Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Jak zadbać o odpowiednią higiene w podrózy?
Swietnym rozwiazaniem sa chusteczki, takie ktore sa nawilzone juz. Mozna nimi umyc rece, twarz przetrzec.i naprawde dobrze zbieraja brud, sa w opakowaniu ktore mozna po wyjeciu jednej chusteczki z powrotem zamknac, wiec nei wysychaja. i sa swietna alternatywa mycia rak w wodzie
oczywiscie sa tez chusteczki do higieny intynmej, jezeli nie jestesmy w stanie sie umyc, a podroz trwa długo
słyszałam też o takim płynie ktorego jedna kropla wystarczy na reke i ma własciwosci takie jak by sie rece umyło pod woda. ALe nie wiem czy to działa tak naprawde ![]()
Jest taki plyn, heheh nawet mialam z nim do czynienia. w aptece keidys byla pani i prezentowala ten płyn, i mozna bylo sprobowac. Powiem Ci, ze serio dziala! jedna kropla, a rece czyste pachnace, delikatne!!!tyle ze nie wiem co dzieje sie z brudem
wiec chyba bardziej bylabym za chusteczkami, bo wtedy brud zostaje na nich,a nie znika gdzies nie widoamo gdzie ![]()
no w sumie to ciekawe co sie z nim dzieje ![]()
ucieka hehe xD
ja widziałam w katalogu oriflame ale nie wiedziałam czy działa i kasy mi było szkoda ![]()
Ostatnio edytowany przez mojmalyumysl (2009-04-18 21:23:04)
A ja w aptece, kosztowal ponad 20 zeta za mala buteleczke, no w sumie 1 kropla na raz wystarcza, no ale mimo to drogi. a poza tym jakos mnei nei przekonal. swietnie odswiezal, wygladzal dlonie, wiec co do tego jest super, ale z czyszczeniem dloni to juz wolalabym inne rozwiazania
takie to wymodzone
tez wole chusteczki.
No chusteczki są spoko, nawet istnieją przecież specjalne do higieny intymnej. Ale jak sie jedzie gdzieś samochodem dalej to zawsze dobrze mieć butelkę kranówki. Wtedy jedna osoba może lać troszke wody, druga mydlić ręce i potem znowu spłukiwanie
Przetestowany latami sposób
Oczywiście na trasach gdzie stacje benzynowe trafiają się rzadko.
Tak to prawda zależy czym udajemy się w podróż , busem, autobusem czy też swoim pojazdem. Najwygodniej jedzie się swoim pojazdem bo wszystko ma się pod ręką butelka z wodą, mydło itd, jazda w grupie ogranicza takie coś więc najlepsze są chusteczki.