Ciekaw jestem Waszych opinii na temat tego filmu i całej społeczno politycznej atmosfery wokół niego.
Dodam, że obejrzałem dzisiaj ten moim zdaniem wybitny film.
Czyżby nikt jeszcze nie oglądał?
Może po weekendzie będzie więcej recenzji.
Zapraszam.
Jak dla mnie to jest to typowa komercja, dobrze zakamuflowana, odpowiednio podgrzewana atmosfera w około filmu, chwytliwy temat i jest gotowy hicior na zimę 2012. Dodatkowym atutem jest darmowa reklama jaką robią Pasikowskiemu wyznawcy Jarosława Polskę Zbawa i Czcigodnego Ojca z Torunia. Po złożeniu do kupy tych wszystkich elementów taki film musi się u nas dobrze sprzedać i jeśli wynająć dobrych spinnów i PR'owców to kto wie czy i poza naszymi granicami też parę ? skapnełoby do kieszeni twórców.
Czy zanim ktoś napisze co sądzi na temat filmu mógłby poinformować czy go oglądał?
Tak widziałem to coś i nie podnieciłem się jak sugerowała GW.
Widziałam wczoraj. Według mnie bardzo, bardzo dobry film. Świetna muzyka, obsada. Ostatnio aż takie wrażenie zrobił na mnie chyba tylko Skazany na blue
sa.
Ja również film widziałam i mnie poruszył!, świetne kino!
Przepraszam, ze taka pozna odpowiedz. Film swietny, warty obejrzenia, daje wiele do myslenia i budzi wiele kontrowersji. Jedni uwazaja, ze antypolski, ale coz prawda w oczy kole. Film swietnie przedstawia wage tego co stalo sie 10 lipca 1941r w Jedwabnem. Nie chce sie klocic kazdy ma swoje zdanie, jednak za duzo faktow i dowodow jest za prawda. Jednym z dowodem jest np. to jak teraz sie zachowujemy i co soba prezentujemy.