego nie zrobi, ale kiedy nie widzę dalej się drapię. Widać to na jej twarzy, która często jest podrapana aż do krwi. Może macie dla mnie jakąś radę bo czuję się bezsilna.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak pomóc córce?problem z trądzikiem

może kup jej jakieś fajne, kosmetyki specjalnie przeznaczone do skóry trądzikowej-teraz jest tyle specyfików, w ładnych kolorowych butelkach o często równie ładnym zapachu-co zachęca do ich używania!! porozmawiaj z nią i uświadom że kosmetyki są lepsze niż rozdrapywanie ran bo mogą zostać jej po tym ślady!!! a jeśli problem nie minie to może warto skonsultować sprawę z dermatologiem- pewnie Twoja córka nie pierwsza i nie ostatnia ma taki problem!

3

Noelle dobrze radzi. Moja koleżanka też rozdrapywała i ma do teraz ślady na całej twarzy... Nie za ładnie to wygląda. Myślę, że nie tyle te kosmetyki mogą pomóc, bo może mimo wszystko dalej rozdrapywać z przyzwyczajenia, ale wizyta i rozmowa z dermatologiem powinna coś dać.

4

Z tą wizytą to może być problem jeśli i tak robi to samo...
Może powinnyście pójść razem na zakupy do apteki gdzie farmaceutka na pewno doradzi spokojnie co i jak...

5

Kiedy byłam mala też się drapałam... tylko może nie pryszcze bo jeszcze to nie był czas na to (miałam 10 lat) ale kurzajki hmm Rodzice strasznie się na mnie denerwowali próbowali jakoś powstrzymać ale niestety nie byli wstanie. Przestałam drapać dopiero wtedy ja już nie było czego, bo rodzice mi je wyleczyli... Dzieci trudno od czegoś odzwyczaić, a zakazać się im drapać to już w ogóle.

6

Ze mną była podobna sytuacja, radzę wizytę u dermatologa. Można próbować różnych kosmetyków, jest taki wybór, że łatwo się pogubić. Zależy, jak poważny jest problem, ale jest większe prawdopodobieństwo, że dermatolog doradzi lepiej.

7

Jak mojej Madzi  zaczęły się problemy z cerą to od razu się zainteresowałam. Wybrałyśmy się razem do apteki, poprosiłyśmy o jakieś delikatne, ale skuteczne środki dla niej. Cieszę się, że nie zaniedbałam tego problemu tak jak mojej matce zdarzało się zaniedbywać moje problemy. Takie rzeczy najlepiej rozwiązywać od razu, bo później może być dużo ciężej wyleczyć. Pamiętaj, że dwunastolatka to całkiem duże dziecko, któremu często wydaje się, że jest najmądrzejsze na świecie.

Myślę, że trądzik u mojej córki nie jest aż tak dużym problemem, ma jakiś tonik którego używa od czasu do czasu. Wydaje mi się, że gdyby tylko przestała się drapać wszystko powróciłoby do dawnego porządku.

9

Może to nie będzie w porządku ale ja bym próbowała postraszyć wink
Tzn. powiedzieć, że od takiego drapania będzie miała blizny na twarzy, które zostaną na zawsze. I że w przyszłości będzie żałowała, że się tak drapała.

10

Możesz powiedzieć jej że nie będzie się podobać żadnym chłopakom, to powinno zadziałać na dorastającą dziewczynę. Sam tonik może nie wystarczyć ponieważ to drapanie powoduje rozprzestrzenianie się zarazków, więc lepiej kup jej jakiś żel antybakteryjny. Moja Madzia do tej pory, używa Benzacne, jak jej czasem wyskoczy jakiś pryszcz. Naucz ją dbać o cerę teraz, dopóki jest młoda, bo później będzie jej się ciężko odzwyczaić od pewnych rzeczy i będzie problem. Dorastająca dziewczyna powinna szczególnie dbać o swoją cerę.

11

Ja bardzo polecam maść BREVOXYL !!! jest świetna naprawde i w sam raz na takie problemiki smile za każdym razem kiedy mi niespodzianka na buzi wyskoczy to smaruje sobie tą maścią. Ona typowo stosowana jest w leczeniu trądziku smile naprawde świetna i niedroga a jaka wydajna!!! sprobujcie wink

12

Drogie koleżanki moja córce też się zaczęły problemy z trądzikiem i ostatnio trochę szukałam w internecie co by tu począć. Znalazłam w jednym ze sklepów kosmetyki firm argital i farmavit nie znam za bardzo tych firm ale może któraś z was ma z nimi doświadczenia. Adres sklepu to sanusmakret.pl mają w promocji krem: CREMA BARDANA - profesjonalny krem antytrądzikowy - regeneruje naskórek, odtoksycznia i stymuluje funkcje witalne skóry, czy może ktoś mi pomóc.

13

Powiedz jej, że pryszcze to nie koniec swiata ale trzeba o siebie zadbac bo jak będzie starsza to strasznie będzie żałować tego co teraz sobie robi. Uswiadom ja jak trzeba postepować z syfami:
  - niech nie wyciska już nie mowie nawet o tym drapaniu
  - myje twarz
  - stosuje środki przeciw trądzikowe i bakteryjne np. to benzacne
  - i  ZAWSZE zmywa makijaż

Porozmawiałyśmy z Gosią no i jakoś jej w głowie poukładałam. Teraz stosuje ten środek ale na razie efektów żadnych nie ma, pisze że trzeba stosować 2-3 tygodnie więc jeszcze go nie skreślam. Najbardziej do mojego dziecka trafił argument z chłopcami! Jak te dzieci szybko dorastają.

Pozdrawiam

15

Z doświadczenia wiem, że krostki przyciągają drapiące palce jak magnesy. Współczuje Pani córce, bo to naprawdę irytujące.
Poleciłabym wybrać się do dermatologa. Mnie w kilka tygodni lekarka wyciągnęła z paskudnego stanu. Trzeba znaleźć lekarza, który ma doświadczenie w leczeniu młodych i weźmie sprawę na poważnie. Jeśli problem jest poważny być może zostanie przepisany antybiotyk.

Na lżejsze problemy polecam serię Nuno Ziaji.

iziaaaaak napisał/a:

Ja bardzo polecam maść BREVOXYL !!! jest świetna naprawde i w sam raz na takie problemiki smile za każdym razem kiedy mi niespodzianka na buzi wyskoczy to smaruje sobie tą maścią. Ona typowo stosowana jest w leczeniu trądziku smile naprawde świetna i niedroga a jaka wydajna!!! sprobujcie wink

Benzacne ma tą samą substancję aktywną, a jest sporo tańsze od brevoxylu. I jest silniejsze, 5 albo 10% a brevoxyl 4%.

17

Szczerze nie polecam tej maści Brevoxyl bo mimo działania jednak wysusza za bardzo skórę i potem skóra się łuszczy , ja tak miałam . Wprawdzie daje efekty natychmiastowe w zwalczaniu trądziku ale ma też skutki uboczne czyli wysusza skórę w takim stopniu że potem ciężko ją nawilżyć żeby się nie łuszczyła .

18

Nie ma środków, które w zwalczaniu trądziku dają natychmiastowe efekty, w przypadku jakichś dużych zmian najlepiej nastawić się od razu na dłuższe leczenie.

19

fragma26 napisał/a:

Szczerze nie polecam tej maści Brevoxyl bo mimo działania jednak wysusza za bardzo skórę i potem skóra się łuszczy , ja tak miałam . Wprawdzie daje efekty natychmiastowe w zwalczaniu trądziku ale ma też skutki uboczne czyli wysusza skórę w takim stopniu że potem ciężko ją nawilżyć żeby się nie łuszczyła .

potwierdzam. ta maść dosłownie spaliła te krostki. ale przynajmniej sie ich na  zawsze - mam taką nadzieję- pozbyłam! teraz nie mam problemu.

co do ogólnej pielęgnacji; ja używam żel i tonik do  mycia twarzy. nie mam problemów.

20 Ostatnio edytowany przez elviska18 (2009-12-07 22:18:39)

...

21

Hm, ja miałam trądzik. W związku z tym poszłam do dermatologa.
Przypisał mi kilka maści i kremów i 2 żele do mycia twarzy. Teraz nie mam wgl trądziku [raz na jakiś czas się pojawia jedna krosta]. Mimo iż mama wydała ok. 150 zeta, jestem szczęśliwa, ponieważ już nie muszę się martwić że moja cera jest niedoskonała.
Dermatolog powiedział, że żeby nie mieć trądziku to nie powinno się jeść słodyczy i ostrych i tłustych dań. I tu się zgadzam. Trzeba też pić wody dużo.
A w moim przypadku BREVOXYL nie zadziałał.

22

mi na tradzik dermatolog polecił odżywkę Nanobase która doskonale nawilża oraz poprawia kondycję skóry. Skutecznie zmniejsza zaczerwienienie skóry ma działanie bakteriobójcze pomaga zapobiegać powstawaniu zmian krostkowych.łagodzi i koi zaczerwienioną skórę daje uczucie komfortu dzięki odpowiedniemu nawilżeniu i złagodzeniu zaczerwienień skóry.bardzo dobra jakość za niewielkie pieniądze

23

Witam
Nie napisalas jak silny jest ten trądzik bo może warto byłoby pójść do dermatologa. Powiedz córce że jak bedzie drapac to zostaną jej blizyny i wtedy bedzie problem. A pewnie tego nie chciałaby skoro jej juz teraz to przeszkadza. Jest taki suplemet diety Cerabit i ostatnio dodaja gratis żel do mycia twarzy. ten suplemet diety to tabletki i ona zwalczaja tradzik a pózniej utrzymuja cera w dobrej kondycji. Nie jest to drogie bo za tabletki zaplacisz chyba ok 26 a ten żel przynajmniej jakis czas temu był gratis.

24

Moja córka boryk się z trądzikiem już od 2. Pół roku temu brała antybiotyki ale jak tylko kuracja się zakończyła-problem wrocił. Myslałam ze gdyby poprostu przestała rozdrapywac te krostki to nie byłoby aż takiego problemu? Ale się myliłam bo jeśli zostawiła te krostki w spokoju to niczego to nie zmieniło- stosowała kilka kremów i maści..ale nic nie daje efektu na dłuższy czas. Czy to w ogóle da się zwalczyć? A może samo minie?

25

Ja stosuje Cerabit żel i kapsułki polecam do przetłuszczonej cery. Pomaga w walce z trądzikiem

26

Ja zaczęłam niedawno też cerabit. Na razie nie ma nowych pryszczy. myślę że tabletki w zestawie z żelem pomogą bo zawierają cynk i wyciąg z bratka czyli te składniki, które pomagają zwalczać trądzik. Są odpowiednie dla cery w każdym wieku w odróżnieniu od "mocnych antybiotyków"

27

marionella_katerina napisał/a:

Witam, wszystkie forumowiczki, nie wiem jak trafić do swojej córki, dopiero co skończyła 12 lat i zaczęły się jej problemy z trądzikiem, wszystko normalnie powiecie, burza hormonów. Tylko, że Gosia zamiast dać sobie pomóc czy choćby doradzić cały czas rozdrapuje sobie te krostki. Moje usilne prośby i błagania zbywa mówieniem, że już więcej tego nie zrobi, ale kiedy nie widzę dalej się drapię. Widać to na jej twarzy, która często jest podrapana aż do krwi. Może macie dla mnie jakąś radę bo czuję się bezsilna.

Możesz spróbować bratka, do picia lub łykania. Jest naturalny i nie powinien zaszkodzić.

28

Możesz jej kupić Sensibio H2O z Biodermy. Płyn, którego używa się do mycia buzi płatkiem kosmetycznym zamiast wodą. Bardzo szybko poprawia stan skóry. No i będzie mogła przemywać wacikiem buźkę kiedy będzie ją swędziała, co może zastąpi odruch drapania.

29 Ostatnio edytowany przez Delicious (2009-12-10 17:12:20)

Trądzik i zmiany skórne dotyczą nie tylko młodych ale i starszych osób które okres dojrzewania mają już za sobą. Mogą być spowodowane również pogodą, na przykład wiatrem. Moja córka miała takie problemy i niestety ani kremy czy też maści nie pomagały jej. Rozwiązaniem stał się preparat [***] zażywany wg ulotki. Preparat nie jest drogi więc może komuś również pomoże. W każdym razie ja jak najbardziej polecam.

30

Zgadzam się z tym, że trądzik, czyli zamiany skórne nie są dolegliwością tylko osób młodych. Bo coraz częściej zdarza się, że osoby starsze także mają kłopoty z cerą.... Jeśli chodzi o to, jak sobie z  nim radzić jest wiele sposobów. Można łykać cynk, pić ziółka, chodzić do kosmetyczki na oczyszczanie cery.
Ale nie można zapominać także o kosmetykach i różnych preparatach. Jeśli chodzi o środki, które pomagają w zwalczaniu trądziku słyszałam, że bardzo dobrym środkiem jest silicosan, bezpieczny, bo nie zaburza naturalnej równowagi biologicznej skóry i bardzo skuteczny, bo zwalcza różne przyczyny trądziku.

31

Powracając do tematu, to czy macie jakieś swoje sprawdzone kosmetyki jeśli chodzi o cerę trądzikową ?

Posty [ 32 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Jak pomóc córce?problem z trądzikiem

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024