Kupuję kijki trekkingowe - Netkobiety.pl

Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

#1 2007-09-07 00:30:30

Poe
Gość Netkobiet

Kupuję kijki trekkingowe

Czym się kierować przy zakupie kijków trekkingowych? Polecacie jakąś firmę lub model?

#2 2007-09-07 13:05:09

Emilia
Moderator

Re: Kupuję kijki trekkingowe

Ja mam Kohle AlpenPro z absorberem. Korkowa rączka po 2 godzinach popękała. A Kohle niby takie dobre..
No ale najlepiej kupować w sklepie specjalistycznym. Wydaje mi się, że najlepsze są z: widiowym grotem, "trójdzielne", rączka może być pochylona (ale nie musi - ponoć pochylone czasem powodują ból nadgarstka), no i absorber tudzież amortyzer - najlepiej umiejscowiony na środku kija (są też w rączkach) - niesamowicie odciąża.  Korkowe rączki mają to do siebie, że nie powodują powstawania odcisków i spocona dłoń się po nich nie ślizga.
O Fizanach słyszałam niezbyt pochlebne opinie - szybko zaczynają się same składać ponoć. Ja moje mam rok (intensywnego użytkowania smile ) i ani razu nie złożyły się, ani się nie zablokowały.
Najlepiej wejdź sobie na forum niezależnej grupy testingowej - ngt.pl czy coś takiego - niektóre opinie bywają bartdzo pomocne.

Najlepsze rzeczy w życiu dostaje się za darmo wink.

Stopka forum