Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...
Nie jesteś zalogowany.
Słyszałam, że w 80 % przypadków utrzymuje sie i w latach późniejszych. Myślicie ze to prawda ?
Zapewne tak, dlatego powinno się dbać o odpowiednie odżywianie i ruch już od małego. Niestety, dzieci więcej czasu spędzają teraz przed telewizorem niż na świeżym powietrzu.
Mój partner jako małe dziecko był dosyć okazały
. Rodzice wysłali go do szkoły sportowej. Okazało się to dobrym pomysłem. Szybko stracił na wadze.
No właśnie, bo sport to podstawa, a nasze dzieci zdecydowanie za mało się ruszają. To chyba też dlatego, że i my - rodzice - nie dajemy im dobrego przykładu. Wracamy zmęczeni po pracy i siadamy przed telewizorem. Czy tak nie jest?
Oczywiście, że tak jest! ale właśnie dlatego, powinno się o tym więcej mówić, by coś zmienić! Powinno się nagłośnić sprawę otyłości wśród dzieci i namawiać je do sportu. Ostatnio widziałam taką reklamę w tv z Lubaszenkami - promują piłkę nożną wśród dzieci. Jak ja będę miała dziecko, będzie regularnie ćwiczyło (mam nadzieję:) )
Noo, widziałam - spoko filmik
Więcej powinno się mówić os porcie - to pewne! Dobrze, że tp zaczęło ten temat, może to zmobilizuje też innych? ![]()
dziecko czasem bierze przyklad z rodzica i jezeli rodzic duzo je to i dziecko
a jezeli chodzi o ruch to mozna wymyslic jakies zabawy sportowe na weekendy brac dziecko na dlugie spacery do parkow biegac z nimi itp
dobre nie tylko dla dzieca ale i dla nas