Nie wiem czy chce być z nim! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Nie wiem czy chce być z nim!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Nie wiem czy chce być z nim!

Witam jestem tutaj nowa. mam 24 lata. Nie wiem co robic, jestem w zwiazku juz ponad 3 lata...ogólnie miewamy jakieś kłótnie, ale teraz to juz się dzieje gorzej  niż zle. Mam czasami mysli czy mamy to ciągnąc? Czy jest sens brnąć w to nadal?
Mieszkamy oddzielnie widujemy się raz na tydz. bo niestety nie stać nas jeszcze na zamieszkanie razem, zresztą chyba jeszcze nie potrzebuje. Przejeżdżaliśmy do moich rodziców kilka razy nie miał z tym problemów, świetnie dogaduje sie z moją mama, z ojcem trochę gorzej bo jest alkoholikiem. I ostatnio jak byliśmy to było ok i za pare dni mieliśmy znowu pojechać bo takie  były plany...a on mi oznajmił dzien przed wyjazdem ze wiecej nie pojedzie bo on nie może z tolerować, patrzeć że mój ojciec pije...i on wiecej się nie pokaze. Ma pretensje ze moja mama nic z tym nie robi...próbowałam mu wytłumaczyć ze kazdy zrobił wszystko aby jemu pomóc...kazdy zawalał swoje rzeczy aby jemu pomóc, aby zaprowadzic do poradni, jak trafil na detoks do szpitala, kazdy z nim był...ale to nic nie dało przez 2 lata było ok, po 2 latach zaczął znowu i tak jest cały czas on nie ma silnej woli aby przestac pic...jest strasznie słaby psychicznie...ja to wiem, ja rozumiem...ale osoby z boku tylko wydaja opinie na ten temat...ze trzeba zrobic tak i tak...nie potrafią zdac sobie sprawy że to jest ciężkie...i obarczanie jeszcze wyrokami słownymi...ze nie podejmujemy waki z jego choroba...ale on nie potrafi zdac sobie sprawy, że my walczymy już z nim i z jego chorobą prawie 15 lat. to nie jest rok czy 2.
potrafię zrozumiec fakt, że może nie chciec miec stycznośc z moim ojcem, ale z drugiej strony powinno go to nie dotyczyc, dlaczego nie przejdzie obojętnie obok tego...My już nie mamy siły z tym walczyć. Moja mama nie ma zamiaru poświęcać całego zycia ojcu który nawet nie pokazuje ze chce podjąc leczenie...ona ma stabliną prace, musi życ...ma jeszcze młodszą córkę której musi zapewnić byt. A on nie rozumie, ze to nie tak łatwo, nie miał tego w domu. Co mam robić...Jestem rozbita. Jak coś mi takiego zafundował, nasze rozmowy są coraz gorsze, powiedział ost. że on już nie ma siły, była rozmowa na temat pracy, oznajmił mi że już nie bedzie mi pomagał, żebym już go nie prosiła o żadną pomoc. Bo jak ja coś chce to on to robi, a jakon coś proponuje mi to ja tego nie robię.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nie wiem czy chce być z nim!

Ojciec, jeśli sam nie będzie chciał to nie będzie się leczyć.
I to musisz wytłumaczyc chlopakowi...
Będzie chciał to zrozumie, a jeśli nie... nic na sile...
musi zrozumieć że dla Twojej mamy nie jest prioritetem to aby zmusić go na leczenie/odwyk, a nauka młodszej córki, której musi jakiś standart życia zapewnić .

3

Odp: Nie wiem czy chce być z nim!
Marzena1 napisał/a:

Ojciec, jeśli sam nie będzie chciał to nie będzie się leczyć.
I to musisz wytłumaczyc chlopakowi...
Będzie chciał to zrozumie, a jeśli nie... nic na sile...
musi zrozumieć że dla Twojej mamy nie jest prioritetem to aby zmusić go na leczenie/odwyk, a nauka młodszej córki, której musi jakiś standart życia zapewnić .

Dokładnie. A przy okazji zadaj sobie pytanie co jest dla ciebie ważniejsze: rodzina czy Wy.
A w jego przypadku być może istotne jest: Wy czy jego ego.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Nie wiem czy chce być z nim!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024