zakłopotanie... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: zakłopotanie...

Witam smile jestem pierwszy raz na forum. Mam 20 lat a mój chłopak 23. Jesteśmy razem 1,5 roku. Wszystko w miarę się nam układa lecz niestety dzieli nas odległość sad . Wyjechał do Anglii do pracy. Miał tam być tylko pół roku lecz dostał umowę na stałe i postanowił tam zostać. Chce żebym ja do niego przyjechała i zamieszkała z nim. Ja kończę szkołę w tym roku i chciałabym iść na studia ale to się wiąże z dalszą rozłąką. Nie wiem co mam zrobić ;( Czy wyjechać, czy zostać...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: zakłopotanie...

Akurat tu odpowiedzi nie znajdziesz.. My Ci powiemy, że masz jechać to pojedziesz? Zastanów się na spokojnie, masz czas jeszcze. Może warto rozpocząć studia tu, a np. Co któryś weekend go odwiedzać? Czy tam miałabyś możliwość kontynuowania nauki?  musisz sama podjąć decyzję, czy warto? Porozmawiaj z rodzicami, przyjaciółmi o tym. My Cię nie znany nie wiemy nic o Tobie poza tym co napisalas. Ciężko Ci jest na pewno, ale musisz sobie przekalkulować całą sytuację na chłodno, wez kartke, przedziel na pół- po jednej stronie powody, dla których chcesz wyjechać, a po drugiej dla których chcesz zostać. To pomoze Ci podjąć dobra decyzję, trzymam kciuki za Ciebie

3

A nie chcialabys choc na rok po szkole wyjechac do UK, swojego grosza sie dorobic na dalszą Edukacje i moze pozniej wrocic do Pl na studia, roznie to bywa, nie jest powiedziane ze on tam cale życie bedzie, a zawsze chyba wiecej i szybciej zarobisz zagranicą niz obecnie w pl bys prace znalazla, tym bardziej ze bedziez studentem dziennym

4

Z jednej stron chciałabym do niego pojechać bo masz racje Mortisha ze zawsze wiecej można zarobić ale też boje się że jak zrobie sobie przerwę od nauki to później już mi się nie będzie chciało uczyć.

5

Na studia w kazdym wieku mozesz isc, czy to za rok czy za 2 lata czy za 4 ,a o prace naprawde cięzko z roku na rok

6

no niby tak , ale też ja tam będę praktycznie sama nie znam tam nikogo . Z daleka od przyjaciół rodziny...

7

Jak się nie odważysz, będziesz żałować.

8

Artemida napisał/a:

Jak się nie odważysz, będziesz żałować.

E tam, myślę, że nie będzie.

Droga autorko, żeby wyjechać na stałe do chłopaka, powinnaś być pewna swoich uczuć do niego. Wtedy wątpliwości byłyby mniejsze.
Pojedź do niego, gdy będziesz miała trochę wolnego, spędź z nim parę dni i porównaj.

Studiować możesz też tam - jest taka możliwość, wystarczy poszperać.
Możesz też wyjechać na rok, zarobić i wrócić do Polski na studia.

Według mnie, Ty wcale nie chcesz tam jechać smile
Więc przemyśl dobrze swoją decyzję, a na pewno nie daj się namówić na wyjazd ''na czarno''.
Lepiej mieć załatwioną jakąkolwiek robotę, bo życie w Anglii jest okropnie drogie, nie wiadomo, czy Twój chłopak da radę Was utrzymać.

9

Dziękuje wam za wasze odpowiedzi smile) Cynicznahipo masz racje trochę nie chce wyjeżdżać bo mam tu praktycznie wszystko wszystko a z drugiej strony wiem ze jak on tu zjedzie to będzie mu cieżko znaleźć prace. Jeszcze raz wszystko przemyśle i mam nadzieje, że podejmę słuszną decyzje

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024