Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...
Nie jesteś zalogowany.
Strony: 1
Z mamą nie rozmawiałam nigdy na ten temat, ale myślę że mając 20 lat powinnam wreszcie się przemóc i pójśc do ginekologa, tak na ogólne badanie. Wstyd przyznać, ale to będzie moja pierwsza wizyta u ginekologa i bardzo się denerwuję, nie wiem jak się zachować, jak siadać czy leżeć na tym ginekologicznym łóżku czy krześle. Nie wiem czy lepiej do kobiety czy mężczyzny pójść, jakoś przed mężczyzną mam opory...I czy przyznawać się,że jestem pierwszy raz...I mam powiedziec ot tak, że sobie przyszłam bez żadnych dolegliwości???Dziwne to takie będzie!
Tak, powiedz, że jesteś pierszy raz. Lekarz zapyta, kiedy wystąpiła pierwsza miesiączka, ile trwa cykl, czy już rozpoczęłaś współżycie... Jeśli nie, to najprawdopodobie badanie będzie przez odbyt - to nie boli, też kiedyś miałam takie badanie, nic się nie czuje ![]()
Acha, jak wejdziesz, to normalnie usiądziesz, potem gin zada ci parę pytań, a później zaprosi na kozetkę.
Pójdziesz za parawanik, rozbierzesz tylko dół, położysz się na łóżeczku, nóżki dasz na podpórki i rozluźnisz się. Pomyślisz o czymś miłym... To nie boli, chyba że się kobieta napnie cała.
Lepiej iść do faceta, prywatnie. Faceci są delikatniejsi. Zresztą to jest lekarz, on nie patrzy na ciebie jak na kobietę, którą ewentualnie można wybzykać
ale jak na pacjentkę, która przychodzi do lekarza. I lepiej zapłacić tą stówę prywatnie, niż w przychodni być potraktowana np. niezbyt uprzejmie czy niedelikatnie.
Chwila chwila to czy ten lekarz bedzie tak wlasnie patrzyl na pacjentke to juz nie jest zalezne od tego czy on ma prywatny gabinet czy nie to zalezy od czlowieka!Ja mam pierwsza wizyte za soba wprawdzie poszlam konkretnie po tabletki ale tak jak Emillia mowi wypytal bo musi o pewne rzeczy zapytac sam mi powiedzilal jak mam usiasc na tym bo tez nie wiedzialam wszystko mi po kolei mowil co robi i co ja mam robic po chwili sie rozluznilam i wyluzowalam stres zaczal spadac..od razu poszlam do faceta bylam u niego na darmowej rozmowie tylko rozmowie wypytac o rozne rzeczy poznalam go i przekonalam do niego jestem zadowolona i jak ktos jest z Lodzi chetnie polece;]Powiedzial mi jeszcze cos takiego ze badanie takie profilaktyczne powinno sie zrobic raz do roku wiec nie wstydz sie ze idziesz ot tak bez zadnej konkretnej sprawy to nawet lepiej swiadczy o Tobie!!
Nie no, wiadomo, że nie chodziło mi to, co ClonMack napisała. Tyle że w prywatnym gabinecie jest zazwyczaj nowy sprzęt, miękki materac na tej całej kozetce, a nie takie dechy jak w przychodni. Lekarz ma więcej czasu i przede wszystkim chce znowu zarobić, więc będzie milszy i delikatniejszy dla pacjentki.
dzięki dziewczyny,ale ja mam dodatkowy stres, bo będę w małej miejscowości i tam wszyscy wszystkich znają:\ ach,wiem,że powinnam pójśc, ale napewno będę cała rumiana jak będę opowiadać o tym kiedy miałąm miesiaczkę.A właśnie jak oni pytają o okres to o to kiedy był ostatni dzień okresu czy kiedy się zaczynał miniony okres?
dokłądnie. Odpowiedzialne pdoejscie to własnie wizyta u lekarza a wiek 20 lat jest juz no... hm bardzo odpowiedni! Moja wizyta była bardzo ok. Pani Doktor, badanie, krotka rozmowa, wywiad, małe uświadomienie.
zawsze tez mozesz sama na wlasna reke sie tez edukowac , ale sama siebie nie zbadasz.
Strony: 1