Rożdzielność majątkowa a emerytura po mężu? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Rożdzielność majątkowa a emerytura po mężu?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: Rożdzielność majątkowa a emerytura po mężu?

Witam, proszę i informację jak to wygląda po śmierci męża. Rozdzielność zrobiliśmy w trakcie trwania małżęństwa. Nie jesteśmy po rozwodzie. Chcę się dowiedzieć czy dziedziczę emeryturę po mężu po jego śmierci przy rozdzielności majątkowej bez rozwiązania małżeństwa.

Tala76

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Rożdzielność majątkowa a emerytura po mężu?

Ostatnio sama chciałam wiedzieć jak to jest. No i dowiedziałam się ale Ty to jeszcze sprawdź, że możesz dostać jego emeryture nawet jak macie rozdzielność majątkową. Tylko, będziesz musiała zdecydować czy zrezygnować ze swojej czy wziąźć męża. Bo ja myślałam, że można dwie ;D

3

kleopatra84 napisał/a:

Ostatnio sama chciałam wiedzieć jak to jest. No i dowiedziałam się ale Ty to jeszcze sprawdź, że możesz dostać jego emeryture nawet jak macie rozdzielność majątkową. Tylko, będziesz musiała zdecydować czy zrezygnować ze swojej czy wziąźć męża. Bo ja myślałam, że można dwie ;D

ale twoj chyba jeszcze zyje?  przeciez mloda jestes. A jesli sie rozwiodlas, a on ma nowa zone to chyba oczywiste ze tylko ona ma takie prawo?

4

hehe nie, ja tak o dalekiej przyszłości myśle wink
no pewnie tak jest, że jak sie ktos rozwiedzie to nie przyszluguje, wkońcu już nie będą małżeństwem wink

5

Przyznam, że bardzo mnie zaciekawił ten temat wink nie wiem dlaczego, ale wydaje mi się, że to są tak naprawdę przydatne informacje. Nigdy nie wiadomo w jakiej sytuacji życiowej się znajdziemy. Nie znam się na prawie, ale jestem w tej dziedzinie coraz mądrzejsza. Czytam sporo na stronie rady pracownikow artykułów i szczerze powiedziawszy niektórym moim koleżankom z pracy jakieś tam drobne rady potrafię dać.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Rożdzielność majątkowa a emerytura po mężu?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024