Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Polecacie?
Ja sobie wykonuje tą depilacje sama..i powiem tak- jak przeżyjesz pierwszą to później już z górki, lepiej się następnym razem włoski wyrywają i są znacznie słabsze ![]()
a efekt?? mam spokój około 4 tygodnie
także myśle że warto ![]()
Ogólnie ta metoda przyadła mi do gustu- bo nie wymaga czestego stosowania ![]()
A co z okolicami bikini ?
Tylko raz użyłam plastrów z woskiem efekt był straszny kupiłm wczoraj plastry i mam zamiar podejśc poraz drugi treaz wiem że pierwszy raz wykonałam to żle po balsamie i wosk został na skóże ból okropny ale to było jakieś 6lat temu zobaczymy teraz.
W okolicach bikinie nie próbowałam ...ale ostatnio myślałam żeby iśc z tym do kosmetyczki
aby spróbować:|
NApiszcie co z tymi okolicami bikini
tez mam zamiar spróbować ale sama sie boje ![]()
ja też chciałabym spróbować
no bikini jak chcesz zrobic, to musisz byc dzielna
potem mozna sie przyzwyczaic, moze lepiej zaczac od kosmetyczki, zrobi to szybko i fachowo i skora sie przyzwyczai, tak bym przynajmniej radzila
ale jak juz raz sprobujesz, to sie przerzucisz na wosk, jestem tego pewna. czasami, jak za bardzo boli i sie nie zrobi dokladnie, to robie "poprawki" kremem do depilacji.
a ile właściwie kosztuje depilacja u kosmetyczki?
wiem, że to zależy od zakładu, ale przeciętna cena?
no tak z 45 zl, ale tak jak mowisz, to zalezy od miejscoweczki...
to dużo, ja myślałam, że około 20-30 zł góra ![]()
Nie polecam wykonania depilacji okolic bikini samemu-naprawdę.
Studiuję kosmetykę i właśnie jestem w trakcie "nauki" woskowania. O ile z nogami jeszcze jakoś można sobie dać radę samemu, to z bikini już nie. Ja poddałam się depilacji woskiem twardym. Robiła to doświadczona kosmetyczka, kobieta z którą mamy pracownie kosmetyczną. Dało się przeżyć,ale bolało. Dlatego lepiej wybrać się do kosmetyczki,bo samemu nie da się rady. Zwłaszcza jeśli to jest pierwszy raz woskiem. I od razu mówię,że paski z woskiem totalnie odpadają. Małe kawałeczki i wosk twardy-wtedy da się wytrzymać. Odczyn na skórze utrzymuje się od 2 dni do tyg.- w zależności od rodzaju skóry, wrażliwości itd. Za to efekty są super! Około 3-4tyg spokoju,a włoski stają się coraz rzadsze i cieńsze.
A chyba już a najlepszym sposobem w ogóle na depilacje jest pasta cukrowa. Niestety to jeszcze słabo znany sposób i nie we wszystkich zakładach kosmetycznych taka usługa jest dostępna. Ale sposób nakładania i wykonywania całego zabiegu jest trochę inny i mniej boli ![]()
heh.. trzeba by spróbować:) ja jednak sie odważe i sama spróbuje
Relacje wam zdam!!!
Leemonka napisał:
A chyba już a najlepszym sposobem w ogóle na depilacje jest pasta cukrowa. Niestety to jeszcze słabo znany sposób i nie we wszystkich zakładach kosmetycznych taka usługa jest dostępna. Ale sposób nakładania i wykonywania całego zabiegu jest trochę inny i mniej boli
Czyli to co w filmie "Karmel"?![]()
Iziaaak powodzenia ![]()
Dru nie oglądałam filmu ![]()
ała ![]()
Tak, pasta cukrowa to jak z "karmelu", swoja droga sliczny film... w tym roku odkrylam te depilacje i musze powiedziec, ze rewelacja, boli troche, ale potem efekt wynagradza
warto dobrze nawilzac i zapobiegac wrastaniu wloskow, keranorm sie na to swietnie sprawdza
ja poplastrach na udach miała tak jakby 'malinki'.
bolało i odechciało mi się tego zupełnie.
przerzuciłam się na depi9lator i golę nim i tak tylko nogi, poni9eważ mam za wrażliwą skórę i wszystko boli okrutnie.
Podziwiam Was. Ja używam zwykłej Nivei i maszynki do golenia. Nie kosztuje mnie zbyt wiele i nie mam żadnego owłosienia ![]()
ja jednak muszę szukać jakis innych rozwiązań niż maszynka do golenia, bo włoski odrastaja mi baardzo, bardzo szybko.
jak ogolę okolice bikini rano to już wieczorem sa takie maluskie włoski ;/
trudne jest zrobic taką depilacje samemu?
Dziewczyny, a jak wy potem zmywacie ten wosk? Bo ja właśnie mam z tym problem, po depilacji cała się kleję woskiem i mam problem z pozbyciem się go. W opakowaniach z plastrami zawsze są dołączane specjalne oliwki lub chusteczki, wiem, ale zawsze jest ich za mało, starczą na dwa razy a plastrów jest więcej.
z jakiej firmy takie plastry sa najlepsze? pisze tam jak ich uzywac? jedno opakowanie wystarcza na jedna depilacje? odpiszcie ![]()
chyba z Veet. Wystarcza na więcej niż jedno użycie. Jedyna wada- są stosunkowo drogie- ok.25 zł
A słyszałam że po depilacji woskiem włosy mogą się wrastać a skóra jest podrażniona. To prawda?
she napisał:
Dziewczyny, a jak wy potem zmywacie ten wosk? Bo ja właśnie mam z tym problem, po depilacji cała się kleję woskiem i mam problem z pozbyciem się go. W opakowaniach z plastrami zawsze są dołączane specjalne oliwki lub chusteczki, wiem, ale zawsze jest ich za mało, starczą na dwa razy a plastrów jest więcej.
mozesz zwykla oliwka to zmyc, schodzi ladnie
oazuu napisał:
ja poplastrach na udach miała tak jakby 'malinki'. bolało i odechciało mi się tego zupełnie.
Mi sie tez tak robi, jak przeprowadzam depilacje przed okresem, musisz wybrac dobry dzien ![]()
Dahna napisał:
A słyszałam że po depilacji woskiem włosy mogą się wrastać a skóra jest podrażniona. To prawda?
skora jest troche podrazniona przez jeden dzien,potem schodzi zaczerwienienie. co do wrastania wloskow, to akurat depilacja woskiem czy pasta cukrowa najmniej to powoduje, znacznie wieksze szanse na wrastanie wloskow masz po depilatorze,bo on urywa czesc wloskow, a nie wyrywa. zeby calkowicie zapobiec wrastaniu, uzywaj specjalnych do tego celow kremow, jest ich sporo, np z veet, mi on akurat nie przypadl do gustu,ale niektorzy chwala, mi bardziej podpasowal keranorm, mozesz go kupic w aptece. po nim nie mam zadnych problemow z wrastaniem wloskow.