CZEŚĆ,MAM NA IMIE ANIA ZASTANAWIAM SIE NA WYJAZDEM ZA GRANICĘ DO PRACY DO ANGLII LUB NIEMIEC. SZUKAM CHĘTNEJ OSOBY LUB OSÓB NA WSPÓLNY WYJAZD, RAZEM ZAWSZE RAŹNIEJ. ZNAM KOMUNIKATYWNIE JĘZYK ANGIELSKI, NIGDY JESZCZE NIE WYJEŻDŻAŁAM DO PRACY, MIESZKAM W WARSZAWIE, MAM 35 LAT. JEŚLI SĄ JACYŚ CHĘTNI PROSZĘ O INFO
Hej jestem tu nowa i najpierw chciałabym się przywitać. Ja również od dłuższego czasu zastanawiam się nad wyjazdem za granicę. Jeżeli chodzi o kraj który wybrałabym na emigrację to myślałam o Anglii,znam podstawy angielskiego. No niestety nie mam nikogo bliskiego w UK kto mógłby mi pomóc na początku. Samej nie bardzo mi się uśmiecha jechać z kimś zawsze raźniej. Jeśli jesteś nadal zainteresowana wyjazdem daj znać. Pozdrawiam
W jukeju nie tak różowo jak kiedyś...
Ciężko może być na początku jak nie macie nikogo, u kogo możecie się za trzymać. Koszty utrzymania na miesiąc to min 500 funtów (strasznie biedniutko), będzie więcej jeśli trzeba jeżdzić i szukać pracy.
Tu też recesja...
A co chcecie robić?
zdaje sobie sprawę z tego że na początku może być naprawdę ciężko(nie mam tam nikogo u kogo mogłabym się zatrzymać) ale chciałabym spróbować jeżeli chodzi o pracę to nie mam jakiś specjalnych wymagań byle była praca i byle było można się utrzymać no a z czasem gdy język będzie na lepszym poziomie można się rozglądać za czymś innym. Wyjazd w ciemno raczej nie wchodzi w rachubę. Myślałam o tym żeby e czegoś jeszcze w Polsce. Znacie jakieś sprawdzone agencje przez które można wyjechać?
5 2012-12-08 02:23:53 Ostatnio edytowany przez brzydulla (2012-12-08 21:19:12)
Niestety, ja po prostu pojechałam do konkretnej pracy znalezionej nie przez agencję moi znajomi po trochu w ciemno albo do swoich znajomych.
Tu też recesja więc podobno wymagający się zrobili- certyfikaty, uprawnienia, doświadczenie...
poczytaj wątek 'w UK od prawie 5ciu lat...i wcale nie jest latwo'...