Dojrzałość i samodzielność dziecka a rodzice. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Dojrzałość i samodzielność dziecka a rodzice.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Dojrzałość i samodzielność dziecka a rodzice.

Witam! Mam na imię Anna i mam 18lat. Pisałam o tym już na kilku forach, jednak nie spotkałam się z żadnymi konkretnymi odpowiedziami. Wręcz przeciwnie, krytyczna opinia ludzi, wyśmiewanie - To było na porządku dziennym. Mam nadzieje, że tutaj się z tym nie spotkam. Nie będę może przedłużała.

Jak już wspomniałam, mam 18lat i chciałabym zasmakować... Samodzielności. Problemem nie są pieniądze, mam stały dochód, 'problemem' jest moja mama a raczej Jej reakcja. Wierzy we mnie i wie, że byłabym w stanie sobie poradzić. Finansowo również. Chciałabym zamieszkać sama od przyszłego roku a mama zna już dobrze moje plany. Od zawsze miałyśmy kontakt idealny i zawsze mnie wspierała w jakichkolwiek decyzjach, jednak teraz widzę że nie bardzo podoba jej się moja wizja samodzielności. Zapewniłam Ją, że będę się uczyła, pracowała, że nie zamieszkam z żadną 'biglove' jeżeli jakąś bym poznała. Ona dobrze wie, że cenię sobie samotność i prywatność. Wierzy w każde moje słowo i ufa mi jednak... Coś jest nie tak a ja nie mam pojęcia co. Nie odciąga mnie od moich planów, jednak też nie mam aż takiego poparcia. Nic z tego nie rozumiem. Skąd taka obojętność ze strony mamy?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dojrzałość i samodzielność dziecka a rodzice.

Obojętność? Czym ona się objawia? Ty zaczynasz opowiadać o swoich planach, a mama udaje, że nie słyszy co mówisz? Być może jest zwyczajnie spokojna, że dasz sobie radę, a Ty spodziewałaś się, że mama w rozpaczy będzie próbować Cię zatrzymać w domu i snuć najczarniejsze scenariusze żeby Cię zniechęcić? Jesteś trochę rozczarowana postawą mamy?

3

Odp: Dojrzałość i samodzielność dziecka a rodzice.

Co robisz? Tzn. jaka to praca? Masz umowę?
Uczysz się, studiujesz?
I po co chcesz się wyprowadzac?

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Dojrzałość i samodzielność dziecka a rodzice.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024