Niestety całkowicie padła nam pralka. Znając to forum z dobrych podpowiedzi pisze z prośbą o polecenie jakieś pralki do 1000zł najlepiej, takiej co to wypierze dobrze. Mieszkamy we troje, wiec nie ma jakoś dużo prania ale przydałoby się, żeby pralka nie siadła za szybko
ja mam simensa,niestety watpię abyś gdzieś kupiła ją poniżej tysiąca,ale mam 6 lat i się dobrze sprawuje
My mamy Amica AWSN12DA
towarzyszy nam już 3 lata i działa bez zarzutu Jest mala, ma wyświetlacz, dobrze pierze i jest tania w utrzymaniu ![]()
Też mamy Amikę - konkretnie AWM712D działa bez zarzutu, ma wyśietlacz i sygnalizację dźwiękową. Jest duża bo mamy dużą rodzinę
Ja mam Elektroluxa od ponad pół roku. Jeszcze dobre są Bosche, ale kosztują ok.1300-1500. Chyba że o mniejszej pojemności wsadu prania- 4kg. Można trafić dobrą pralkę w promocji właśnie za ok.1000. Zacznij śledzić opinie o pralkach w internecie.Wykorzystaj wyszukiwarkę.Pozwoli Ci to uniknąć pochopnego zakupu.Powinnaś zdobyć trochę wiedzy w temacie pralka,gdyż sprzedawca nie zawsze oferuje ci dobrą i niezawodną pralkę.
Ja polecę Beco.
Moja mama ma tą pralkę te 3 lata i też sobie bardzo chwali.
Wiem, że teraz Beco ma 5 lat gwarancji jako jedyna firma na rynku. Ale szczerze powiedziawszy nie wiem jak się ceny kształtują, bo się tym nie interesowałam
7 2012-11-07 14:09:31 Ostatnio edytowany przez chandler (2012-11-07 14:31:49)
Ceny pralek Beko są bardzo atrakcyjne tzn. zaczynały się od ok.600 wzwyż. Trzeba uważać na poszczególne modele , gdyż niektóre mają klejone bębny piorące. Sprawdź rankingi pralek w internecie. Z góry zastrzegam iż nie jestem w stanie w 100% polecić jakąś markę.Trzeba też mieć jakieś szczęście i nie trafić bubla. Pralki obecnie produkowane nie są przeznaczone na bardzo długi okres użytkowania ( czytałem że żywotność pralki to ok.5-7 lat i do wyrzucenia ). Sporo zależy od prawidłowego użytkowania i częstotliwości prań.
Ja wczoraj kupiłam pralkę samsung active schaum,aż 8 kg ładowności,potężny bęben ma i dużo programów prania.Wytwarza pianę po której ubrania ładnie pachną.
Nie wiem czy w Pl już się pojawiła ta pralka(moja została zakupiona w niemieckim Media Markt) ale w żadnym pl sklepie internetowym jej nie widziałam.
Jak na razie zrobiłam dwa prania i podoba mi się:) Jest cichutka,super wiruje,wyjmuję praktycznie suche pranie.Zobaczymy za 2 lata:)
Dla zainteresowanych podaję numer pralki :Samsung WF3854YSV2
9 2012-11-08 00:52:31 Ostatnio edytowany przez maya7 (2012-11-08 00:55:21)
Sama stanęłam przed kupnem pralki ( do tej pory miałam Whirlpoola, który mi służył 11 lat). w chwili obecnej żywotność sprzętu to 5-7 lat...
Do 1000 zł myślałam - nie znajdę, więc zaczęłam szukać...cena nie gra roli - ma mieć super funkcje, bo to zakup na "x"lat....warunek był jeden nie Amica!-gdyż ta firma nie specjalizuje się w tym rodzaju AGD...Miele - wiadomo marka ale czy warto? Znalazłam Samsunga - znalazłam takiego za 3 tyś.-już miałam zamawiać ale zastanowiłam się czy warto...to tylko pralka-ma prać i być energooszczędna...a te wszystkie funkcje-fajny bajerek-ale czy będzie mi się chciało przed każdym praniem zmieniąć i wymyślać? Znalazłam samsung - prosty z małym zużyciem enegii i wody spam (nie wiem czy link może być z nazwą sklepu), ale może ktoś ma tę pralkę i ma opinię na jej temat, ewentualnie spam lub spam tylko mają większe zużycie i nie za bardzo orientuję się jak to ma się w skali roku
Też przeglądam Internet w poszukiwaniu różnych opinii, bo nie chcę się naciąć. Pisałam już w innym wątku, ale jakby ktoś jeszcze mógł coś doradzić, to będę wdzięczna. Za autorką tematu - szukam czegoś w miarę taniego (około 1000 zł, ale raczej nie więcej). Pralka nie będzie miała bardzo dużo do prania, więc pojemnościowo też raczej mniejsza niż większa.
Ja sprawdzam co kupic na Ceneo, w wyszukiwarce pralek najpopularniejsza jest Amica AWE510L, w cenie od 719 zł, dostępna w 42 e-sklepach ![]()
12 2012-11-28 11:23:53 Ostatnio edytowany przez nika85 (2012-11-28 16:05:40)
Maya7 jakiś czas temu napaliłam się na Samsunga, gdyż bardzo podoba mi się ich stylistyka. Kupiłam drugi proponowany przez Ciebie model. Ładna, fajne opcje, pojemna. Niestety zaraz po zakupie zaczął się mój koszmar. Pralka zamiast prać 60 pierze 80 minut. Zawiesza się, zacina i regularnie przedłuża czas prania. Podczas drugiej interwencji serwisu usłyszałam od mechanika, że Samsungi często mają problem z odpowiednim wywarzeniem prania. Zobaczymy, co będzie dalej. Ja natomiast potrzebuję teraz sprzęt ładowany od góry, do niewielkiej łazienki w mieszkaniu, które chcę wynajmować znajomym. Zależy mi na tym, aby nie sprawiała kłopotów, była ekonomiczna i funkcjonalna. Myślicie, że Mastercook, a dokładnie pralka PTDE 1346ECO będzie ok? Nigdy nie miałam pralki ładowanej od góry więc nie wiem co jest istotne. Pomocy.
Ja mam SAMSUNGA i nie plecam nikomu. Po paru praniach zaczela fiksowac i strasznie walila podczas wirowania. Mamy ja niecale 2 lata i serwisant zawital juz 4 razy do niej. Teraz jest po wymianie calego bembna i jakos daje rade ![]()
ja już się właśnie wypowiedziałam w innym wątku dotyczącym pralki
ale tu też się mogę wypowiedzieć. no więc ja mogę śmiało polecić panasonica jeśli chodzi o agd, bo mam większość sprzętów właśnie od nich i nie ma z nimi żadnego problemu.
A jak z oszczędzaniem energii? Bo w zasadzie też chciałabym kupić tańszą pralkę, ale nie wiem, czy to się potem nie odbije na zużyciu prądu. Słyszałam już opinie, że można kupić coś tańszego, ale wcale nie prądożernego. Co wśród takich pralek sprawdziłoby się najlepiej?
Z zapowiadanych ostatnio nowości AGD widziałam, że Whirpool wprowadził nieduże pralki kompaktowe z opcją 6-sty Zmysł. Oglądałam model AWSP 61012P w klasie A++, za niecały 1000 zł, na 6 kilo. Zerknij sobie czy programy są wystarczające, a pojemność to już kwestia dopasowania do ilości prania.
Kilka lat temu kupiłam pralkę Whirlpool, do teraz działa bez zarzutu. Brałam akurat z oferty RTV EURO AGD, też jakoś kosztowała w okolicach 1000zł., więc za tą cenę jak najbardziej warto. Z tego co kojarzę to powinni mieć na stronce internetowej wszystkie swoje produkty, więc przejrzyj, może teraz też będą takie firmówki w dobrej cenie.
Ja zawsze trafiam, że mają sporo taniej te same produkty, w porównaniu do innych sklepów.