Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Szukam sposobów, preparatów pomagających na zrogowaciałą skórę spodu stóp. Ulgę przynosi moczenie nóg ale problem nie znika:(Pomóżcie Dziewczyny:)
proponuje pilling, pumeks i krem avonu.
mi pomaga i mojemu mezczyznie takze
a przede wszystkim radze tez buty ktore "oddychaja".
bardzo polecam keranorm, jest swetny. działa jak lek i w sumie od razu widac efekty. skóra jest gładka, brak zrogowaceń i nierówości na piętach. mozna go tez stosowac na przesuszone łokcie, kolana, ramionaitp.
A gdzie można dostać ten keranorm i ile kosztuje.
Mozesz go znalezc w aptece, kosztuje okolo 30 zl, a porownalabym go jakosciowo do vichy. Polecam ![]()
ostatnio zakupiłam i jestem bardzo zadowolona. fajnie bo jest bezzapachowy i działa etapami, więc efekt jest naprawdę długotrwały.
Bo on wlasnie jest przeznaczony do nawet najbardziej narazonej na alergie skory, mozna go stosowac takze przy atopii.
ja stosowałam przez kilka tygodni pilling, pumeks i dobre nawilżenie. Czasem nawet dwa razy dziennie. Najpierw pomagało, ale niestety po kilku tygodniach było gorzej. Wybrałam się do kosmetyczni i jestem po paru zabiegach. Zobaczymy z jakim skutkiem
mi sie wydaje, ze trzeba z pumeksem uwazac. moja kosmetyczka zawsze mi powtarza, ze pumeks, to tylko na sucho, bo inaczej, wlasnie jak w twoim przypadku, bedzie sie robilo gorzej. a jakich uzywalas nawilzaczy? mi keranorm bardzo pomogl, moze sprobuj, moje kolezanki juz namowilam i zachwalaja ![]()
dokłądnie, z pumeksem to ostrożnie. poza tym często roznosi zarazki. z dobrego nawilzenia to dermokosmetyki, keranorm naprawdę warto. MAm z tej samem rodziny nanobase, odżwykę do całego ciała i jest super.
No super, super. Wyczytalam tez, ze z tej serii keranorm tez zapobiega wrastaniu wloskow po depilacji ![]()
no w ogole ta seria apteczna dermokosmetyków: Nanobase, Keranorm i Lipobase jest godna polecenia. Szerokie działanie, można powiedziec ze farmaceutyczne, a zarazem bardzo delikatne kosmetyki.
A ja używam kremu avon i jest super!!!!!!! ![]()
Ale z nawilzaczami trzeba uwazac. Bo niektore nawilzaja na chwile,a pozniej znow skora sie wysusza. Moim zdaniem to trzeba jakies intensywnie natluszczajace kremy stosowac. ja uzywam lipobase. Bardzo polecam, jest bezzapachowy i dobrze sie wchlania. A stopy mam miekkie i delikatne. ![]()
Same kremy nic nie dadzą... Tutaj trzeba raczej kompleksowych zabiegów pielęgnacyjnych - moczenia, ścierania pumeksem i na koniec nawilżania.
A moczenie polecam w masażerze do stóp - opróćz tego, że zmiękcza to przynosi fantastyczną ulgę po całym dniu pracy. Tutaj jest fajny zestaw do pielęgnacji stóp: http://www.allegro.pl/item732184537_mas … _1014.html
Dokup do tego pumeks, stosuj kilka razy w tygodniu i zobaczysz, że Twoje stopy szybko będą miękkie i zadbane, bez zrogowaciałych spodów.
Ja też polecam Keranorm. Stosuję zaraz po umyciu stóp i doskonale zmiękcza mi skórę na piętach.
Pumeksy i moczenie też nie wszystkim leży. Mi sie wydaje, że to czesto nawet niszczy skórę pięt.
A Farida ma rację - ta seria dermokosmetyków to super sprawa. Naprawdę działają!!
Dlatego ja idę w piątek do kosmetyczki na pedicure, podpatrzę co będzie robiła i później będę sama dbać o stopy. Przez wakacje po japonkach porobiły mi się odciski i sama się z tym nie uporam.
A to też dobry pomysł.
To daj znać jak tam Twoje stópki po zabiegach i co Ci poleciła!!
Zapomniałam napisać. Oprócz odcisków nie mogłam się uporać jeszcze ze zrogowaciałym naskórkiem na piętach. Opiszę wam co mi kosmetyczka robiła ![]()
Zaczynając od początku:
- masażer - czyli moczenie stóp (co prawda bez masażu, bo się coś popsuło, więc tylko namoczyłam),
- peeling - tylko tak porządnie, jakiś gruboziarnisty najlepiej,
- no i wzięła się za naskórek i odciski - porządnie wymoczone, wtedy lepiej schodzi - najpierw pościnać to wszystko, nie wiem jak to się nazywa...
takie coś z nożykiem, żyletką, czy czymś takim, mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi? A po tym wyrównać całość gruboziarnistym pilnikiem do stóp,
- następnie dużo kremu nawilżającego
- no i mi jeszcze malowała paznokcie
Dziewczyny, naprawdę polecam taką wizytę. Wielka różnica. Do tego kupiłam sobie właśnie ten "nożyk" i taki pilnik do skóry i teraz sama już sobie robiłam. Tak samo, jak kosmetyczka. Tylko z tym trzeba delikatnie, żeby skóry sobie nie ściąć, a sam zrogowaciały naskórek. Kosmetyczka robiła mi to w ten sposób, że nie ścinała np. naskórka z całej pięty na raz, tylko takimi malutkimi ruchami, dosłownie po kilka milimetrów i na tyle delikatnie, żeby nie ściąć skóry pod tym co chcemy usunąć.
Proponuję Ci pójść do salonu kosmetycznego na specjalny zabieg spa dla stóp (lub dłoni). Byłam na czymś takim i jest rewelacyjne, pod względem efektu. Są na to nawet jakieś specjalne pakiety zabiegowe i specjalistyczne zabiegi.
Delicious, dopiero teraz odkryłam, ze napisałaś jak minęła wizyta u pani kosmetyczki. A ile za taką wizytę zapłaciłaś?
40 zł za kompleksowy pedicure to naprawdę tanio, aż wierzyć się nie chce. W lecie jak najbardziej wskazane jest oddanie swoich stóp w ręce profesjonalistek, szczególnie po zimie. Natomiast przez większą część roku sama pielęgnuję stopy z pomocą serii Dr Stopa Flos-leku. To kompleksowa seria do pielęgnacji stóp, począwszy od enzymatycznego peelingu, intensywnie nawilżającego kremu, dezodorantu, żelu, a skończywszy na soli do kąpania (polecam cynamonową) i płynie zmiękczającym naskórek i zrogowacenia. Ten ostatni rewelacyjny. Dla mnie to recepta na domowe Spa stóp.
ja od jakiegoś czasu postawiłam na ekologię, zakupiłam preparacik do stóp pat&rub Wreszcie mam stópki jak marzenie, a piętki miodzio, szczególnie po nocy gdzie nakładam grubą warstwę kremiku i wkładam bawełniane skarpetkiz . Balsamik łagodzi podrażnienia i pachnie tak cytrusikowo :-)