Sprawa o alimenty,ojciec dziecka świadomie nie podaje adresu zagranicą - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Sprawa o alimenty,ojciec dziecka świadomie nie podaje adresu zagranicą

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Sprawa o alimenty,ojciec dziecka świadomie nie podaje adresu zagranicą

Witam!!
Piszę w imieniu mojej siostry, która złożyła do sądu pozew o alimenty od ojca dziecka, a rozprawa ma się już odbyć 13 grudnia 2012 roku.
Sprawa wygląda tak, moja siostra sama wychowuje dziecko (obecnie ma dwa lata), ojciec dziecka począwszy od jego urodzenia, dawał na dziecko ile mu się chce, raz to było 150 zł, dwa miesiące temu dał 250 zł. Czasami nic nie dawał, albo dał paczkę pieluch i mleko. Od maja przebywa on i pracuje w Finlandii. Przesyłał pieniądze. W listopadzie był na chwilę w Polsce, i dał dwie paczki pieluch, trzy mleka i kaszki. O kontakt i wieź z dzieckiem nie dba  , u niego to tak wygląda że siedzi sobie wygodnie na krześle, pije kawę i tylko patrzy na syna. Zresztą tak to wyglądało od urodzenia dziecka. Nie jest on zadowolony z pozwu o alimenty i jak to powiedział mojej siostrze " to jest jej sprawa, a nie jego", świadomie również nie podał adresu zamieszkania w Finlandii, tam zresztą pracuje legalnie. Moja siostra w pozwie podała adres zameldowania w Polsce, na który  sąd wysłał wezwanie na rozprawę. Ale to wezwanie wróciło z powrotem do sądu, ponieważ nie zostało odebranę. Z stąd mam też pytanie, czy rozprawa wogule się odbędzie, czy nie zostanie odroczona. Dodam też, że moja siostra w pozwie wspomniała, że ojciec dziecka nie chce podać adresu w Finlandii. Napisała również w pozwie, by rozprawa odbyła się zaocznie i miała klauzurę natychmiastowej wykonalności.

Proszę o odpowiedź

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Sprawa o alimenty,ojciec dziecka świadomie nie podaje adresu zagranicą
KARINA08 napisał/a:

Piszę w imieniu mojej siostry, 

Proszę o odpowiedź

Po co Ty się tym zajmujesz? Chcesz stworzyć trójkąt?

Pozew pewnie będzie miał taki skutek, że Twoja Siostra nie będzie teraz dostawała żadnych pieniędzy i nikt już nie będzie się patrzył na Dziecko, przez co Ty stracisz możliwość patrzenia na Ojca tego Dziecka.

3

Karino, zawsze  można złożyć wniosek o ustalenie adresu zamieszkania. Jeśli pracuje legalnie to nie będzie to trudne.

4

LeeBee napisał/a:

Karino, zawsze  można złożyć wniosek o ustalenie adresu zamieszkania. Jeśli pracuje legalnie to nie będzie to trudne.

I zawsze w ten sposób można spowodować zmianę adresu. I tak latami.

5

Animus napisał/a:
LeeBee napisał/a:

I zawsze w ten sposób można spowodować zmianę adresu. I tak latami.

Że latami to wiadomo...

Ale jak nie do domu to dostarczą do miejsca pracy. Nie mierz wszystkich krajów miara Polski.

Trochę działałam na arenie międzynarodowej najpierw w myśl konwencji Haskiej a później nowojorskiej, więc coś tam wiem.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Sprawa o alimenty,ojciec dziecka świadomie nie podaje adresu zagranicą

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024