Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Hej dziewczyny to chyba odpowiedni temat na obecną porę. Przyszła wiosna i w kący trzeba się zabrać do porządków w domu.
Jak to u Was wygląda od czego zaczynacie??
Witam, biorę krótki urlop i zaczynam od szaf, zmiany w nich garderoby z zimowej na wiosenną. Co już się nie przyda wydaję. Czyszczenie mebli, okna a mam ich sporo, firany, świeże serwety. Nie lubię jak mi się ktoś kręci w trakcie mojej pracy. Nastrój po takim sprzątaniu od razu się poprawia.
Ja lubię sprzątać.Czynię ,to powoli,po kolei i dokładnie.Lubię wiosnę,kiedy można otwierać szeroka okna,szafy.Grunt,to nie sprzątać naraz,na "gwałt",żeby się zbytnio nie przemęczać.Może nam w tym być pomocną rodzina przecież.
Rzeczywiście temat odpowiedni tylko zapału jakoś brak,mówi się trudno i czas wziąć się do pracy.
Oczywiście że wszystko musi być wysprzątane,zaczynam od szaf,ktore zrobiłam wczoraj przede mną jeszcze okna,żyrandole i szafki w kuchni......mam prawie dorosłą córkę i jej pomoc jest niezastąpiona.
Oj tak szafy i porzadki w ciuchach;-) okna,firanki,jak ktos ma ogródek to grabienie itd
)
No ja dzisiaj po myłam okna i zrobiłam porządek w szafach. Sporo ciuszków powyrzucałam. A i wkącu wywietrzyłam porządnie pościel. A jak tam Wam idzie??
ja mam wysprzątany juz taras z ogródkiem , podjazd do domku , ... jutro biorę się za mycie okien i zmiana firan ![]()
Ja już ogród mam zrobiony,skoszona trawka,grządki na kwiatki przekopane,a dzisiaj z powodu pogorszenia pogody jak również,że moja córka ma dwa tygodnie ferii zajmiemy się wspólnie jej pokojem,posegregujemy zabawki i te którymi się już nie bawi oddamy dla biednych dzieci jak również ubrania z których już wyrosła
A jutro reszta szafek z naszymi ubraniami zmiana firan już na święta i dokładniejsze porządki w każdym kącie.Na szczęście okna umyje mój mąż,bo bardzo to lubi
![]()
Jestem w trakcie....![]()
Okna już umyte ,ściany odkurzone,drzwi i futryny lśnią......zaraz zabieram się za prasowanie i wieszanie firanek ![]()
Po południu może kuchnia,tego najbardziej nie lubię,tyle tych szafek,zakamarków.....nie ma lekko,nikt tego za mnie nie zrobi.
u mnie też okienka pomyte,firanki powieszone,general prawie zrobiony.Tylko łazienka mi została,ale to powierzyłam mężusiowi bo ja nienawidzę tego robić!!!A jemu idzie doskonale!!!
Ja tylko umyłam okna, bo jadę na święta do domu, więc nie ma sensu sprzątać. Wrócę po tygodniu to i tak będzie pełno kurzu. A przez okna prawie nic nie było już widać, więc trzeba było umyć.
Dzisiaj kończę sprzątanie bo ostatnie dni latałam za kwiatami do wiązanki i robiłam porządek na cmentarzu.
Dziś prysznic zrobiłam paprociom-ucieszyły się.Wiosenne porządki-dotyczą także kwiatów...trzeba przesadzić,odszczepić,zmienić ziemię,doniczki,itd.Fajne i miłe zajęcie.