Asequrella a stłuszczenie wątroby ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Asequrella a stłuszczenie wątroby ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Asequrella a stłuszczenie wątroby ?

Cześć !
Mam pytanie,czy asegurella nie zaszkodzi na stłuszczoną wątrobę ?? ponieważ niestety dopadła mnie ta przypadłość sad a dodatkowo biorę tabletki Novynette ,dlatego chciałam popytać czy to jakoś dodatkowo nie wpłynie na moją wątrobę.
Z gory dziękuję !!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Asequrella a stłuszczenie wątroby ?

Rozmawiałam niedawno z dietetykiem i powiedział, że Asequrella to jeden wielki shit. W ogóle nie warto. Przestałam od razu brać i wciąż nic mi nie jest, badania też w normie.

3

dziewczyny ja również mam chora wątrobe, czy miałyście wizyte w poradnni hepatologii bo mnie wkrótce czeka taka wizyta i nie wiem jak sie przygotować, ja nie biore żadnych leków, chyba że przeciwbólowe

4

Jeśli potrafisz otworzyć się na wiedzę i nie skreślać niczego, co nie jest zgodne z Twoimi dotychczasowymi opiniami, spróbuj przez 2 tygodnie diety optymalnej.

Nie musisz w nic wierzyć, tylko przez 2 tygodnie stosować bardzo dokładnie tę dietę. Sama bym nie spróbowała, gdyby miało być dłużej.

Wątroba powinna się wyleczyć (choć zajmie to nieco dłużej). Po 14 dniach powinnaś czuć się na tyle dobrze, żeby chcieć stosować ten sposób odżywiania dalej. Poprawa następuje z dnia na dzień. Pamiętam, jak mnie strasznie bolała wątroba i co mówili inni lekarze.

Nie biorę leków żadnych. Jestem zdrowa i w dużo lepszej kondycji niż 10 lat temu.

Ja stosowałam jeszcze oczyszczanie wątroby metodą podaną przez Huldę Clark.

5 Ostatnio edytowany przez sisley (2012-08-20 17:40:37)

jagoda88, ja wyleczylam stluszczona watrobe. Leki nie szkodza przy stluszczeniu tylko tlusta dieta. Powinnas zadbac o jej odtluszczenie. Watroba bardzo szybko sie regeneruje wiec ostra zmiana diety szybko ja odtlusci. Musisz pamietac ze po wyleczeniu musisz bardzo sie pilnowac zeby ponownie nie doprowadzic do takiego stanu. Po kazdym posilku pij mieszanke ziolowa sjesta dostepna w herbarciarniach five o'clock, zrezygnuj z: masla, tlustego miesa,kostek rosolowych,  jedzenia na miescie, fast foodow, tlustego mleka i smietany, gotowych dan, pasztetow poprostu wszystkiego co zawiera duze ilosci tluszczu. Smaz na oleju rzepakowym, uzywaj do salatek ODROBINY oliwy oraz oleju lnianego, jedz warzywa, owoce. Dozwolone produkty to: ryz, kasza, ziemniaki, warzywa (ale straczkowe), woda niegazowana, ryba z grila lub upieczona w foli, drob (kurczak i indyk, kaczka, ges sa za tluste), chude cielece, pieczywo (ale nie na zakwasie), ziola i pieprz do przyprawiania.  Kontroluj po jakim pokarmie masz wzdecia i gazy- zrezygnuj z tego na jakis czas. Jesli nawet po zdrowej i lekkiej potrawie masz wzdecie lub inna sensacje przejdz na jedzenie ugotowanego ryzu lub ziemniakow, oczywiscie ugotowanych w minimalnej ilosci soli i bez zadnego sosu i dodatkow.
Wiem ze te zalecenia brzmia strasznie ale nie ma innej lepszej metody na zregenerowanie stluszczonej watroby. Musisz przecierpiec i  po tygodniu przyzwyczaisz sie do nowego zywienia.
Artemida, Twojej diety nie skomentuje, radze wykonac proby watrobowe oraz usg jamy brzusznej.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Asequrella a stłuszczenie wątroby ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024