Buty do krav magi.Prosze o pomoc - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Buty do krav magi.Prosze o pomoc

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1 Ostatnio edytowany przez Anemonne (2012-11-26 14:19:52)

Temat: Buty do krav magi.Prosze o pomoc

Witam serdecznie
Nie wiedzialam w jakim dziale to umiescic...zamierzam kupic mojemu 15-letniemu bratu na swieta buty.Wiem, ze trenuje krav mage,chcialabym kupic mu jakies obuwie do cwiczen.Nie znam sie na tym kompletnie a chce zeby to byla niespodzianka.Znalazlam takie :

wstawianie linków jest zabronione, zapoznaj się z regulaminem. Mod. Anemonne

Jest napisane,ze nadaja sie do boksu,MMA ,czy do krav magi rowniez ?
Bardzo prosze o pomoc tych,ktorzy sie na tym znaja,nie chce zrobic "nietrafionego prezentu".Pozdrawiam.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Catwoman (2012-11-26 13:47:52)

Odp: Buty do krav magi.Prosze o pomoc

jak najbardziej się nadają, natomiast krav maga to taki specyficzny "sport", że nie wymaga jakiegoś specjalistycznego obuwia. Bardziej postawiłabym na np.rękawice- bo z czasem się przydają.

3 Ostatnio edytowany przez Anemonne (2012-11-26 14:20:13)

Dziekuje za szybka odpowiedz wink Rekawice tez wlasnie chcialam mu kupic,czy takie beda ok ?

link usunięty

4

Nie wiedzialam ,sorry...

5

Catwoman ma rację. Nie ma jakichś specjalnych butów do Krav -maga. Po prostu sportowe obuwie wystarczy choć może raczej nie pepegi, bo dobrze mieć jednak solidniejszą  ochronę na palce w czasie zderzenia z przeciwnikiem. Poleciłbym za to zakup naprawdę dobrych ochraniaczy na piszczele i kolana. Oczywiście nie zawsze będą potrzebne (zależy od  programu ćwiczeń na konkretnym treningu) ale jak już to..... To są bolesne uderzenia i jak trafi na mocnego zawodnika..... Mnie trener pokazywał prawidłowe kopnięcia i jak dostałem to mimo ochraniaczy miałem siniaki a wiem, że uderzał na "pół gwizdka" smile. A na każde ćwiczenia warto by miał suspensor.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Buty do krav magi.Prosze o pomoc

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024