jak być sobą i być szcześliwym w związku ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » jak być sobą i być szcześliwym w związku ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: jak być sobą i być szcześliwym w związku ?

witam opisze moja sytuacje jestem 26 letnim mezczyzna ale nie potrafie zbudowac szczesliwego zwiazku z kobieta ktore uwazaja mnie najczesciej za osobe niedojrzałą przez co wszystko sie rozpada a ja tam naprawde nie moge sobie z tym poradzic i niewiem jak mam sie zmienic na lepsze jak byc soba, pewnym siebie, spontanicznym wiedzacym czego chce od zycia mezczyzna?
wlasciwe do tej pory bylem z jedna kobieta przez 2 lata moj zwiazek sie rozpadl teraz z kolejna dziewczyna slysze te same slowa ze mam niską samoocenę, brak pewności siebie, nie ma zadnych pomysłów na randke ani ze nigdy nic jej nie dałem bezinteresownie? nie potrafie sobie z tym poradzić i niewiem co robić sytuacja jest dramatyczna to juz prawie koniec...

a wiec spotkalismy sie po raz ostatni gdyz chcialem ja przeprosic za moje beznadziejne zachowanie a wlasciwie pokazanie sie z najgorszej strony czyli pokazanie swojego braku pewnosci siebie niskiej samooceny mowieniu o problemach z przeszlosci czyli nieudanego poprzedniego zwiazku nieudanego zarowno pod wzgledem seksu jak i naszych relacji
zadzwonilem do niej umowilem sie wszystko bylo bardzo tajemniczo wiec dziewczyna sobie narobila wyobrazen ze powiem jej cos naprawde waznego albo ze chociaz cos bede dla niej mial a ja jak zwykly cienias wybralem sie
z pustymi rekami zaczelismy rozmawiac i przeprosilem ja za swoje dziwne zachowanie ostatnio ale dalej sie nie moglismy dogadac bo powiedzialem ze juz tego nie ma majac na mysli moje zachowanie a nie problem po czym ona
powiedziala ze jestem niedojrzaly bo chce jej wmowic ze problem zniknal odrazu zamiast mowic ze moge miec czasem trudne dni ale bede sie staral z tym poradzic.. z tego wszystkiego tak sie zakrecilem w tej rozmowie ze
zapomnialem jej powiedziec o najwazniejszym o tym ze naprawde mi na niej zalezy i co do niej czuje jak widzisz chcialem dobrze a wyszlo jeszcze gorzej tlumaczylem jej ze pewne mysli zwiazane z przeszloscia u mnie mogly
blednie wplynac na ocene rzeczywistosci dlatego obiecalem jej ze juz niebede tak myslal no i jak wracalem to napisala mi ze ona tez za duzo myslalabo liczyla na to ze skoro chce sie z nia spotkac to powiem jej cos bardzo
waznego ze zalezy mi na niej a jak otwieralem bagaznik to myslala ze mam dla niej jakas niespodzianke.. po przeczytaniu tego poczulem sie jak skonczony debil.. zaczynam siebie nienawidziec ten moj dzieciecy charakter bo to
wszystko prawda co mi powiedziala ze jestem niedojrzaly bo tak wlasnie jest mam 26 lat a dalej zachowuje sie jak dziecko przez to tez moj zwiazek z "byłą" sie rozsypal to jest naprawde straszne i ja niewidze
zebym mogl sie z kims zwiazac i byc szczesliwy bo ja sie wogole niezmieniam na lepsze dalej jestem taki sam beznadziejny jaki bylem zawsze,niedoswiadczony, nie umiejacy sie zachowac w ciezkich sytuacjach, bez
spontanicznosci, szalenstwa nie umiem byc soba po prostu i sie chyba zalamie juz calkiem bo co ja moge teraz zrobic teraz juz mowienie tego co czuje nie ma sensu bo wyjdzie ze jest to nieszczere bo jest to zasugerowane
sytuacja myslalem zeby wyslac jej kwiaty do pracy z napisem ze jest dla mnie najwazniejsza przepraszam za wszystko tak bardzo chcialbym to naprawic albo wyslac jej list do domu tylko co ja bym w nim napisal zeby mnie dobrze
zrozumiala niewiem moze masz jakies rozsadne pomysly jeszcze inne ? jest mi naprawde ciezko i mam wrazenie ze cokolwiek robie to tylko pogarsza sytuacje sad
a i jak spytalem co bedzie z nami to powiedziala ze niewie nic i wszystko zalezy ode mnie

i jeszcze jedno ona ma juz dosc pomagania bo wielokrotnie byla w zwiazkach w ktorych pomagała i przez to jak mowi nie mogla byc szczesliwa bo to sie na niej odbijalo i cierpiala ze to byl masochizm jaki dokonywala na sobie
dlatego nie chce po raz kolejny komus pomagac tylko od razu chce zeby bylo ok trochu ja rozumiem ale dlaczego jej poprzednie doswiadczenia negatywnemaja teraz uderzac we mnie ehh a ja potrzebuje tylko zrozumienia i czasu
zeby wyjsc na prosta ale niewidze zebym mogl na to liczyc

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: jak być sobą i być szcześliwym w związku ?

czesc

no coz, po 1 pomysl z kwiatami jest dobry!wyslij jej je do pracy, zeby kazdy widzial jakie piekne kwaiaty dostala, i zeby i ona byla dumna i zadowolona. i pamietaj- bukiet musi byc duuzy i robic wrazenie! nie wysylaj malego skromnego bukietu! widzisz, ona sama myslala, ze wtedy na tym spotkaniu bedziesz dla niej cos mial, wiec teraz mozesz sie wykazac.

po 2- skoro wiesz jakie błedy popelniasz, to pora to zmienic. skoro jzu wiesz co robisz zle to juz jest dobrze, bo przynajmniej wiesz co mozesz zmienic!

po 3 - zamista sie dolowac jaki jestes beznadziejny bierz sie do roboty! pomysl co moglbys zmienic w sobie

i po 4- nie rozpamietuj przeszlosci i nie zalamuj sie, tylko wyciagnij z tego jakies wnioski i zacznij cos zmieniac w swoim zyciu!

3

no wlasnie problem polega na tym ze niewiem co i jak mam zmieniac dziekuje za rade choc troche zbyt ogolna jest

4 Ostatnio edytowany przez ikaa (2009-03-29 21:29:35)

napisales, ze nie umiesz byc soba, ze brak w Tobie spontanicznisci, ze Twoja dziewczyna pow Ci ze jestes malo dojrzaly...
musisz przypomniec sobie to co ona mowila, o co sie klociliscie, i wyciagnac z tego wnioski, i zaczac to zmieniac

i przede wsyztskim wez sie w garsc! nie mow jaki jestes beznadziejny, nie uzalaj sie nad soba. zacznij cos robic zeby to zmienic. Kobiety nie lubia, jak facet taki jest, nie lubia jak musza nad facetem pracowac, bo on sam nie wie co ze soba zrobic.
wiec do dziela  i powodzenia!

5

zalamany0 napisał/a:

no wlasnie problem polega na tym ze niewiem co i jak mam zmieniac dziekuje za rade choc troche zbyt ogolna jest

kup sobie książke potęga podświadomości murphy, zobaczysz jak to co mamy w głowie wpływa na nasze życie, zmień podejście do esiebie a zmienisz do innych z czasem, ja też mam problemy, chwile gorsze, ostatnio fatalne:) ale staram sie ogarnąć za wszelką cene, mam nadzieje, że mi się uda:)

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » jak być sobą i być szcześliwym w związku ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024