wyrobienie dowodu dla dziecka - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » wyrobienie dowodu dla dziecka

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: wyrobienie dowodu dla dziecka

jak znaleźć byłego męża za granicą??chcę wyjechać  synem za granicę a były mąż przebywa w Holandii.założyłam sprawę w lutym tego roku o wyrobienie dowodu dla dziecka i tak się ciągnie bo on nie raczy odebrać.błaha sprawa a będzie ciągnąć się chyba ze dwa lata.Jak to jest że ojciec może robić co chce,odwiedza dziecko raz na rok,płaci alimenty i to jest wzorowy ojciec???czegoś nie rozumiem.skoro nie odbiera pozwów to nie interesuje go los dziecka i sprawa jasna.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: wyrobienie dowodu dla dziecka

Jesli masz kontakt z ojcem popros go o zgode potwiezdzona u notariusza w Holandi to wystarczy ja tak zrobilam.Pozdrawiam.

3

no tak niby proste ale ja przez 2 lata go proszę a on niby się zgadza ale potem znowu robi mi problemy.Sam ułożył  sobie życie a dlaczego ja nie mogę??

4

Złóż do tej sprawy wniosek o ustanowienie kuratora do doręczeń.

5

Pytanie brzmi, czy on nie odbiera wezwań, czy też nie wiadomo, jakie jest jego obecne miejsce pobytu. Jeżeli wezwanie dostarczane jest pod właściwy adres, a on nie odbierze go w terminie, pismo takie uważa się za doręczone ze wszystkimi skutkami procesowymi. Natomiast, jeżeli jego adres nie jest znany, należy zrobić to, co radzi LeeBee - zawnioskować o ustanowienie kuratora do doręczeń.

6

no właśnie nie odbiera pozwów-to jest robienie na złość.opłaciłam koszty sądowe aby dostarczyć do ambasady przez kuriera pozew z sądu i od trzech miesięcy sprawa stoi w miejscu.tak wiem,że jak teraz tego nie odbierze to muszę wziąć kuratora a to wiąże się z kolejnymi kosztami.makabra powoli załamuję się tym wszystkim!!!!

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » wyrobienie dowodu dla dziecka

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024