włosy blond rozjasniane - jak je pielegnujecie?:) - Netkobiety.pl

Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

#1 2009-04-01 20:18:02

robaczek2105
Wróżka Bajuszka

włosy blond rozjasniane - jak je pielegnujecie?:)

Mam dlugie wlosy blond i mam je rozjasniane,glownym moim problemem jest ich rozczesanie eh;/stosuje odzywke loreala i jedwab oraz taki szampn welli -drogi,ale jakos nic nie daje,a mnie az glowa boli od ich rozczesywania..bylam u fryzjerki nalozyla jakas maseczke,rezlutat byl ale na krotki czas i porfel wyczyscil.a jak u was?i na jakie problemy rozjasnianymi narzekacie?smile
pozdrawiam:D

The starry skies above me and the moral law inside me

#2 2009-04-01 20:24:31

ikaa
100% Netkobieta

Re: włosy blond rozjasniane - jak je pielegnujecie?:)

mam ten sam problem, od rozjasniania włosy starsznie sie placza w czasie mycia i pozniej jest masakra zeby je rozczesac. przede wszystkim przed myciem dokladnie je rozczesuje.
myje szamponem 2 w 1, te z serii garnier fructis sa ok, bo pomagaja w rozczesywaniu, i czasem nawet jak zpaomnei uzyc odzywki to jets ok. co do odzywek- te bez spłukiwania, te najlepiej na mnie dzialaja- z loreala mam teraz taka pomaranczowa, z avonu bez spłukiwania taka zielona tez jets ok . a ze odzyywki obciazaja włosy, dlatgeo daje ja tylko na te włsoy z ktorymi mam zawsze najwiekszy problem, i w małej ilosci

porąbana jak łajno w tartaku

#3 2009-04-01 20:35:07

LoLcIa_nS
Wróżka Bajuszka

też mam rozjaśniane wlosy, ja stosuje teraz szamponik i odżywkę gliss kura 19 wit czy coś w tym guście.. mi strasznie pomaga nawet nie musze jakoś bardzo włosów przed myciem rozczesywać i potem nie mam pronlemu z ich rozczesaniem.. za to mam problem z tym ,że u nasady się przesuszają a końcóweczki są przesuszone.. ostatnio kupiłam świetną maseczke z avonu odbudowującą włosy i jestem zadowolona.. trzymam ją dłużej niż zalecane jest by ją trzymać używam raz na tydz i naprawde świetnie się spisuje wink

#4 2009-04-01 20:57:31

sueno6
Moderator

najlepiej kupić u fryzjera takie specjalne maseczki do włosów trudno rozczesujących się...
kiedyś sama taką kupiłam jak miałam mocno rozjaśnione...nie pamiętam dokładnie firmy, ale wiem że była do włosów długich i plątających się....miały fajny kokosowy zapach...jak będe u mojej fryzjerki to zapytam o firmę tej maseczki...
najważniejsze, żeby taka maseczka dobrze nawilżała...też polecam taką maseczkę Avona z serii do włosów silnie wysuszonych i zniszczonych...stosowałam raz w tyg. i były super wink
Poza tym stosuje zawsze odżywkę w spray'u Gliss Kura - z jedwabiem, do włosów łamliwych i matowych, ułatwiająca rozczesywanie i nadająca połysk wink Uwielbiam ją i stosuje już kilka lat....bez spłukiwania, zawsze dzięki niej rozczesze włosy!

Być jak płynąca rzeka...

#5 2009-04-01 21:04:08

LoLcIa_nS
Wróżka Bajuszka

najważniejsze to znaleść coś dla siebie.. ja np. kiedyś używałam drogich szamponów i odżywek bo myślałam ,że cena do czegoś zobowiązuje ale niestety.. na mnie nie działały.. teraz stosuje gliss kura ,którego cena jest myśle b.dobra i jestem zadowolona.. myślę ,że do rozjasnianych włosów maseczka jest obowiązkowa bo niestety ale rozjaśniacz bardzo wysusza i niszczy włoski.. pozdrawiam

#6 2009-04-01 21:32:59

robaczek2105
Wróżka Bajuszka

LoLcIa_nS napisał:

też mam rozjaśniane wlosy, ja stosuje teraz szamponik i odżywkę gliss kura 19 wit czy coś w tym guście.. mi strasznie pomaga nawet nie musze jakoś bardzo włosów przed myciem rozczesywać i potem nie mam pronlemu z ich rozczesaniem.. za to mam problem z tym ,że u nasady się przesuszają a końcóweczki są przesuszone.. ostatnio kupiłam świetną maseczke z avonu odbudowującą włosy i jestem zadowolona.. trzymam ją dłużej niż zalecane jest by ją trzymać używam raz na tydz i naprawde świetnie się spisuje wink

jesli masz takie cos sproboj biosilka jedwabiu na te koncowki;-)

#7 2009-04-01 21:35:16

robaczek2105
Wróżka Bajuszka

o jakiej maseczce mowisz? bo kurcze az nie raz tak chce sie plakac ,spieszysz sie a tu wlosy daja we znaki ,czasami jestem az tak nimi zmeczona ze je najpierw wysusze a potem rozczesuje eh cos za cos uwielbiam siebie jako blondynke,nie wyobrazam siebie w innym kolorze:)

#8 2009-04-01 21:52:59

LoLcIa_nS
Wróżka Bajuszka

maseczka z avonu już podam dokładną nazwe:advance techniques '- odbudowująca maseczka do włosów bardzo suchych i zniszczonych wink) naprawde mi pomgła wink

#9 2009-04-01 22:37:08

robaczek2105
Wróżka Bajuszka

ale szkoda troche ,ze nie wymyslili takiego czegos co jednoczenie chroni kolor czy chamuje wyplukiwanie sie koloru-musze sprobowac,droga?wydajna?smile

#10 2009-04-01 22:44:32

LoLcIa_nS
Wróżka Bajuszka

tzn. tak.. jak dla mnie wydajna! mam długie włosy wiec podejrzewam ,że to nie przez to ,że ich jest mało..  cena naprawde jest fajna bo nie dużo więcej niż 10 zł albo i nawet 10.. zależy od katalogu i "promocji" patrze do katalogu to są 3 maseczki :odbudowująca,regenerująca i nawilzająca.. smile pozdrawiam

#11 2009-04-13 10:02:48

lejdib
Niewinne początki

tez mam rozjasniane wlosy przy tym bardzo sie zniszczyly koncowki sie kruszyly i rozdwajaly gdy je mylam to to byla kempa siana potem dochodzil problem z rozczesaniem ale powoli moj koszmar sie konczy ^^

Uzywam teraz odzywki Goldwell kerasilk do esktremalnie suchych i zniszczonych wlosow mozna ja dostac w sklepach fryzierskich w interniecie lub kupic w salonie fryzierskim ale niestety za tania to ona nie jest 150ml kosztuje ok 40 zł ;/

Jest bardzo wydajna i mi pomoglo napoczatu uzywalam przy kazdym myciu a potem rzadziej smile)

#12 2009-06-08 20:35:08

mała gaduła
Niewinne początki

dziewczyny a powiedzcie jak sie nazywa szampon taki filoetowy , płyn jest w takim koloże on powoduje ze zółty odcien wosów znika. Nie mogę nic takiego znaleść w Niemczech więc jak bede w Pl to sobie kupie ale nie pamiętam nazwy sad

#13 2009-06-08 21:23:14

karina85
Cioteczka Dobra Rada

mała gaduła napisał:

dziewczyny a powiedzcie jak sie nazywa szampon taki filoetowy , płyn jest w takim koloże on powoduje ze zółty odcien wosów znika. Nie mogę nic takiego znaleść w Niemczech więc jak bede w Pl to sobie kupie ale nie pamiętam nazwy sad

z pewnoscia chodzi Ci o to http://www.drogeria-sklep.pl/data/gfx/p … /281_1.jpg   osobiscie moge powiedziec, ze wlosysaextra,nie zolte leczbiale jasne.. nie sztuczne,  tylko nie przesadzajcie z czestym myciem.

lub ewentyalnie do rozdrabiania w wodzie : wodny roztwor fioletu gencjanowego.

#14 2009-06-09 13:16:44

mała gaduła
Niewinne początki

dziękuję ci karina widze ze to produkt joanny wiec tylko w polsce dostępny musze go kupić przy njablizszej okazji dzieki jeszcze raz

#15 2009-06-09 13:31:22

dorotka
Tajemnicza Lady

sueno6 napisał:

Poza tym stosuje zawsze odżywkę w spray'u Gliss Kura - z jedwabiem, do włosów łamliwych i matowych, ułatwiająca rozczesywanie i nadająca połysk wink Uwielbiam ją i stosuje już kilka lat....bez spłukiwania, zawsze dzięki niej rozczesze włosy!

Ja zaczęłam ją stosowac dwa tygodnie temu, ale efekt jest super.
Polecam szampon Biolage, jesli tak jak mi wypadaja Wam wlosy. Oprocz tego tabletki Belissa i jedwab. Czasem mi az zal tych moich wlosow, bo codziennie je myje, susze suszarka i modeluje, ale nie ma wyjscia, bo inaczej to bym sie wstydzila wyjsc z domu. Mam tylko nadziej, ze przed 40 nie wylysieje!

Oby nigdy nie kupić czyjejś "miłości", za cenę bycia wycieraczką do butów!

#16 2009-09-03 11:51:53

ilonaslask
Niewinne początki

Do każdych włosów polecam Hennę Wax. Bez względu na kolor.

Stopka forum