Ile według was powinien zarabiać mężczyzna? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Ile według was powinien zarabiać mężczyzna?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 36 ]

1

Temat: Ile według was powinien zarabiać mężczyzna?

Mam do was netdziewczyny proste konkretne pytanie na które mam nadzieję że odpowiecie.

Ile według was powinien miesięcznie zarabiać mężczyzna?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ile według was powinien zarabiać mężczyzna?

Tyle, żeby był w stanie sam się utrzymać.

3

Ja chcę więcej niż Anemonne smile
Tyle, żeby był w stanie siebie utrzymać i mniej więcej połowę dziecka (jeśli posiada) tongue

4

Ja chcę więcej niż Anemonne smile
Tyle, żeby był w stanie siebie utrzymać i mniej więcej połowę dziecka (jeśli posiada)
+  jeszcze  aby wystarczyło na kochanke

Wybacz  drwine  ale postawione przez Ciebie  jest  maksymalnie  nieprecyzyjne i  chyba  nie ma na nie prawidłowej  odpowiedzi

5

Co znaczy: powinien? Czy to, że musi tyle zarabiać czy, że dobrze by było aby tyle zarabiał?

Chciałabym żeby zarabiał tyle żeby się nie martwić zarówno o normalne życie jak i ekstra wydatki np. na spełnianie marzeń (tych, które wiążą sie z wydatkami).
Dla każdego to jest inna kwota, bo każdy ma inne potrzeby, inne postrzeganie świata.

Dobrze by było, nie oznacza, że jeżeli tak nie jest, to jakiś dramat. Mój mężczyzna zarabia 3-4 razy mniej niż ja. Problemu nie ma.

6

nie każdy facet jest super zaradny

7

Może nie, "ile powinien"...ale ile "było by dobrze" żeby zarabiał... big_smile
Według mnie (nie mam wielkich wymagań)...jest to tyle, aby mógł utrzymać dom i ewentualnie dziecko, w przypadku gdyby żona nie mogła pracować, nie mogła znaleźć, bądź straciła pracę...
Nie jestem za tym stereotypem, że to mąż, tylko i wyłącznie powinien zarabiać na wszystko.
Jednak póki co u nas tak właśnie jest...czuję się z tym źle...niestety na razie nie bardzo mamy na to wpływ. Jednak mój mąż staje na wysokości zadania, jest bardzo zaradną osobą.

8 Ostatnio edytowany przez Bardzo Samotny (2012-11-07 14:26:23)

czyli niezaradny=samotny...zresztą podam przykład,facet który ma olbrzymie problemy finansowe(nie hazard)czuję się troszeczkę dziwnie czytając ile to facet powinien przynośić.
A tak w ogóle to tak jakby ktoś założył wątek "Jakie piersi powinna mieć kobieta",facet to nie tylko źródło pieniędzy,mamy też uczucia miłości nie szuka się pod zarobki,chyba że ktoś uważa inaczej,

9

Bardzo Samotny, ten wątek został założony przez mężczyznę. I zauważ, że wśród kobiecych odpowiedzi ani razu tu nie padło "powinien zarabiać i przynosić w zębach do domu co najmniej 10 tysięcy zł", natomiast piszemy tu o poczuciu bezpieczeństwa - każda z nas chce się związać z mężczyzną, a nie z chłopcem. Dorosły mężczyzna zarabia na własne utrzymanie, bo co to za związek, w którym jedna strona utrzymuje drugą? (Mam tutaj na myśli nie przejściową sytuację, jak np. u Margolinki, tylko trwały stan.) Zwłaszcza, że w dzisiejszych czasach w naszym kraju trudno jest w ogóle utrzymać dwie osoby z jednej pensji.

10

O, jaki kij w mrowisko wsadził faster...

Zawsze sądziłam, że jest równouprawnienie, że związek to dwoje ludzi i dwie pensje. Jeśli jednak pomyślimy o takim okresie jak ciąża, poród, pierwszy rok czy dwa z dzieckiem w domu- no to cóż, większa odpowiedzialność za finanse spada na mężczyznę. Myślę, że w takim wypadku dobrze by było, gdyby ta jedna pensja wystarczała na tyle, żeby młoda mama nie musiała snuć się po lumpeksach w poszukiwaniu najtańszych ciuszków dla malucha, albo mogła tylko pomarzyć o pampersach, piorąc kolejną partię tetrowych pieluch, że tak obrazowo to opiszę.

Ale słysząc wypowiedzi niektórych moich znajomych dochodzę do wniosku, że i taka wizja może być zbyt wygórowanym wymaganiem.

11 Ostatnio edytowany przez Margolinka (2012-11-07 16:06:34)

Bardzo Samotny, to że piszemy tutaj o zaradności mężczyzn, to nie znaczy że tych mniej zaradnych należy zlinczować, bo nie są nic warci. Jednak prawda jest taka, że każda kobieta chyba chciałaby czuć się w związku bezpiecznie, że gdy coś się przytrafi (utrata pracy, ciąża, choroba), to partner, mąż, nie powie...sorry ale ja nie dam rady wszystkiego utrzymać "niech się wali i pali" a Ty musisz iść do pracy bo ja sobie nie poradzę. Różnie w życiu bywa. Na przykład u mnie ułożyło się tak, że z powodu choroby nie mogę póki co zrobić prawa jazdy, a w związku z tym podjęcie pracy jest nie możliwe (brak komunikacji). I co...? Czy w takim wypadku to źle, że ciesze się iż mój mąż jest zaradną osobą i daje sobie rade ze wszystkim?

12

ile? kurcze kwotę ciężko podać. Powiem na swoim przykładzie. mąż pracuje ja nie, mamy 2 dzieci w tym jedno wymagające ciągłego leczenia u 3 specjalistów. Zarabia tyle że przy rachunkach nie rwę włosów z głowy jak to miało miejsce jeszcze 1,5 roku temu

13

Ile powinien zarabiać mężczyzna?
Tyle, by mógł żyć godnie. Kobieta powinna zarabiać tak samo - by mogła żyć godnie.

14

Wielokropek napisał/a:

Ile powinien zarabiać mężczyzna?
Tyle, by mógł żyć godnie. Kobieta powinna zarabiać tak samo - by mogła żyć godnie.

To absolutna prawda. Ale mając duże doświadczenie życiowe (wiele widziałam i słyszałam) dodam, że  źle gdy kobieta zarabia więcej od mężczyzny i daje mu to odczuć, to zawsze źle się kończy. Wiec kobieto, gdy zarabiasz więcej, masz wyższe stanowisko, musisz być życiowo bardzo, bardzo mądra. Nie daj mu tego odczuć.

15 Ostatnio edytowany przez lena812 (2012-11-10 22:28:06)

ewaaa napisał/a:

ile? kurcze kwotę ciężko podać. Powiem na swoim przykładzie. mąż pracuje ja nie, mamy 2 dzieci w tym jedno wymagające ciągłego leczenia u 3 specjalistów. Zarabia tyle że przy rachunkach nie rwę włosów z głowy jak to miało miejsce jeszcze 1,5 roku temu

zgadzam się,ja też nie pracuję bo siedzę z małym dzieckiem w domu,były czasy kiedy żyliśmy za najniższą krajową,teraz sa takie że nam się jak to się mówi powodzi :)były tez czasy bez pracy,jednak mamy dużo kasy odłożonej więc nie martwimy się że do gara nie będzie co włożyć smile więc ile powinien zarabiać facet? w naszym kraju marzeniem jest chociaż 2 tysiące

16

lena812 napisał/a:

w naszym kraju marzeniem jest chociaż 2 tysiące

Nie da się podać ŻADNEJ uniwersalnej kwoty. Dla niektórych rodzin marzeniem jest owe 2 tysiące i są w stanie za taką kwotę przeżyć miesiąc w kilka osób. W przypadku innych - 2 tysiące to sam koszt wynajmu mieszkania...

17

vinnga masz rację w dużym mieście nie wyżyjesz z 2 tysięcy jeśli pracuje tylko facet,jeśli znowu facet jest sam jako tako może dałby sobie radę,ale patrząc na ludzi którzy miesięcznie żyją za niecały tysiąc,to 2 tysiące jest dla nich marzeniem

18

Dlatego chyba najwłaściwszą odpowiedzią jest post Wielokropka: "żeby mógł żyć godnie". Każdemu człowiekowi do godnego życia potrzebna jest inna kwota.

19

Zalezy co komu do szcescia potrzeba smile
Jezeli potrzeby sa skromne, to mniej, jesli sie chce wiecej od zycia, to wiecej. Zawsze chyba jest za malo smile
W naszej rodzinie (5 osob) 7 tys. Miesiecznie jest zlotym srodkiem. Starczy na rachunki, kredyt i na dosc wygodne zycie i odlozenie na remont smile ale takie sumy miesiecznie to rzadkosc sad pozostaje ten niedosyt, ale widze ze moj maz sie b. stara wiec nigdy nie narzekam. Najwazniejsze, ze jest praca i perspektywy wyzszych zarobkow smile
Dodam jeszcze ze wysokosc zarobkow zalezy od wymagan babki. Materialistkom zawsze malo sad

20

jadvinia napisał/a:

Zalezy co komu do szcescia potrzeba smile
Jezeli potrzeby sa skromne, to mniej, jesli sie chce wiecej od zycia, to wiecej. Zawsze chyba jest za malo smile
W naszej rodzinie (5 osob) 7 tys. Miesiecznie jest zlotym srodkiem. Starczy na rachunki, kredyt i na dosc wygodne zycie i odlozenie na remont smile ale takie sumy miesiecznie to rzadkosc sad pozostaje ten niedosyt, ale widze ze moj maz sie b. stara wiec nigdy nie narzekam. Najwazniejsze, ze jest praca i perspektywy wyzszych zarobkow smile
Dodam jeszcze ze wysokosc zarobkow zalezy od wymagan babki. Materialistkom zawsze malo sad

Tu Jadvinia masz rację,materialistką zawsze będzie mało smile

21

NO LIMITS

22

A ja powiem wprost - 3 tysiące złotych.

23

Hej...Ile ma zarobic facet???Powiem na moim przykladzie ze ja nie oczekuje od mojego faceta duzej kasy,,,wieksze pieniadze zarabiam ja bo to ja prowadze moj rodzinny interes a mezus pracuje bo trzeba sie czyms zajac no i duzo wyrecza mie w domu,,,Wiec nie gadajmy babki ile facet musi nam przyniesc tylko wezmy sie w garsc i do roboty,to nie sa czasy zeby tylko facet o kase musial sie martwic...Pozdrawiam

24

Jade - to facet założył ten wątek i to jemu odpowiadamy.

25

Jade napisał/a:

Hej...Ile ma zarobic facet???Powiem na moim przykladzie ze ja nie oczekuje od mojego faceta duzej kasy,,,wieksze pieniadze zarabiam ja bo to ja prowadze moj rodzinny interes a mezus pracuje bo trzeba sie czyms zajac no i duzo wyrecza mie w domu,,,Wiec nie gadajmy babki ile facet musi nam przyniesc tylko wezmy sie w garsc i do roboty,to nie sa czasy zeby tylko facet o kase musial sie martwic...Pozdrawiam

nie oszukujmy się i tak w większości przypadków to mężczyźni zarabiają więcej od kobiet

26

Moze zbyt szybko przeczytalam ,,,,,poprawiam sluchaj facet ....Nie mam pojecia ile sie zarabia w Polsce???Zarobisz ile mozesz....

27

Hej Lena ..Nie mam powodow do oszukiwania ale moj facet mimo ze zarabia mniej jest ok>>>>Chodzi ile ma zarobic wkoncu nie zbaczajmy z tematu po moim poscie...Do wszystkich facetow i ich ego jestescie potrzebni nawet jak malo kasy przyniesiecie ,,he he...

28

Jade napisał/a:

Hej Lena ..Nie mam powodow do oszukiwania ale moj facet mimo ze zarabia mniej jest ok>>>>Chodzi ile ma zarobic wkoncu nie zbaczajmy z tematu po moim poscie...Do wszystkich facetow i ich ego jestescie potrzebni nawet jak malo kasy przyniesiecie ,,he he...

podoba mi się ten post;)

29

Jade napisał/a:

racja z tym ostatnim zdaniem smile
niestety znam takią gdzie jej  gdzie facet zarabiał 5 tysięcy a i tak było źle (pracował za granicą 2-3 dni w domu,4 dni w pracy)gdyby miał pracować w naszym kraju zostałby wyrzucony z domu,ba własciwie wyrzuciła go z domu gdy pracy nie miał sad teraz zarabia ok 10 tysiecy i jest wspaniały zwłaszcza że nie ma go cały miesiąc,wraca na nie cały tydzień i tylko pieniążki przelewa na jej konto,to się nazywa materializm smile

30

1000 czy 100000000000 to bez znaczenia liczy się charakter

31

Dla niektorych kobiet liczy sie kasa i fakt ze to facet musi ja do domu przyniesc,1000 czy 10000 zawsze bedzie w takim domu malo....Niewzne ile sie wypocisz zawsze za malo przyniesiesz....

32

Ja zacytuję Charliego Chaplina
"Kobiety mogą uczynić milionerem tylko takiego mężczyznę, który jest miliarderem."... czyli od przybytku głowa nie boli wink

33

wg mnie facet powinien przynosic tyle ile jemu wystarcza. jakbym miala faceta mniej zarabiajacego ode mnie to co z tego? przeciez wiazesz sie z jego sercem a nie portfelem czy stanem konta...

34

ewaaa napisał/a:

ile? kurcze kwotę ciężko podać.

Ile zarobi tyle musi wystarczyć.
Ale według ekspertów, kwota poniżej 2,5 tys. zł na dorosłą osobę oznacza nędzę.
Dlatego kobiety niekiedy są zmuszone do pracy, kosztem wychowywania dzieci.

"Fachowcy" chałupnicy wmawiają nam, że telewizja, internet, szkoła poradzą sobie z tym zagadnieniem ale już na oko widać, że jednak nie za bardzo.

35

szwagier napisał/a:
ewaaa napisał/a:

ile? kurcze kwotę ciężko podać.

Ile zarobi tyle musi wystarczyć.
Ale według ekspertów, kwota poniżej 2,5 tys. zł na dorosłą osobę oznacza nędzę.
Dlatego kobiety niekiedy są zmuszone do pracy, kosztem wychowywania dzieci.

"Fachowcy" chałupnicy wmawiają nam, że telewizja, internet, szkoła poradzą sobie z tym zagadnieniem ale już na oko widać, że jednak nie za bardzo.

Chciałbym żyć w takiej nędzy na np 2,3 tysiące na osobę;),"ekspert" nie ma zielonego pojęcia jaka to powinna być kwota bo sam nie zaznał biedy,a tak realnie to zależy kto jak rozumie biedę,jedni uważają że bieda jest wtedy kiedy się głoduje a drudzy kiedy nie można kupić nowego telefonu;)

Posty [ 36 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Ile według was powinien zarabiać mężczyzna?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024