Forum Kobiet - NETKOBIETY.PL

Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Serdecznie zapraszamy do lektury naszych redakcyjnych blogów Od kuchni oraz Po godzinach Szczególnie polecamy : Zdrada - Rozstanie Psychologia Uroda Miłość Wychowanie Samotność

Dodaj odpowiedź

#1 2007-09-07 00:30:30

Poe
Gość

Kupuję kijki trekkingowe

Czym się kierować przy zakupie kijków trekkingowych? Polecacie jakąś firmę lub model?

#2 2007-09-07 13:05:09

Emilia
Moderator

Re: Kupuję kijki trekkingowe

Ja mam Kohle AlpenPro z absorberem. Korkowa rączka po 2 godzinach popękała. A Kohle niby takie dobre..
No ale najlepiej kupować w sklepie specjalistycznym. Wydaje mi się, że najlepsze są z: widiowym grotem, "trójdzielne", rączka może być pochylona (ale nie musi - ponoć pochylone czasem powodują ból nadgarstka), no i absorber tudzież amortyzer - najlepiej umiejscowiony na środku kija (są też w rączkach) - niesamowicie odciąża.  Korkowe rączki mają to do siebie, że nie powodują powstawania odcisków i spocona dłoń się po nich nie ślizga.
O Fizanach słyszałam niezbyt pochlebne opinie - szybko zaczynają się same składać ponoć. Ja moje mam rok (intensywnego użytkowania smile ) i ani razu nie złożyły się, ani się nie zablokowały.
Najlepiej wejdź sobie na forum niezależnej grupy testingowej - ngt.pl czy coś takiego - niektóre opinie bywają bartdzo pomocne.

Góry są po to, by w nich być a nie, by je zdobywać.

Dodaj odpowiedź

Stopka forum