Witam jutro idę na zabieg wypalanki przyznam że panicznie się boję! Czy jest jakaś Pani która już miała wypalankę? Czy to boli i czego nie można po niej robić dodam że mam dwójkę dzieci i jestem ciągle w biegu. Proszę o jakieś odpowiedzi głównie o sam zabieg.
2 2012-10-09 09:46:30 Ostatnio edytowany przez Catwoman (2012-10-09 09:47:07)
Ja mialam. Nic strasznego
Cała akcja trwa może z 10 sekund, dostaje się uziemienie pod tyłek w postaci płytki (bo wypalanie jest prądem) ot cały zabieg:)
Przez ok. 6 tyg. po zabiegu nie można współżyć ani używać tamponów. Rana musi się zagoić. Ale nic a nic nie boli ani w trakcie ani po.
I tylko 10 sekund? No to może nie będzie tak strasznie:)
nie będzie ![]()
Nic strasznego tak jak pisze Catwoman, może tyle, że sam zabieg jest po prostu trochę nieprzyjemny, ale nie bolesny. Najgorszy to jest chyba okres gojenia kiedy odpadają np. tampony.
No zapach podczas zabiegu jest nieprzyjemny. Potem tylko długo się goi.
hm - może odejdę od tematu, ale czy nie lepsza jest krioterapia? Miałam tak usuwaną nadżerkę i od tamtej pory (minęło już ok. 8 lat) nie miałam takich problemów. Wszystko zagoiło się w 2 tygodnie. Zabieg tak samo szybki, bez żadnych nieprzyjemnych zapachów itp.
november z tym, że to lekarz decyduje o sposobie usunięcia nadżerki, który to sposób zalezy od funduszy NFZ. Chyba, że Autorka robi prywatnie, to chyba koszt. ok. 200 zł.
Nie prywatnie tylko na fundusz.