1

Temat: Podkład Max Factor Colour Adapt

Czy któraś z Was używała podkładu Max Factor serii Colour Adapt? Zgodnie z reklamą producenta kosmetyk idealnie dopasowuje się do odcienia cery i doskonale z nią stapia, przy czym pokrywa wszelkie niedoskonałości. Mam raczej jasną, choć delikatnie opaloną, cerę - czy odcień Natural (70) będzie odpowiedni, czy jednak może okazać się zbyt ciemny? Zależy mi, aby podkład w żadnym wypadku nie nadawał twarzy pomarańczowego koloru.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Podkład Max Factor Colour Adapt

Olinko, moje doświadczenia z marką Max factor niestety nie są najlepsze. Wszystko oczywiście zależy od cery i efektu jaki chcesz uzyskać, ale na mojej jasnej karnacji produkty max fc niestety miały efekt pomarańczy smile nie pamiętam jednak jaki ja miałam nr. Obecnie stosuje podkładu estee lauder double wear - i tutaj podpisuje się rękami i nogami o skuteczności krycia, matowaniu i faktycznie wtapia się w strukturę.

3

Przede wszystkim zależy mi, aby wyglądał naturalnie, niekoniecznie musi całkowicie kryć, natomiast na pewno nie może być pomarańczowy. Cerę mam w normie, zatem niekoniecznie musi być matujący, ale też nie powinien być z kolei zbyt tłusty. Dziękuję za podpowiedź, bo dla mnie opinia osoby, która stosuje kosmetyk i jest z niego w pełni zadowolona jest najcenniejsza smile.

4

Olinko, proponuję ci odwiedziny w sephora, poproś o próbkę, wtedy będziesz miała możliwość świadomego wyboru bez ryzyka, że 100zł będzie źle zainwestowane:)

5

Niedawno wygrałam pakiet nagród w konkursie Sephora, w całym zestawie był m.in. kupon na profesjonalny makijaż wykonany w ich salonie. Niebawem będę się na niego umawiać, więc przy okazji może poproszę o nałożenie właściwego dla mnie odcienia Estee Lauder Double Wear smile.

Aby jednak za bardzo nie odchodzić od tematu - Max Factor Colour Adapt zdecydowanie nie polecasz?

6

Ja byłam rozczarowana. Po 1 kolor, po 2 krycie( a raczej jego brak), po 3 dla mnie najważniejsze: nie utrzymuje się długo, brudzi ubrania.

7

Olinko Max Factora nie używam, ale bardzo baaaaardzo polecam Ci Bourjois PERFECT 1 2 3.
Dostałam kiedyś w Sephorze jego próbkę i mnie oczarował.
Wygląda naprawdę naturalnie i trzyma bardzo długo. Nie topi się tworząc tłustej skóry.
Podkład reklamuje się tym, że ma 3 kolory pigmentów które ponoć doskonale chowaja niedoskonałości. Nie wiem ile w tym prawdy, ale na pewno wygląda naturalnie.
Po aplikacji nie mam wrażenia, że nałożyłam tapetę na siebie. Kolory są różne, da się dostać jasne i bardzo jasniutkie.
Ja używam nr 53 który określony jest jako light beige. To zdecydowanie najlepszy podkładzik jakiego używałam. A próbowałam wiele
W nie każdej sephorze czy douglasie jest. Ja go kupuję w rossmanie