Co myślicie o plotkarach, które wchrzaniają się z buciorami w cudze życie, które z zazdrosci produkują niestworzone rzeczy plotki, aby zniszczyć wizerunek innej osoby???
A co można o nich myśleć?
Szkoda że muszą żyć cudzym życiem i nie widzą, że same też nie są kryształowe. A może im bardziej widzą, że kryształowe nie są, tym większe błoto wygrzebują z cudzego życia? Niemniej jednak wszystko polega na dowartościowywaniu się.
coz,wszedzie pelno takich,ale ja na przekor wszystkim tym plotkarom nie
robie sobie nic z ich plotek.Usmiecham sie szeroko,jestem opanowana,
a to wyprowadza je z rownowagi;))
hmmm są ciekawskie, cieszące się z cudzego nie szczęścia, wścibskie, dwulicowe i obłudne- wiem to z własnego doświadczenia- z "przyjaźni" które juz dziś nie istnieją..
zazdrość, zawiść i głupota mieszanka idealna na doskonałą plotkę
coś w rodzaju małego dowartościowania, na poprawę samopoczucia i bycia przez chwilę w centrum zainteresowania ...
Osobiście plotki jakoś po mnie spływają ![]()
Ostatnio przeczytałam że plotki u ludzi zastąpiły iskanie się praktykowane przez małpy. Znanie jak największej liczby plotek daje iluzję znajomości sytuacji panującej w grupie - kiedyś to było dla kobiet kwestią przetrwania ich i ich dzieci. Dziś świat nam się zglobalizował - gromadzimy "informacje" na temat związku Brada Pitta i Angeliny Jolie choć nie dadzą nam one wskazówek co zrobić, żeby zapewnić sobie spokojniejsze jutro. Takie ewolucyjne przyzwyczajenie.
Plotki potrafią być wredne. Dotyczą ludzi bogatych, którzy posiadają więcej od nas. Czy nie czujemy satysfakcji gdy wiemy, że i to nie chroni tych ludzi od cierpienia? Że muszą kochać, być zdradzani i traćić pieniądze tak jak my?
Tacy ludzie sa jak trucizna. Tyle mialam szkod przez takie osoby w moim krotkim zyciu, ze w glowie nie pomiesciloby sie komus co potrafi czlowiek zrobic drugiemu. Ale dojrzeje i ucze sie tym nie przejmowac. W sumie juz jestem w tym dosc dobra
To sa ludzie ZAZDROSNI przede wszystkim. Wscibscy i ciekawi, nie maja co robic z swoim zyciem bo jest nic nie warte, to zeruja na innych. Ponizajac kogos, probuja podbudowac swoja samocene. Zalosne, ale prawdziwe. Tak wiec gdy zroumialam juz to, postanowila patrzec na takie osoby zartem ![]()
Tacy ludzie są tak mali ze musza sie dowartosciowywac obmywajac czyjs tyłek . Myśle ze sa to tez ludzie nie szczesliwi ktorym w zyciu nie wyszło i próbują pokazac te osoby na ktorych chciały by byc miejscu z jak najgorszej strony tłumacząc sobie że tak naprawde i one nie poniosły takiej swoistej porazki. Chyba pomotałam troche ![]()
A mi się wydaje, że tacy ludzie się po prostu nudzą nie mają zajęcia, no to co trzeba komuś w życiu namieszać. A gdyby wzięły się do pracy to pierdoły wyszły by z głowy zajęli by się sobą i nie mieli by czasu na głupoty . Najgorsze to, że tego co mają pod nosem nie widzą ale to co pod lasem zobaczą. Pozdrawiam.
Plotka potrafi czasem zniszczyć człowiekowi życie.A plotkarzy jest wokół cała masa.Niektórych nawet byśmy się nie spodziewali,że takimi są.To fakt,że do plotkowania trzeba mieć czas i nieczyste serce i sumienie.
NIESTETY SA WSROD NAS LUDZIE,KTORZY ZYWIA SIE PLOTKAMI,TWORZENIEM NIESTWORZONYCH HISTORYJEK NA TEMAT INNYCH..CZERRPIA Z TEGO JAKAS CHORA SATYSFAKCJE..TAKIE OSOBY POWINNY ZAJAC SIE SOBA.CZYMS ZAINTERESOWAC.POWINNY ALE TEGO NIE ROBIA.A PLOTKA POTRAFILA NIEJEDNEMU ZYCIE ZNISZCZYC.BO NIE KAZDY MA SILE JE ODPIERAC.
Jak swiat swiatem,zawsze byly plotki i plotkary.
Mowi sie o innych czy to z nadwyzki czasu czy z nudow.Jesli tym paplaniem nie zrobi sie krzywdy drugiej osobie to ok,ale gorzej ,jak wyrzadza sie krzywde i dochodzi do problemow i niszczy zycie "obrabianemu "osobnikami.
Jest twierdzenie,ze dopoki mowia o tobie,to pamietaja o tobie
)
Ja osobiscie nie lubie,kiedy mowi sie o mnie wyimaginowane rzeczy i jestem wtedy strasznie niedobra
No ja uważam że każdy plotkuje tzn mam na myśli to że wymieniamy się informacjami ale to jest nie szkodliwe oczywiście pod warunkiem że informacje są prawdziwe i nie włazi się tym w cudze życie z buciorami. Mon61 twierdzenie rzeczywiście ciekawe:)
Ale tak poważnie o tych plotkarach to ludzie którzy po pierwsze nie mają co robić (mają za dużo wolnego czasu), po drugie zazdroszczą(nie koniecznie pieniędzy),po trzecie nie pamiętają tego co one i jak robiły i czarpia satysfakcje z niszczenia życia innym świadomie bądź nie świadomie.
Ja miszkam w małej wiosce i uwieżcie mi takie plotkary są uciążliwe. Że tak się wyrażę "pies by się nie zesrał a one już wiedzą". Działają na mnie jak płachta na byka... ale cóż jakoś trzeba żyć juz sie przyzwyczaiłam że nie trzeba zwracać na nie uwagi wtedy szybciej kończą temat.
Mówi się że w każdej plotce jest ziarnko prawdy ale czasami to ziarnko to ziarnko na pustyni i wtedy taka plotka może tylko krzywdzić Bogu ducha winną osobę...
A tak swoją droga to słyszałam twierdzenie że częściej plotkują faceci ale robią to w mniej dotkliwy sposób:)
Mi się wydaje ze nie ma osoby ktora nigdy nie plotkowala .. ale jesli ktos ciagle o nas cos mowi i zmysla to znak ze my zyjemy i jest wokol nas zainteresowanie ...
o mnie zawsze kraza plotki ale patrze sie na to inaczej i sie ciesze z ich zazdrosci ;pp
Plotka może zaboleć lub skrzywdzić....Nie które osoby tylko tym żyją...Wszystko muszą wiedzieć jak i również wszystko skomentować...Znam takie osoby a z niektórymi niestety muszę się mijać codziennie.Staram się nie odpowiadć lub nie wnikać w temat gdy rozmawiam z taką wścibską plotkarą.Jeżeli dochodzą do mojego ucha plotki na mój temat i to nie słuszne opinie to czuję się z tym żle...Jak można w taki sposób oczerniać lub snuć domysły na kogoś temat..
Nie wiem z czego to wynika i co ludziom to daje że plotkują o innych.A co myślę na temat plotkarzy,że są to osoby,które w jakis sposób sa nieszczęśliwe czegoś nie osiągneły lub ktoś w ich otoczeniu jest lepszy...I rozpowiadając plotki mają satysfakcje,że będą lepsi bo coś tam powiedzieli,skleili.Chcą być zauważalni ale niestety obgdując kogoś nic nie zyskaja.Ja unikam takich osób osobiście....
moim zdaniem mają za mało interesujące swoje życie i wtrącają się do innych... albo poprostu wymyslają historie oplecione koloryzmem żeby komus zniszczyć opinie.... dla mnie są żałosne
Nienawidze takich ludzi....
Cóż jest takie powiedzenie,,ludziom pyska nie zamkniesz,, i tak jest z plotkami. Ludzie nie mają zajęcia a ból innych jeżeli jest choc odrobine większy od ich bólu sprawia przyjemnośc. Tacy ludzie lubią życ cudzym życiem byle nie widziec tego co się dzieje w ich własnym.
PESTKA spojrz na to z innej strony.Jesli plotkuja na Twoj temat,stwarzaja kosmiczne historie nie z zycia wziete,to może poprostu jestes niesamowita osoba.Może tak się dzieje z zazdrosci.Im więcej osiągniesz tym bardziej będą się toba ludzie interesowali i plotkowali.znam pewna osobe-nauczycielka,wspaniala,przepisowa,wjątkowo kulturalna i zawsze elegancka.Babka nie z tej ziemii.Jednak znienawidzona przez środowisko,bo od nich odstaje.nikt nie może jej dorownac.i jak myslisz czemu plotkuja i jej nie lubia...bo nie moga jej dorownac i zazdroszczą klasy!
Sa to ludzie nie majacy swojego zycia i swoich spraw albo nie potrafiacych sobie z nimi radzic. Coz o nich myslec hmmm...
Temat z jednej strony irytujacy. Ja poprostu nie lubie takich ludzi ![]()