Hej! Z zamiłowania jestem aktorką, chociaż nie jest to mój zawód. Chodzenie na castingi traktuję jako hobby. Chciałabym abyśmy w tym wątku dzieliły się informacjami o fajnych castingach, tricki na przekonanie do siebie jury, ciekawostki z planu itp itd.
Zapraszam do dyskusji!
A jak znajdujesz te castingi? Gdzie sa informacje o tym? Tez chcialam zaczac chodzic, ale nie wiem nawet gdzie i kiedy cos takiego sie odbywa.
A jak znajdujesz te castingi? Gdzie sa informacje o tym? Tez chcialam zaczac chodzic, ale nie wiem nawet gdzie i kiedy cos takiego sie odbywa.
Chyba na gumtree w ogłoszeniach o pracę często są (tam gdzie kategoria media chyba).
Ja widziałam sporo ogłoszeń na castingi do programów typu "W11" czy "Anna Maria Wesołowska", nie powiem, kręciłoby mnie to
Ale one są głównie we Wrocławiu, a tam mam kawałek ![]()
Ja czasami biorę udział w castingach, chociaż jest to nie lada wyprawa w Polskę. Ale mamy taką grupę osób i wspólnie bierzemy w nich udział, więc jest raźniej :-)
6 2012-10-15 12:40:39 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2012-10-15 13:16:26)
Nie na wszystkie castingi trzeba jeździć bog wie gdzie. Mozna się zgłosic przez neta, wiedzieliscie?
Wstawianie linków jest niezgodne z regulaminem.
tak jak ktoś już wspomniał gumtree głównie, tam z resztą znalazłam informacje właśnie do programu zostań gwiazdą filmową. Mam zamiar wziąć udział, ale jestem w trakcie przygotowywania filmiku, mam w sumie czas do końca października - chcę żeby był perfekt ![]()
Dinka- to powodzenia!:) Trzymam kciuki. Ja bym się nie nadawał do bycia aktorem, chyba że kabaretowym.
Trochę pocieszające jest to, ze program nie ma formuły - przyjdź a jury cie wyśmieje. Bo tam ma Być Buczkowski z tego co widzę i Włodarczyk. Czyli aktorzy, a nie gwiazdorzy.
Moja koleżanka się tam zarejestrowała na "zostań gwiazdą filmową"
Mnie też namawia, ale ja to się boje dużej publiczności to gdzie mnie na aktorkę
Mój największy występ życia to śpiewanie kolędy na jasełkach w kościele
hahaha
Dobrze, że na początku nie trzeba się stykać z dużą publicznością. Można nagrać filmik w domowym zaciszu i później tylko czekać na wyniki :-)
Ja się kiedyś zapisałam do Stars Impresiariatu, moje koleżanki chodziły z tego statystować, fajna sprawa, popatrzy sobie człowiek, jak film kręcą i z dwie stówki też wpadną. Własnie mi ostatnio przysłali powiadomienie o tym Zostań Gwiazdą Filmową, ale to za dużo jak dla mnie. Bo tam zdaje się szukają aktorów na poważniejszą rolę w filmie i jeszcze do Cannes można pojechać.
Któraś z Was się zgłosiła? Jak tak, to będę trzymać kciuki i Was podglądać na ich stronie.
A jak nie, to zgłoszenia przyjmują do końca miesiąca, macie jeszcze szansę. ![]()
12 2012-10-25 19:02:58 Ostatnio edytowany przez Rocket Queen (2012-10-25 19:33:54)
Ja tam chciałabym w Dlaczego Ja wystapić, lub innym polsatowym hiciorze. Juz widze miny moich przyjaciół ![]()
Natchniona waszymi postami, napisałam maila aby umówić się na casting do wczesniej wspomnianych hiciorów polsatu.
I co? Zdzwonili własnie do mnie
Ale mam banana na twarzy:)
Rocket Queen - gratuluję, najważniejsze, że się cieszysz. Ja osobiście nie chciałabym "grać" w czym podobnym, ale wiadomo, ludzie są różni. ![]()
Ja się zastanawiam nadal nad zostań gwiazdą filmową. Czas w sumie ucieka, bo można się zgłaszać do końca października...
A zapisałaś sie do jakiejś agencji?
Mogę polecić Ci Galerię Twarzy ATV, wystarczy że się do nich zgłosisz,a oni poprowadzą Cię dalej, jak się do nich dostaniesz to zrobią Ci porfolio i umieszczą w swojej bazie twarzy,u nich nawet bez chodzenia na castingi możesz zostać zauważona,napradę warto!