Hej
Chciałbym się od was dowiedzieć jakiś fajnych pomysłów na zaręczyny. Jestem ze swoją kobietą już kilka lat i myślę że nadszedł czas, żeby zrobić następny krok. Chciałbym, żeby ten moment był wyjątkowy, i dlatego zwracam się do was bo nikt tak jak kobiety, nie doradzi mi dobrze w tej sprawie. Napiszcie tu proszę swoje pomysły na wyjątkowe zaręczyny. Może nawet takie jakie same miałyście albo chcecie mieć
Z góry dziękuje
Adam
Kiedyś na jakimś forum przypadkiem przeczytałam fajny sposób. Wielkie pudełko pod choinkę, mniejsze, mniejsze, mniejsze, a w najmniejszym pierścionek!
Zastanów się co lubi Twoja dziewczyna, a zdecydowanie coś wymyślisz.
Czasem najbanalniejszy sposób najbardziej cieszy ![]()
moj kolega ( to troszkę hardcorowe haha ale mega!) pożyczył od straży pożarnej dźwig na pierwsze piętro na którym mieszkała jego kobietka, pomówił o tym wszystkim z Jej tatą....tata zawołał Roksanę,bo prostowała włoski w łazience, wyszła na balkon a tam wielki transparent ' KOCHAM CIĘ WYJDZIESZ ZA MNIE?' i Adi stojący z pierścionkiem:D no super sprawa:D naprawdę można pokombinować, na youtube jest dużo pokazanych zaręczyn i pomysłów na to.
z tymi pudełakmi gdzieś juz to słyszałem:) a jeśli chodzi o miejsce, okoliczności? na necie jest fajny filmik jak chłopak w restauracji pstryka palcami i wszystko staje w miejscu, oczywiście wszyscy są w to wtajemniczeni. Wtedy on jej się oświadcza. Fajny p[omysł "zatrzymać" na moment czas:) szkoda tylko że ze swoją to oglądałem, bo już tego nie wykorzystam:(
moj kolega ( to troszkę hardcorowe haha ale mega!) pożyczył od straży pożarnej dźwig na pierwsze piętro na którym mieszkała jego kobietka, pomówił o tym wszystkim z Jej tatą....tata zawołał Roksanę,bo prostowała włoski w łazience, wyszła na balkon a tam wielki transparent ' KOCHAM CIĘ WYJDZIESZ ZA MNIE?' i Adi stojący z pierścionkiem:D no super sprawa:D naprawdę można pokombinować, na youtube jest dużo pokazanych zaręczyn i pomysłów na to.
własnie o takie coś mi chodzi;)
hmmmm, nie wiem może w nocy fajerwerki pod jej oknem i też jakiś wielki transparent z napisem, kiedyś też widziałam w telewizji jak babka powiesiła taki transparent i balony na bodajże na 7 pietrze wieżowca i wtedy np. dziewczyna wracając z pracy, idąc z zakupów zobaczyłaby go
ostatnio też widziałam taki transparent na moście, moglibyście wybrać się gdzieś na romantyczną kolację, a przy okazji zrobić sobie postój w takim miejscu gdzie mógłbyś coś takiego zrobić. Niekoniecznie musi być to most, jest wiele miejsc, trzeba tylko użyć wyobraźni ![]()
A ja odpowiem inaczej niz wszyscy - spraw, zeby DLA NIEJ byla to wyjatkowa chwila. Co mam na mysli? Zanim zaczniesz przegladac pomysly, to zastanow sie jaka ona jest, co lubi, moze sama kiedys miedzy wersami juz Ci podpowiedziala czego i jak oczekuje? Jedna dziewczyna marzy o oficjalnych, tradycyjnych oswiadczynach - takich z kwiatami dla mamy, flaszka dla ojca i proszeniem rodzicow o jej reke, inna bedzie zachwycona oswiadczynami na wieczornym spacerze - sam na sam, na "waszej" lawce w parku, jeszcze inna marzy o tym zeby jej wybranek zrobil cos szalonego, albo kleknal przed nia w centrum handlowym. Zrob to DLA NIEJ.
Na koniec dodam mala prywate - w zyciu nie przyjelabym zareczyn "publicznych" (np ta historia z restauracja), bo jesli moj partner wpadlby na taki pomysl, to bylby dla mnie jasny sygnal, ze on zupelnie mnie nie zna!
Niezaleznie co wymyslisz - powodzenia ![]()
A ja odpowiem inaczej niz wszyscy - spraw, zeby DLA NIEJ byla to wyjatkowa chwila. Co mam na mysli? Zanim zaczniesz przegladac pomysly, to zastanow sie jaka ona jest, co lubi, moze sama kiedys miedzy wersami juz Ci podpowiedziala czego i jak oczekuje? Jedna dziewczyna marzy o oficjalnych, tradycyjnych oswiadczynach - takich z kwiatami dla mamy, flaszka dla ojca i proszeniem rodzicow o jej reke, inna bedzie zachwycona oswiadczynami na wieczornym spacerze - sam na sam, na "waszej" lawce w parku, jeszcze inna marzy o tym zeby jej wybranek zrobil cos szalonego, albo kleknal przed nia w centrum handlowym. Zrob to DLA NIEJ.
Na koniec dodam mala prywate - w zyciu nie przyjelabym zareczyn "publicznych" (np ta historia z restauracja), bo jesli moj partner wpadlby na taki pomysl, to bylby dla mnie jasny sygnal, ze on zupelnie mnie nie zna!
Niezaleznie co wymyslisz - powodzenia
doskonale Cię rozumiem. Są kobiety które na takie zaręczyny by nie "poszły." jeśli chodzi o moją Panią to owszem o śubie rozmawialiśmy ale o zaręczynach nie ( znaczy jak one mają wyglądać) znam ją wiem co lubi a czego nie. Taki pomysł z kawiarnią, czy z dzwigiem oczarował by ją:) na razie mam plan żeby zrobić to w miejscu które ona kocha - w górach:)
miejsce jest, jeszce tylko pomyśle jak to zrobić żeby było nietypowo i wyjątkowo za razem.
Adasko, to fajnie, ze to co napisalam jest dla Ciebie oczywiste. Bo nie dla kazdego faceta jest
Jak tak o tym myslisz, to Twoja dziewczyna na pewno będzie zachwycona!
pod wodą/ w wannie/ w szybowcu/ na drzewie ![]()
11 2012-08-16 19:21:38 Ostatnio edytowany przez dearly (2012-08-16 19:22:16)
Pomysł z zatrzymaniem czasu GENIALNY!
Z górami też fajnie - również bardzo je kocham
Ewentualnie w powietrzu, super to jest.
Będę mało oryginalna..
- skoro w górach to przy ładnej pogodzie możesz wyjść z nią na spacer, popatrzeć na góry.. w międzyczasie wynająć samolot i niech ciągnie transparent "IMIĘ CZY WYJDZIESZ ZA MNIE"..
- możesz też wynająć jakąś knajpkę tylko dla Was.. wiesz romantyczna kolacja, muzyka, świece, tylko Wy itd
W moim mieście widziałam bilbord (tudzież billboard) z napisem 'Basiu, wyjdziesz za mnie?'. Od znajomych wiem, że owa Basia mieszkała naprzeciwko tej tablicy ![]()
hmm jak góry to np. możesz wczesniej postawic na niedalekiej łące stolik z dwoma krzesełkami, przygotowac kolacje ze swiecami pod gołym niebem i tam poprosic ja o reke
możecie tez pobawic sie w szukanie czegos po lesie na drzewach wczesniej narysujesz strzałki i ona znajdzie paczuszke z pierscionkiem ![]()
Ja mam świetny pomysł i jeśli go zrealizuje to te na youtube będą słabe
.
Ale mogę Ci podpowiedzieć.
Jeśli dziewczyna lubi góry to zabierasz ją na wycieczkę po górach.
Ustalasz z jakimś góralem, że w dane miejsce (polane na którą sam wejdzie z zaskoczenia) przyniesie Ci jedzenie.
Kładziesz się z dziewczyną na kocu, pytasz czy jest głodna (tak długo rozmawiasz na ten temat aż potwierdzi, że coś by zjadła), sam też stwierdzasz, że coś byś zjadł i w tym momencie wpada góral z jedzeniem. Rozkłada wszystko jak gdyby nigdy nic i odchodzi. Wraca po kilkudziesięciu sekundach, ze słowami, że ma jeszcze danie główne.
A tam w zasłoniętej tacy (z taką srebrna pokrywka jak na filmach) jest pierścionek.
Bez żadnych szaleństw, bez fajerwerków, skromnie, ale budujące zaskoczenie, od jakiegoś górala z jedzeniem, po zaręczyny.
Jak w górach to może jakaś knajpka góralska i panowie górale, którzy zagrają specjalnie dla Was, kwiaty i Ty oczywiście z pierścionkiem?
Moja siostra i brat, jak były ich zaręczyny to w gronie rodziny. Ja tak nie chciałam, wolałam tylko we dwoje. I w sumie to nasze zaręczyny trwały 2 dni. Najpierw była romantyczna kolacja u mnie w domu i kwiaty. Ustaliliśmy datę ślubu a na drugi dzień poszliśmy kupić pierścionek, bo mąż się obawiał czy mi się spodoba. W sumie mógł sam kupić, bo ma dobry gust i ten, który teraz noszę to od razu nam się spodobał. A potem, wieczorem zapytał, czy wyjdę za niego za mąż i dostałam pierścionek, potem był szampan itp. Tak więc nasze zaręczyny były spokojne i tak "po naszemu". A kilka dni później mąż przyszedł z kwiatami dla mamy i flaszką dla taty, żeby świętować ![]()
Możesz też idąc w górę, na szczycie się oświadczyć. Wiele jest pomysłów. Zależy wszystko od danej osoby, finansów i wyobraźni. Powodzenia ![]()
Oh.. a ja bym chciała, żeby to nie było jak w romansie.. nie wiem wyjazd wakacyjny, kolacja przy świecach.. Gdyby codzienna chwila stała się wyjątkowa
Mój facet kiedyś opowiadał, że ma wiele fajnych pomysłów. Mi się podobał taki, że: robię zakupy, biorę jakąś rzeczy z pułki a po 2 stronie buzia mężczyzny z pierścionkiem ;D albo coś ;D xD
mój już teraz mąż wynajął apartament w górach bo tam zaczeła sie nasza miłość, pojechaliśmy tam niby tak poprostu połazić po górach, wieczorem zrobił kolacje, zapalił w kominku i gdy kończyliśmy jeść przyniósł bukiet róż i się oświadczył. było cudnie i polecam
napisać do Tymbarka żeby przysłali Ci butelkę z kapslem "Wyjdziesz za mnie" i jej dać żeby się napiła ![]()
20 2012-12-10 17:35:00 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2012-12-10 17:35:55)
Jeśli Twoje pytanie nadal jest aktualne i wciąż szukasz pomysłu może warto wejść na stronę spam i oświadczyć sie przez billboard, efekt zaskoczenia gwarantowany:) Pozdrawiam:)
Mój kolega wymyślił, że oświadczy się dziewczynie w muzeum. Dogadał się z kustoszem i załatwił prywatne zwiedzanie po godzinach. W ostatniej sali wraz ze znajomymi (w tym mną) przygotował stolik z kolacją, świecami i kwiatami a jako deser przygotowany miał pierścionek na tacy obsypanej płatkami róż i przykrytej srebrnym kloszem. Pech chciał, że tego dnia jego dziewczyna była na niego o coś tam zła i nie chciała iść do muzeum. Niewiele myśląc zapakowaliśmy stół do busa i pojechaliśmy do niej pod dom. Uwierzcie widok jej miny, kiedy zobaczyła u siebie pod domem taki zestaw wraz z klęczącym facetem, bezcenny;)
TE PYTANIE JEST Z SIERPNIA 2012R
on juz moze na wlasny slub sie szykuje:)
być może ktoś inny skorzysta z tego wątku