Forum Kobiet - NETKOBIETY.PL

Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Interesująca dyskusja to nasza specjalność ...

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Serdecznie zapraszamy do lektury naszych redakcyjnych blogów Od kuchni oraz Po godzinach Szczególnie polecamy : Psychologia Uroda Miłość Wychowanie Polityka Samotność

#1 2007-08-30 23:34:53

miodzio
Zaglądam tu coraz częściej

Pilling z cukru czy z soli?

Wiem,że dziewczyny robią pillingi z kawy, ale ja jakoś nie mam zamiaru zatykać sobie wanny kawą!Słyszałam,że pilling solny i cukrowy różnią się,i nie jest to bez znaczenia dla skóry? Na czym to polega, i jaki jest Waszym zdaniem skuteczniejszy?

#2 2007-08-31 00:02:22

joggerka75
Niewinne początki

Re: Pilling z cukru czy z soli?

Cukrowe są nawilżające i złuszczające i nie podrażniają tak skóry jak solne. Sól ma działanie oczyszczające, poprawia tez mikrokrążenie, dotlenia i oczyszcza naskórek. No i co ważne sól ma dużo mikroelementów, które wnikają w skórę i poprawiają koloryt skóry. Solny jest dobry dla zmeczonej i poszarzałej skóry:) ja mieszam czasem kawe z solą i tym się nacieram;)

#3 2008-03-19 14:08:10

doryss
Gość

Peeling kawowy jest świetny - bardzo pobudza skórę , więc warto pobrudzić te wannę:)
Jest tez bardzo prosty, potrzebujemy :
10 czubate łyżki kawy naturalnej mielonej - zaparzamy pod przykryciem i wlewamy do kubeczka ( ma byc taki papkowaty i gęsty ten wywar, studzimy i dodajemy :
2 łyżeczki soli
3 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka imbiru
mieszamy to wszystko i  dodajemy mydło w płynie. Następnie robimy sobie 20 minutowy peeling powstałym specyfikiem. I tak najlepiej 2-3 razy w tygodniu. Efekty są spektakularne, warte tej brudnej wanny smile

#4 2008-04-18 23:28:52

clessi
Gość

Peelingi są super bo poprzez złuszczanie „starego” naskórka pozwalamy naszej skórze lepiej oddychać. Peeling wygładza i oczyszcza skórę, poprawia jej kolor. Stosując peeling odżywiamy tkanki oraz pobudzamy regenerację komórek. Ja znam przepis na Peeling kawowy z oliwą 3 łyżeczki fusów po kawie mieszamy z łyżeczką oliwy z oliwek oraz łyżeczką cynamonu. Tak powstałą papkę łączymy z żelem pod prysznic, wmasowujemy w ciało i spłukujemy. Po zastosowaniu peelingu polecam wklepanie balsamu ujędrniającego lub masła kosmetycznego.

#5 2008-04-18 23:32:22

anetka23
Gość

A ja znam przepis na peeling otrębowy –  Otręby pszenne zalewamy wrzątkiem do rozmięknięcia i po ostudzeniu mieszamy z jogurtem w równych proporcjach. Dodajemy łyżkę oliwy z oliwek. Pozostawiamy na kilka minut, po czym nakładamy na skórę i masujemy. Oczyszcza ciało z martwego naskórka, ściąga pory i przy systematycznym stosowaniu daje świetne efekty.

#6 2008-06-01 07:41:32

brylancik
Gość

czy taki pilling solny nadaje się też do twarzy? czy tylko do ciała?

#7 2008-06-01 11:42:27

Aleksandra
Moderator

Wszystko zależy od typu Twojej skóry - jeśli drobiny scierne są zbyt ostre, a skóra twarzy delikatna, to na pewno nie. Spróbuj ocenić sama, ale ja peeling solny bądź cukrowy zostawiam dla wysuszonych nóg i łokci

#8 2008-06-14 22:30:54

Peeling z soli
Gość

Czesc. Ja stosuje juz pare dni peeling z soli. Nakladam go na twarz iiiiii no skora gladka ale ostatniio tarlem bez zmaczania twarzy  az dotarlem sie do krostek ktore byly pod skora. Tak wiec peeling dziala, zluszcza, a to ze cos wyskoczy tzn dojdziesz do zamknietego zaskornika za pomoca peelingu to tylko sie cieszyc. Kolejne peelingi przeciez je zniszcza, totalnie i zostanie gladka skora. No chyba ze sie myle. Peelingi te w sprzedazy to zluszczaj ale malo co bardziej nawilzaja/ pompuja skore i jest wlasnie widoczny efekt gladkiej skory ot tak prawda Panie tongue. Taki peeling co kupujesz w drogerii jakiejs tam dobry jest jako maseczka, ktora ladnie nawilzy Ci twarz.
Pozdrawiam
Darek z Lodzi
:]

#9 2008-06-14 22:50:26

peeling z soli
Gość

Sorka za bledy smile

#10 2008-06-26 21:10:18

CookieBitch
100% Netkobieta
Od: L-ca

peeling z kawy jest boski!!

ja paze kawe z 5 lyzeczek.. z fusow mam peeling. skora po nim jest taka mieciutka.... a kawy uzywam jako plukanki do wlosow... ladnie blyszcza smile

Świat jest mały, ostatecznie wszyscy kiedyś spotkamy się w łóżku.

http://photoblog.pl/ciah

#11 2008-08-04 10:53:35

Jeanne
100% Netkobieta

Piling z cukru jest zbyt delikatny.Piling z soli moze podraznic skore ( jest ostry i powoduje u niektorych pieczenie).Popieram , ze piling z kawy jest najlepszy.Nie widze lepszego.Robie go raz , dwa razy w tygodniu , a fusy wcale nie zatykaja wanny.Warto dodac troche oliwki lub zelu pod prysznic , wtedy ziarenka lepiej sie trzymaja skory i nie rozpryskuja sie po calej lazience.Pozniej nie moge przestac sie gladzic smile Co tam brudna wanna , przecieram zelem do lazienek Ajax i jest OK. Jak ktos ma problem z cellulitem mozna dodac kilka kropli olejku grapefruitowego , rozmarynowego , geraniowego a takze cynamonowego.Tego ostatniego niech sobie odmowia naczynkowcy i ci z zylakami i skolonnosciami do nich , bo mocna rozgrzewa.

Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi zawodu; przyjdzie - zrobi niespodziankę.

#12 2008-08-04 11:24:23

krokieciatko
O krok od uzależnienia

ja tez jestem za pilingiem z kawy, mam bardzo delikatną skóre i np na twarz tylko nakładam pilingi enzymatyczne natomiast resztę ciała pilnguje kawą z odrobina zelu do kompieli, nie próbowałam jeszcze z dodatkiem oliwki ale brzmi kusząco smile

egoistki zyją dłużej

Stopka forum