Nadżerka i wypalanka :( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Nadżerka i wypalanka :(

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Nadżerka i wypalanka :(

Witam jutro idę na zabieg wypalanki  przyznam że panicznie się boję! Czy jest jakaś Pani która już miała wypalankę? Czy to boli i czego nie można po niej robić dodam że mam dwójkę dzieci i jestem ciągle w biegu. Proszę o jakieś odpowiedzi głównie o sam zabieg.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Catwoman (2012-10-09 09:47:07)

Odp: Nadżerka i wypalanka :(

Ja mialam. Nic strasznego smile Cała akcja trwa może z 10 sekund, dostaje się uziemienie pod tyłek w postaci płytki (bo wypalanie jest prądem) ot cały zabieg:)
Przez ok. 6 tyg. po zabiegu nie można współżyć ani używać tamponów. Rana musi się zagoić. Ale nic a nic nie boli ani w trakcie ani po.

3

I tylko 10 sekund? No to może nie będzie tak strasznie:)

4

nie będzie smile

5

Nic strasznego tak jak pisze Catwoman, może tyle, że sam zabieg jest po prostu trochę nieprzyjemny, ale nie bolesny. Najgorszy to jest chyba okres gojenia kiedy odpadają np. tampony.

6

No zapach podczas zabiegu jest nieprzyjemny. Potem tylko długo się goi.

7

hm - może odejdę od tematu, ale czy nie lepsza jest krioterapia? Miałam tak usuwaną nadżerkę i od tamtej pory (minęło już ok. 8 lat) nie miałam takich problemów. Wszystko zagoiło się w 2 tygodnie. Zabieg tak samo szybki, bez żadnych nieprzyjemnych zapachów itp.

8

november z tym, że to lekarz decyduje o sposobie usunięcia nadżerki, który to sposób zalezy od funduszy NFZ. Chyba, że Autorka robi prywatnie, to chyba koszt. ok. 200 zł.

9

Nie prywatnie tylko na fundusz.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Nadżerka i wypalanka :(

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024