Wypadek na weselu- od kogo odszkodowanie? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » Odszkodowania » Wypadek na weselu- od kogo odszkodowanie?

Posty [ 10 ]

1 Ostatnio edytowany przez Moniica (2012-09-20 13:03:08)

Temat: Wypadek na weselu- od kogo odszkodowanie?

Witam:)
Byłam na weselu 12 sierpnia, kiedy przydarzył mi się wypadek. Tańcząc, chłopak obok nadepnął mi na stopę tak, że upadłam i nie mogłam się podnieść. Następnego dnia stopa była  cała sina i spuchnięta. Na prześwietleniu okazało się, że mam pękniętą kość klinowata. Noga została usztywniona szyną na 26 dni. Dnia 7 września, szyna została ściągnięta, ale jeszcze nie mogę normalnie chodzić. Czy w związku z takimi okolicznościami wypadku mam szansę na odszkodowanie?

Pozdrawiam, Moniica.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wypadek na weselu- od kogo odszkodowanie?

A czy nie mogłabyś po prostu uznać że był to nieszczęśliwy wypadek?

3

Pewnie,że mogłabym. Nie znam się na takich sprawach więc napisałam żeby się dowiedzieć czy mam jakąś szansę ubiegać się o odszkodowanie..

4

Wiesz co... szkoda zachodu smile Musiałabyś zawracać głowę Państwu Młodym, a tak naprawdę jest już za późno- to robi się od razu, podobnie jak w miejscu pracy no i najlepiej mieć świadków.

5

Świadkowie są. Myślałam,że coś takiego załatwia się po zakończeniu leczeni. A w ogóle dlaczego państwa młodych- oni przecież nie mają z tym nic wspólnego tak naprawdę..

6

Nie rozumiem, czy Ty chcesz żądać odszkodowania od pana depczącego, czy po prostu dostać pieniądze od swojego ubezpieczyciela? Jeśli od swojego, to zgłaszasz wypadek (oczywiście z opinią lekarza) u ubezpieczyciela, niektóre towarzystwa ubezpieczeniowe przeprowadzają też komisje, czekasz na decyzję (% uszczerbku na zdrowiu) i przelew, od dezycji możesz się również odwołać. A jeśli chcesz, żeby pan depczący zapłacił odszkodowanie to chyba czekałaby Cię dłuższa procedura, tak jak ktoś wyżej pisał, świadkowie itd. Od momentu wypadku minęło już trochę czasu, więc nie mam pewnosci czy ubezpieczyciel przyjmie Twoje zgłosznie. Takie rzeczy załatwia się od razu.

7

dzięki wam za porady:)

8

spokojnie wszystko załatw na zgłoszenie roszczenia masz 3 lata

9

Możesz dostać odszkodowanie od swojego ubezpieczyciela.
Ba, jak masz konto w banu ( np debetowe ) to się ubezpieczasz. zawsze . I od tego ubezpieczyciela możesz kilka tysięcy uzyskac.
Takie ubezpieczalnie  bazują na Twojej niewiedzy, nie daj się, walcz o swoje.
Mało osób wie, że od tego chociażby ubezpieczyciela możesz wystąpić o odszkodowanie.
Zanam przypadki wypłaty 4000 za złamany palec u nogi big_smile:D:D
W razie pytań pisz , siedzę w temacie , pomogę

Posty [ 10 ]

Forum Kobiet » Odszkodowania » Wypadek na weselu- od kogo odszkodowanie?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024