Wrzody na żołądku. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Wrzody na żołądku.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1

Temat: Wrzody na żołądku.

Witam!

Zdaję sobie sprawę, że mój wątek może trochę nie pasować do tego działu za co z góry przepraszam.
Odkąd pamiętam miałam problemy z żołądkiem, różne zatrucia, wycinany wyrostek, częste zapalenia, grypy żołądkowe. Przez pewien okres w życiu paliłam papierosy i zdarzało mi się robić to nawet na czczo. Często miałam bóle brzucha, poranne nudności, nieprzyjemne uczucie "ssania", zaparcia i tak dalej i tak dalej. Dwa lata temu miałam gastroskopie, rok temu usg brzucha, badania niczego nie wykazały. I od kilku dni znowu powróciły poranne mdłości, dziwne ssanie w żołądku. Ogólnie mam tak, że rano rzadko mam apetyt, a jak coś o tak wczesnych godzinach to tak jakby na siłę. I jestem ciekawa, czy przez rok po badaniu usg mogłam nabawić się wrzodów? Czy mogły przez tak krótki czas nagle się pojawić? Przepraszam za "głupie pytania", ale mam tak napięty grafik, że nie mam czasu na wizytę u lekarza, zresztą zaliczyłam ich już dużo a ostatnie związane były z zupełnie czymś innym. Powoli zaczynam popadać w jakąś paranoję i wiele osób nazywa mnie hipochondryczką, co doprowadza mnie do wściekłości. Czytałam dzisiaj objawy wrzodów na żołądku, dwunastnicy i mam bardzo podobne dolegliwości z tym, ze rok temu mialam usg brzucha, a dwa lata temu gastroskopie i nic nie wykryła. Jeśli ktoś wie coś na ten temat, posiada jakąś wiedzę, nawet minimalną, to proszę o pomoc i radę. Dziękuję i pozdrawiam!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wrzody na żołądku.

Zrób sobie badanie krwi na Helicobacter pylori - bez skierowania koszt ~30 zł.

3

I po tym badaniu będzie wszystko czarno na białym? Żadnych dodatkowych skierowań, badań?

4

To jest bakteria, której obecność powyżej jakiegoś tam limitu, zwiększa ryzyko wrzodów. Miałem problemy, bolało mnie w okolicy żołądka, nie chciałem iść na gastroskopię, dlatego wybrałem badania krwi. Wynik negatywny, więc odpuściłem żołądek i poszedłem na usg - i tam się okazało co mi jest (kamień w woreczku żółciowym).

5

Witaj. Mnie żołądek boli od bardzo dawna... czy coś zjem czy nie, czy cokolwiek sie napije czy nie.. ale już nie do wytrzymania jest jak coś zjem... strasznie boli.... Powiedziała mi, że to mogą być w żody na żołądku albo na dwunastnicy.... że mam zrobić gastroskopie i kolonoskopie, ale ja nie zrobiłam i nie zrobie.... boje sie tego..... dała mi jakieś tabletki na ten żaądek "Controloc20" i kazała brać, no i musze w końcu zacząć... może wtedy przejdzie... ale już sie przyzwyczaiłam do tego bólu... myślicie, że to mogą być wrzody?

6

julia3773: idź na pobranie krwi to się trochę rozjaśni - jest przyjemniejsze niż te wszystkie skopie tongue

Keira: Może masz drażliwego jelita lub coś w ten deseń? Jak lekarze nic nie pomogli, to zmień, pójdź do innych, bo tak to niczego się nie dowiesz.

7

Napij się piwa jak będzie Cię bolało- jeżeli przejdzie choć na chwilę to wrzody. Sprawdzony sposób i dość szybki. Wiem po sobie i innych. Dziwne,ale prawdziwe. Piwo źle działa na wrzody,dlatego dla mnie było to abstrakcja. Ale i tak udałabym się na Twoim miejscu na gastroskopię, nieprzyjemne badanie,ale nic nie boli.. Zdrowie nade wszystko. Mogły się rozwinąć, może niekoniecznie wrzody,ale nawet nadżerki, po których wrzody się robią. A co do badania na helicobacter- niekiedy zdarza się tak, że wcale nie masz tej bakterii,a wrzody są. Jest to ponoc rzadkie,ale są takie przypadki.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Wrzody na żołądku.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024