Książki - Dan Brown - Kod Leonarda da Vinci - Anioły i demony - Netkobiety.pl

Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

• Forum Kobiet
  •  » KULTURA
  •  » Książki - Dan Brown - Kod Leonarda da Vinci - Anioły i demony

#1 2009-03-25 11:06:09

SylwiaFM
Przyjaciółka Forum

Książki - Dan Brown - Kod Leonarda da Vinci - Anioły i demony

Dan Brown (ur. 22 czerwca 1964 w Exeter w stanie New Hampshire) - amerykański pisarz, autor powieści sensacyjnych.

Książki Browna budzą swoją zawartością liczne kontrowersje i stają się zjawiskiem społecznym - spore emocje wzbudziła powieść Kod Leonarda da Vinci, której zarzucono fałszywe odmalowanie historii Kościoła katolickiego (jak również Opus Dei). Gwałtowne zainteresowanie książką stało się nawet źródłem osobliwej, i dochodowej, formy turystyki - oprowadzania turystów po miejscach w Paryżu wiążących się z fabułą książki. Pewne osobliwe wątki książki, o spiskowej naturze, zostały podchwycone przez środowiska antyklerykalne.

Co sądzicie o książkach Dana Browna "Kod Leonarda da Vinci" i "Anioły i demony"
Mnie wyjątkowo bardzo wciągnęły te książki. Najpierw przeczytałam "Kod Leonarda da Vinci" a później "Anioły i Demony" teraz zabieram się do kolejnej jego książki pod tytułem "Cyfrowa twierdza".

Z książki Dana Browna można wyciągnąć sporo tez.

http://religie.panoramainternetu.pl/2004/04/19/img_424358_0.jpg                                           http://merlin.pl/Anioly-i-demony_Dan-Brown,images_big,14,83-89779-00-5.jpg

http://www.empik.com/b/o/07/c5/07c5c0dc5139ea353882811c9d7e2c8c.jpg                             https://www.evabooks.us/images/83-7359-202-4.jpg

Ostatnio edytowany przez SylwiaFM (2009-03-25 11:14:44)

W maleńkiej obrączce uczuć świat cały,
Miłość, obowiązek, wzniosłe ideały.
Maleńka obrączka, a znaczy tak wiele...
Na całe życie włożona w kościele.

#2 2009-03-25 11:53:59

Agnieszka24
Na razie czysta sympatia

Re: Książki - Dan Brown - Kod Leonarda da Vinci - Anioły i demony

Przyznaję książki bardzo wciągające, az trudno przestać czytać. Mimo swojej objętości starczały mi maksymalnie na weekend.
Czytałam je około 3 lat temu i najbardziej podobała mi sie cyfrowa  twierdza.

#3 2009-03-25 11:58:12

SylwiaFM
Przyjaciółka Forum

No ja właśnie muszę się zabrać za tą CYFROWĄ TWIERDZĘ a później za ZWODNICZY PUNKT.
Ciekawa jestem czy te książki też mnie tak porwą jak KOD LEONARDA DA VINCI i ANIOŁY I DEMONY.

W maleńkiej obrączce uczuć świat cały,
Miłość, obowiązek, wzniosłe ideały.
Maleńka obrączka, a znaczy tak wiele...
Na całe życie włożona w kościele.

#4 2009-03-25 18:11:32

ikaa
100% Netkobieta

czytalam wsyztskie poza Zwodniczym punktem. Najbardziej podobal mi sie kod- czytalam go dwa razy . Cyfrowa Twierdza tez ok. Anioly i demony- jak dla mnie takie sobie, dosc przewidywalne, nie wiem, po przeczytaniu kodu i twierdzy, anioly i demony juz mi sie tak nei podobaly i nie wciegnely jak tamte dwie

porąbana jak łajno w tartaku

#5 2009-05-09 13:39:11

naami
Słodka Czarodziejka

Przeczytałam "Kod", "Anioły" i "Cyfrową". Niezłe, wciągające książki, takie czytadła dla relaksu dla ludzi o uporządkowanych poglądach:)

Kto marzy o doskonałości, zazwyczaj poucza, poprawia, daje lekcje innym i wszyscy od niego uciekają.
L. Kołakowski

Ostatnie tematy :

Stopka forum