być z kims kto wizualnie sie nie podoba? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » być z kims kto wizualnie sie nie podoba?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: być z kims kto wizualnie sie nie podoba?

Mam problem i nie wiem co zrobić.Jakiś czas temu poznałam chłopaka jest on dobrym kolegą kuzyna mojej koleżanki.Jak tylko jest  okazja to wszyscy razem spotykamy sie gdzies w pubie albo robimy takie domóweczki. Przez to moglismy poznać sie lepiej on spokojny ma 34 lata ogólnie super facet charakter ma na prawde dobry poukładany,zaradny,pracowity widac ze szanuje drugiego człowieka ma coś takiego w sobie co przyciąga i  czuję sie ze jest na prawde dobrym człowiekiem który tez chce kochac i byc kochanym.Chciałam dowiedziec sie o nim jeszcze wiecej i dlatego podpytałam sie kuzyna mojej kolezanki oni znaja sie od iks czasów i mowił mi ze mozna konie z nim krasc ze jest typem człowieka który pomimo dobrego serca ciągle dostaje po tyłku.Nie moze trafic na porzadna kochająca dziewczyne a tak bardzo by chciał ułozyć sobie zycie.Takich facetów na prawde ze swieca szukać ja też szczescia w miłości nie mam zawsze trafiam albo na egoistów ,seksiarzy albo na życiowe ofermy.Wiem że jemu sie podobam i że chciałby spedzac ze mną wiecej czasu spotykac sie nawet nieśmiało powiedział że chciałby spróbowac być ze mna.U mnie problem polega na tym że mam watpliwości.Nie chce go zranic i zbyt pochopnie podjac decyzje.Powiem wam że  faceta z takim charakterem zawsze szukałam ale nie za bardzo podoba on mi sie z wygladu.Ja jestem wysoką dziewczyną i zawsze podobali mi sie wysocy ,postawni mężczyźni a tutaj zupełne przeciwieństwo..On jest mojego wzrostu a przy tym że jest drobnej budowy ciała wydaje sie jeszcze nizszy ode mnie taki drobny  blondynek z usmiechem na twarzy:) Tak na prawde wiem że wyglad nie jest najwazniejszy bo to i tak przeminie tez nie uważam sie za jakąś piękność duzo mogłabym w sobie poprawic ale najwazniejsze ze akceptuje siebie.Nie wiem co mam robić ale czuję że rozkochałby mnie w sobie bo serce ma na prawde dobre.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: być z kims kto wizualnie sie nie podoba?
michalina29 napisał/a:

On jest mojego wzrostu a przy tym że jest drobnej budowy ciała wydaje sie jeszcze nizszy ode mnie taki drobny  blondynek z usmiechem na twarzy:) Tak na prawde wiem że wyglad nie jest najwazniejszy bo to i tak przeminie tez nie uważam sie za jakąś piękność duzo mogłabym w sobie poprawic ale najwazniejsze ze akceptuje siebie.Nie wiem co mam robić ale czuję że rozkochałby mnie w sobie bo serce ma na prawde dobre.

Nie liczy się wygląd ale serducho:) Powiem tak:
Miałam dokładnie ten sam dylemat kiedy poznałam mojego męża. Ubzdurałam sobie w głowie że facet powinien być: wyższy, męski - ta męskość też była jakoś opacznie definiowana tongue
Generalnie miałam durne dylematy.... ale ponieważ mój eks narzeczony tak dał mi w dupsko, że właśnie się ledwie zbierałam i dzięki temu otworzył mi oczy na wiele spraw to zauważyłam w tym moim niepozornym adoratorze - ogromne serducho, intelekt, poczucie humoru, poczułam się "zaopiekowana" jak nigdy w życiu, i tak mi z tym było dobrze, że zakochałam się w nim bez pamięci:) Teraz wiem, że "prawdziwy facet" to nie ten, który ma 190cm, błękitne oczy i zarost jednodniowy ale taki, który potrafi, kochać, szanować, daje poczucie bezpieczeństwa i pewność że pójdzie za Tobą na koniec świata smile
To jest bezcenne a jeśli dorzucisz do tego pracowitość to masz już komplet najlepszy na świecie:)
Ja radzę spróbować ale .... zastanów się i próbuj tylko wtedy jeśli jesteś pewna, że jesteś gotowa na coś poważniejszego bo:

[...]-Żegnaj - powiedział Lis. - Oto mój sekret. Jedynie sercem można wszystko jasno poznać. To co najważniejsze skrywa się przed wzrokiem.

-To co najważniejsze skrywa się przed wzrokiem - powtórzył Mały Książę z zamiarem zapamiętania.

-To czas, jaki poświęciłeś twojej Róży, czyni ją tak ważną.

-To czas, jaki poświęciłem mojej Róży - powórzył Mały Książę z zamiarem zapamiętania.

-Ludzie zapomnieli o tej prawdzie - rzekł Lis. - Ale ty tego nie rób. JUŻ ZAWSZE BĘDZIESZ ODPOWIEDZIALNY ZA TO, CO OSWOIŁEŚ. Jesteś odpowiedzialny za swoją Różę.

-Jestem odpowiedzialny za swoją Różę - powtórzył Mały Książę z zamiarem zapamiętania.[..]

Pamiętaj, żebyś go nie zraniła!

3

"prawdziwy facet" to nie ten, który ma 190cm, błękitne oczy i zarost jednodniowy ale taki, który potrafi, kochać, szanować, daje poczucie bezpieczeństwa i pewność że pójdzie za Tobą na koniec świata
To jest bezcenne a jeśli dorzucisz do tego pracowitość to masz już komplet najlepszy na świecie:)
To świeta prawda.
Nigdy nie trafiłam na takiego faceta i zawsze były wielkie rozczarowania ani nie szanował ani nie kochał nie dawał poczucia bezpieczeństwa ...leń który potrafił perfekcyjnie udawać że mu zależy i nawet atrakcyjnosc zewnetrzna nic nie zdziałała.Więc na co mi uroda takiego faceta skoro serca nie ma.Czuję że tego mojego blondyneczka :)nie bez powodu spotkałam na swojej drodze i na pewno go nie zranie.

4

Michalina, i tak trzymaj! smile
Nie tylko uroda się liczy... może na początku, zanim poznamy wnętrze człowieka, to uroda nas do siebie przyciąga najpierw.
Tak na dłuższą metę, to na "urodzie" nie zbudujesz związku. Jeśli czujesz, że może on Cię w sobie rozkochać, to znaczy że "to może być to"... smile Ważne żebyś mogła na niego liczyć, abyś czuła się szczęśliwa i bezpieczna... To jest miłość, a nie zauroczenie...

5

Kochana,nie badz z kims kto ci sie nie podoba.To jest niezbyt madre,predzej czy pozniej pod wplywem emocji mozesz go zdradzic z ladniejszym.Co z tego ze ma dobry charakter,kochana musisz czuc do niego pozadanie,a co bedzie jezeli w lozku cie nie zadowoli?Dalej z nim bedziesz?Nie lepiej poszukac tego ktory cie podnieca i ma kase?Nad charakterem zawsze mozesz przeciez poprawocac albo sie przyzwyczaic.Jezeli sie nie uda to znajdziesz nastepnego.Nie rob glupstw,zeby go niezranic niepotrzebnie.

6 Ostatnio edytowany przez alfaalfa (2012-12-01 18:21:49)

ma coś takiego w sobie co przyciąga

Jeśli Cię pociąga - a z Twojego opisu wygląda, że tak - to nad czym się zastanawiasz..

On jest mojego wzrostu a przy tym że jest drobnej budowy ciała wydaje sie jeszcze nizszy ode mnie taki drobny  blondynek z usmiechem na twarzy

Opis brzmi całkiem przyjemnie.
Co Ci się w nim nie podoba?

7

Niby wszystko ok, ale... on Ci sie nie podoba. Jak sobie wyobrażasz związek bez przyciągania fizycznego, bez seksu? W takim razie moze zostac jedynie Twoim przyjacielem. I nie kalkuluj, że bycie z nim sie opłaca, bo jest taki fajny i dobry. To by było nie w porządku względem niego. Nic na siłę. Może po dłuższej znajomości Ci się spodoba?

8

michalina29 napisał/a:

Takich facetów na prawde ze swieca szukać ja też szczescia w miłości nie mam zawsze trafiam albo na egoistów ,seksiarzy albo na życiowe ofermy.Wiem że jemu sie podobam i że chciałby spedzac ze mną wiecej czasu spotykac sie nawet nieśmiało powiedział że chciałby spróbowac być ze mna.U mnie problem polega na tym że mam watpliwości.Nie chce go zranic i zbyt pochopnie podjac decyzje.Powiem wam że  faceta z takim charakterem zawsze szukałam ale nie za bardzo podoba on mi sie z wygladu.Ja jestem wysoką dziewczyną i zawsze podobali mi sie wysocy ,postawni mężczyźni a tutaj zupełne przeciwieństwo..On jest mojego wzrostu a przy tym że jest drobnej budowy ciała wydaje sie jeszcze nizszy ode mnie taki drobny  blondynek z usmiechem na twarzy:) Tak na prawde wiem że wyglad nie jest najwazniejszy bo to i tak przeminie tez nie uważam sie za jakąś piękność duzo mogłabym w sobie poprawic ale najwazniejsze ze akceptuje siebie.Nie wiem co mam robić ale czuję że rozkochałby mnie w sobie bo serce ma na prawde dobre.

Nie to ładne co ładne ale to co się komu podoba:)
Niektóre kobiety pociąga wygląd a inne intelekt, gdyby wszystkie kobiety szły do łóżka z facetem w typie Brad Pitt to biedny Jack Nicolson nie miałby wzięcia tongue Jeśli jedynym problemem jest wzrost to raczej nie widzę problemu, żadna z nas nie mówi, żeby Michalina od razu biegła do kościoła i dawała na zapowiedzi ale uważam że jeśli widzi w nim to "coś" to powinna dać mu szansę.

Normalna21 napisał/a:

Nie lepiej poszukac tego ktory cie podnieca i ma kase?Nad charakterem zawsze mozesz przeciez poprawocac albo sie przyzwyczaic.Jezeli sie nie uda to znajdziesz nastepnego.Nie rob glupstw,zeby go niezranic niepotrzebnie.

No wiesz kasę można zarobić wspólnie jeśli trafi się na mądrego i pracowitego partnera, ale charakteru nie zmienisz, wygląd owszem, dobry stylista, fryzjer i ubranie i można żabę zamienić w księcia:)

Mam koleżanki, które mają mężów jak z wybiegu z firmą kasą i wrednym charakterem - zgadnij czy są szczęśliwe???
Jeśli takich wyborów życiowych dokonujesz i takie masz priorytety to mogę Ci tylko współczuć.

9

Mnie się nie podobał ex gdy z nim nie byłam. Potem mi zaimponował, zbliżyłam się do niego, a po niedługim czasie uznałam, że jest przystojny. I podobał mi się dłuuugo. Dopiero, gdy zrozumiałam jaki jest wredny, przyjrzałam się i stwierdziłam, że w ogóle mi się nie podoba.

Jeśli Cię przyciąga, istnieje szansa, że zacznie Cię pociągać. Ale gdyby to nie nastąpiło... Nie wiem. Nie wyobrażam sobie życia z kimś, kogo nie pragnę.

10

Wygląd nie jest najważniejszy, no ale nie oszukujmy się, jest jednak ważny. Nawet nie sam wygląd, bo różni ludzie różne gusta, ale wzajemna chemia, pożądanie. Ja bez tego też sobie związku nie wyobrażam.
Może poprostu daj czas tej znajomości. Nie odrazu musiscie być parą, poznajcie się, zobacz czy potrafi rozkochać Cię swoją osobowością, często dopiero po czasie pojawia się ta chemia, zaczynamy inaczej patrzeć na partnera. Osobiście znam kilka dziewczyn, którym na początku faceci się w ogóle nie podobali, ale właśnie z czasem przez to jak się zachowywali zakochały się w nich i chemia też się pojawiła:) Oczywiście nie zawsze tak musi być, poznałam w swoim życiu fajnych, dobrych, inteligentnych blabla facetów, no ale cóż, nie mogłam się przekonać i już, nie wyobrażałam sobie ich pocałować, nie mówiąc o całej reszcie. Czasem bariera wizualna/seksualna jest dla nas zbyt silna, ale myślę, że warto spóbować, dać Wam szansę i czas. Tylko musisz być ostrożna, trzymać jakiś dystans, nie robić mu mega nadziei, bo jeśli jednak "nie zaskoczy", to on znów dostanie po tyłku i będzie cierpiał. No i przede wszystkim: NIC NA SIŁĘ!

11

Normalna21 napisał/a:

Kochana,nie badz z kims kto ci sie nie podoba.To jest niezbyt madre,predzej czy pozniej pod wplywem emocji mozesz go zdradzic z ladniejszym.Co z tego ze ma dobry charakter,kochana musisz czuc do niego pozadanie,a co bedzie jezeli w lozku cie nie zadowoli?Dalej z nim bedziesz?Nie lepiej poszukac tego ktory cie podnieca i ma kase?Nad charakterem zawsze mozesz przeciez poprawocac albo sie przyzwyczaic.Jezeli sie nie uda to znajdziesz nastepnego.Nie rob glupstw,zeby go niezranic niepotrzebnie.

Kochana, nie chcę Cię dyskryminować za wiek, ale w pewnym momencie mężczyźni przestają być "mentalnymi, nieskażonymi życiem dziewicami" i coraz trudniej o normalnego, kochającego, podającego swoje własne serce na talerzu mężczyznę. Wybierać na podstawie wyglądu możesz na początku. A potem życie robi Ci dyktando, z którego dostajesz dwóję i inaczej waloryzujesz ludzi.
Mój ex partner nie był modelem i dzisiaj cieszę się, że z nim nie jestem. Ale założę się, że tych ubytków w urodzie, o których myślę dzisiaj, dodawał mu jego nie do końca satysfakcjonujący CHARAKTER.

A uroda przemija z wiekiem i tak...

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » być z kims kto wizualnie sie nie podoba?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024