Ona ma dziecko.. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Ona ma dziecko..

Witam wszystkich ,nie wiem czy temat zamiescilem w odpowiednim dziale jezeli nie to prosze przeniesc.Poznalem 3 miesiace temu fajna dziewczyne mlodsza ode mnie,fajnie nam sie pisalo przez ten okres ,w ogole to myslalem ze cos z tego bedzie naprawde swietnie sie razem dogadujemy i kurcze chyba sie zakochalem.. wszysstko pieknie ladnie a dzisiaj dowiedzialem sie ze ma dziecko , zaniemowilem ,myslalem ze to zart ,po chwili opowiedziala mi wszystko.Okazalo sie ze ma 2 letnia coreczke z ktora tylko od czasu do czasu sie widuje ,bylem w szoku bo ma dopiero kilka dni do 18.. Nie wiem co o tym wszystkim myslec .. zali mi sie ze teskni za mala.. ze ojciec cpun ,imprezowicz ! i ze dopiero jak bedzie miala 18 lat to moze ubiegac sie o prawnego opiekuna.Wszystko przewrocilo sie w jakis koszmar myslalem ze w koncu bede mial dziewczyne,popadlem w dol z ktorego ciezko bedzie mi wyjsc nie wiem co mam robic.. jak sie zachowac.. bo przieciez jej tez napewno nie jest lekko w dodatku napewno odwzajemnia uczucie co do mnie.Prosze o jakies konkretne rady.POZDRAWIAM.

Zobacz podobne tematy :
Odp: Ona ma dziecko..

Wiem, że to nie jest łatwa sytuacja dla Ciebie, bo spodziewałeś się czegoś innego, ale przecież nikt nie wymaga od Ciebie, żebyś od razu był ojcem tego dziecka! Napisałeś, że jesteś zakochany w tej dziewczynie - może warto by po prostu spróbować być ze sobą z uwzględnieniem istnienia dziecka?

3

Nie rozumiem co przeszkadza ci jej dziecko ? Pokochałeś dziewuchę to fajnie , odwzajemnia uczucia , jeszcze lepiej , teraz jej maluch musi cię zaakceptować, jedyny jej błąd to że nie uprzedziła cię o tym fakcie , podejrzewam że bała się że cię straci, oczywiście sam musisz podjąć decyzję, bo to jest wielka odpowiedzialność,rada na miłość nie ma rady smile, zachowuj się naturalnie tak jak dotychczas, zapytaj o zdjęcie dziecka, pokaż że cię interesuje, chyba że chciałeś ją mieć tylko na jakiś czas pobawić  się i odpuścić bo wpadnie inna, nie baw się z nią, tylko zadecyduj. Wiem jedno że dziecko w niczym nie przeszkadza, przynajmniej dla rozumnego faceta nie powinno, ale jak wspomniałem to bardzo poważna decyzja.

4

To się zdarza! W dzisiejszych czasach dziwi cię,że 18 letnia dziewczyna ma 2wu-letnie dziecko? No wiesz... A tak na poważnie jeśli zależy ci na niej to nie odtrącaj jej! Dziecko to jeszcze nie koniec świata, poznaj małą (jeśli jesteś gotowy) A właściwie to dlaczego ona rzadko widuje córke? Kto ją teraz wychowuje? Nie mówie,że ją(córke tej dziewczyny) pokochasz ale na pewno polubisz może się przyzwyczaisz... Jesteście jeszcze młodzi, rozumiem,że dla ciebie to był szok ale czy wato rezygować z fajnej dziewczyny ze względu na dziecko? Tylko musisz pamiętać o jednym. Jeśli ona bedzie miała małą przy sobie cały czas to wasze spotkania mogą wyglądać troche inaczej....
Do takich związków trzeba dorosnąć musisz odpowiedzieć sobie na pytanie czy jesteś na to gotowy? Może jednak warto spróbować? Spróbowac smile
Może znajdziesz inną dziewczyne bez dziecka itd ale czy będzie się wam tak fajnie gadać?
Jeśli się nie uda to trudno jesteś jeszcze młody ale lepiej zaryzykować niż potem żałować.

5

Wydaje mi się, że nie powiedziała Ci o tym dlatego, że pewnie faceci uciekają od niej dowiadując się o takim fakcie.. Na prawdę się jej nie dziwie! To ciężka sytuacja i Ona na pewno potrzebuje wsparcia. To dla mnie nic niezwykłego, że ma dziecko, ile jest teraz takich dziewczyn i wcale nie dają sobie gorzej razy niż starsze, choć mają na pewno ciężej. Tak jak napisała charlotte_harris ona przecież nie każe Ci być ojcem. Chce mieć tylko partnera.. Nie zasługuje na to, bo wpadła? Jeśli nawet by wam się udało, przecież nie musisz być ojcem zawsze możesz być dla dziecka po prostu znajomym.. Możecie razem wychodzić na spacerki, gdy uda jej się odzyskać już Małą smile To nie jest koszmar.. to szczęście, choć trudne smile

6

I wiesz jeszcze jedno chciałam ci powiedzieć może ona zdecydowała  powiedzieć ci w końcu o dziecku dlatego , że poczuła,że to coś poważniejszego smile

7

zgadzam się z przed mówcami bała Ci się powiedzieć o dziecku bo nie wiedziała jak zareagujesz. młoda dziewczyna z dzieckiem myśli że już na stałe nikt nie będzie chciał się z nią związać....to jest poważna decyzja...lecz gdy nie zaryzykujesz nie będziesz wiedział czy warto było... a drugiej takiej dziewczyny na swojej drodze możesz już nie spotkać...

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024