1 Ostatnio edytowany przez asienka88 (2012-11-11 22:19:15)

Temat: Kosmetyki Alterra

http://s1.pokazywarka.pl/i/1484134/883191/al-odz.jpg

Obecnie jestem na etapie testowania odżywki do włosów z granatem i aloesem;

W odżywce zostały wykorzystane wybrane składniki najlepszej jakości. Wysokowartościowa kompozycja roślinna z ekstraktem z aloesu, granatu i kwiatu akacji pielęgnuje, nawilża oraz wzmacnia zmęczone, suche i zniszczone włosy.
Produkt:

- wolny od syntetycznych barwników, aromatów i konserwantów,
- bez silikonów, parafiny i innych produktów naftowych,
- przebadany dermatologicznie,

Skład: Aqua, Alcohol*, Stearamidopropyl Dimethylamine, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Myristyl Alcohol, Glycine Soja Oil*, Punica Granatum Seed Oil*, Ricinus Communis Oil*, Punica Granatum Extract*, Aloe Barbardensis Extract*, Acacia Farnesiana Extract*, Lauroyl Sarcosine, Sodium Lactate, Hydroxyethylcellulose, Carthamus Tinctoris Oil*, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil
Ascorbyl Palmitate, Parfum**, Linalool**, Limonene**, Geraniol**, Citronellol**, Citral**,
* Składniki z certyfikatem rolnictwa ekologicznego
** Naturalne olejki eteryczne

(zaczerpnięte ze strony wizaz.pl)

Moja opinia o tym produkcie jest jak najbardziej pozytywna. Włosy są nawilżone,miękkie, błyszczące, dobrze się układają.
Odżywka ta przekonała mnie przede wszystkim swoimi "naturalnymi" składnikami.

Jestem ciekawe czy znacie inne produkty tej marki. Czekam na opinie

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kosmetyki Alterra

Ja używam kosmetyków tej marki, ostatnio kremu nawilżającego dla wrażliwej cery. Jest rewelacyjny, idealnie nawilża, a do tego jest tani, kosztuje około 10 pln o ile mnie pamięć nie myli. Skład ma bardzo ciekawy, wyciągi z roślin z ekologicznych upraw (to akurat dla mnie jest bardzo ważne), dużo naturalnych składników. Mam suchą, wrazliwą skórę i po kremie chociażby perfumowanym buzia mi się robi cała czerwona, piekąca. Po tym kremiku jest inaczej. Naprawdę polecam smile.

3

Również lubię te kosmetyki, bo Niedosc, ze maja świetne składy, to sa w miare tanie.
Mialam przyjemność używać również kremu nawilzajacego do skóry wrażliwej, wyzej tu wymienionego. Polecam skórze wrażliwej, bo ani nie uczula, nie podrażnia, dobrze nawilza i nadaje sie również pod makijaz.
Aktualnie Uzywam na noc kremu na dzien z aloesem. Wg mnie lepiej nawilza, również nie podrażnia, a nawet mam wrażenie ze po jego aplikacji mniej mnie wysypuje.       Również stosowałam zamiast podkladu tego kremu brązującego do cery mieszanej. Z niego jestem mniej zadowolona, co nie znaczy, ze jest zly.
Szampony- Swietny skład, dobrze myja, ale wlosy bez szału. Jednak Odzywka z granatem i aloesem to rekompensuje. To taka Odzywka, ktora mozna smialo stosować po kazdym myciu- wlosy sa pełne blasku, gładkie, miesiste. Jednak uwaga- nie przesadzać z ilością, bo jezeli nałożymy jej za duzo, a niedostatecznie spłukamy wlosy mogą szybko sie przetłuszczac- autopsja. Wystarczy naprawde niewielka ilość by dobrze odżywić całe wlosy.
Krem do rąk- ok.
Balsam do ciala- ok. Świetne zapachy i składy:)
Ale bylam w szoku, jak dotarła do mnie informacja, ze polski zarząd Rossmana rezygnuje z Alterry w sklepach- a myslalam, ze coraz mniejsza ilość produktów na półkach, to efekt popularności tych kosmetyków, a tu takie cos. To jedyne naturalne kosmetyki, na ktore stać każdego. Szkoda

4

Miałam kiedyś maseczkę do twarzy i krem Alterra, niestety bardzo odrzucał mnie zapach, nie byłam w stanie korzystać i w końcu wyrzuciłam. Nie pamiętam dokładnie rodzaju, ale opakowanie było różowego koloru.

5

Ja stosuję maskę nawilżającą do włosów suchych i zniszczonych z aloesem i granatem.
Jestem bardzo z niej zadowolona, włosy są miękkie, lekkie i nawilżone, zamierzony efekt został osiągnięty.

6

Ja mam w swojej kolekcji krem brązujący do twarzy, szampon z granatem, odżywkę z morelą i pszenicą a także żel pod prysznic z vanilią i pomarańczą.

Fajne składy, ciekawe kosmetyki, ale jakoś wspaniale mojej skóry czy włosów nie odmieniły. Pewnie w miarę możliwości wybróbuję jeszcze inne produkty z ich oferty, ale troszeczkę mnie rozczarowały.

7

ja kocham pomadkę nawilżająca z alterry z rumiankiem! wink