Jak długo? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

1

Temat: Jak długo?

Witajcie drogie panie.
Zastanawiam się, jak długo to będzie trwać?
Zakończyłam ponad pięcioletni związek, spotykam się teraz z nowym mężczyzną, tylko że nie umiem z nim nawiązać takiej więzi emocjonalnej z jak z poprzednim partnerem. W ogóle to chyba kiepski związek, skoro ja już na starcie wiem, że to nie jest facet, u którego boku chcę spędzić resztę życia. Przyznaję - tęsknie za moim byłym, ale staram się jak mogę nie porównywać nowego do starego związku. Miałyście podobnie? Jak długo moja podświadomość będzie mi tak robić?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak długo?

Oj...moja dłuuugo to robiła smile
A ile jesteś po zakonczeniu swojego 5 letniego związku?

3

Hmm no to strasznie skomplikowane. Rozeszłam się z nim w grudniu, trochę potem poznałam mojego obecnego, który po dwóch miesiącach zniknął bez słowa wyjaśnienia na kolejnych cztery. W tym czasie spotykałam się z tym, z którym byłam pięć lat, ale raczej to było bardziej przyjacielskie. Teraz od miesiąca ten "znikający" dostał drugą i ostatnią szansę. A ja jakoś głupio nie umiem przestać porównywać związków, mimo że wiem, że nie powinnam tego robić. Dzieje się to nieświadomie. Tak więc jako związek zakończyłam go 8 m-cy temu, znajomość utrzymujemy.

4

Po jednym z dłuższych związków który trwał prawie 3 lata, bardzo długo nie byłam w stanie się z nikim związać. Nie widziałam w tym sensu, kompletnie tego nie czułam. Tęskniłam strasznie za byłym chociaż to ja zdecydowałam się na zakończenie. W każdym kolejnych facecie szukałam cech byłego partnera, co było oczywiście z mojej strony niesamowitą głupotą. Ale minął pewien czas, ja przestałam "zmuszać się" do związków i w końcu znalazłam człowieka, którego pokochałam i z którym zdecydowałam się związać na stałe (teraz jesteśmy już po ślubie:)). Myślę, że w Twoim przypadku to również będzie kwestią czasu, który musisz dać przede wszystkim samej sobie.

5

Mama kiedyś powiedziała mi, ze to ta pierwsza miłość jest największa, najprawdziwsza, "czysta". Potem myśli się w jakimś stopniu rozumem, a nie tylko sercem. Pewnie coś w tym jest, bo po doświadczeniach już inaczej postępujemy, myślimy, nie patrzymy tak naiwnie.
Nie wiem czy tak rzeczywiście jest, bo ja kochałam (kocham) tylko raz. Myślę jednak, ze w takiej sytuacji jak Twoja  potrzeba sporo czasu przede wszystkim, żeby się odzwyczaić, bo zapomnieć się nie da. Kazda miłość jest inna, co nie znaczy gorsza, wiec życzę Ci powodzenia z znalezieniu drugiej połówki i jak najszybszym zamknięciu przeszłości....

6

To chyba prawda, co powiedziała twoja mama, bo taką miłość się przeżywa tylko raz smile W chwili obecnej nie wyobrażam sobie, że może być na świecie drugi taki facet, jak on, który tak traktuje kobiety smile Mi mama powiedziała, że popełniłam błąd życia odchodząc od niego, ale już po fakcie.

7

A już na pewno wszystko stracone ? czasami właśnie docenia się kogoś, dopiero gdy się straci ta osobę... Może on tez tęskni? próbowałaś to naprawić? i dlaczego go zostawiłaś (jeżeli można wiedzieć) skoro uważasz, ze to super facet?

8

Odeszłam od niego, bo nie umiał po pięciu latach zadeklarować oficjalnie czy to ja jestem ta jedną jedyną na resztę życia. Teraz zapewnia, że tęskni, że nie umie żyć beze mnie, że chciał się oświadczać w tym roku. Teraz nie wiem, czy ja jestem taka głupia i nie poczekałam, aż on zbierze się na odwagę czy to co teraz mówi jest tym co ja po prostu chciałabym usłyszeć.

9

Gratuluje konsekwencji. Rozumiem Cie, bo skoro po 5 latach On nie był pewien swoich uczuć, to każda powinna poczynić taki krok, tylko większości brak odwagi i tkwią w związku z nadzieja, ze coś się zmieni. Rzadko jednak się coś zmienia. U Ciebie była krotka piłka i docenił, co stracił... jednak teraz gdy się zdeklarował i tęsknicie za sobą to może dajcie sobie szanse...?

10

Bardzo długo "dojrzewałam" do tej decyzji, a teraz chyba żałuje skoro tak bardzo patrzę wstecz.

11

Pytanie tylko czy to jest miłość, czy tylko sentyment, przyzwyczajenie?? jeżeli ta pierwsza opcja to ja dałabym szanse temu związkowi... Chyba rozstanie uświadomiło Wam ile dla siebie znaczycie...

12

Jeśli tak mniej więcej powinna wyglądać miłość na całe życie, to zdecydowanie to jest miłość ;-)

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024