Forum Kobiet - NETKOBIETY.PL

Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Interesująca dyskusja to nasza specjalność ...

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Serdecznie zapraszamy do lektury naszych redakcyjnych blogów Od kuchni oraz Po godzinach Szczególnie polecamy : Psychologia Uroda Miłość Wychowanie Polityka Samotność

#1 2007-08-29 22:35:31

heeeyah
Niewinne początki

Metoda na głoda- przekąski do podjadania

Co podjadacie sobie kiedy jesteście głodne? Jakieś zdrowe rzeczy? Zwracacie na to uwagę, czy raczej wystarczają Wam batoniki i słodycze?

#2 2007-08-31 11:17:08

głodomorek
Gość

Re: Metoda na głoda- przekąski do podjadania

Najlepsze są owoce, ja często też podjadam, ale to w domu pestki dyni i rodzynki;)za ciastkami ni eprzepadam, jeśli batonik to z musli albo sezamki!!Wiem,że zdrowa jest chałwa,ale jest dość kaloryczna!!!Najlepsze są owoce i bakalie, a tym orzechy, które ja po proostu uwielbiam!!!

#3 2007-09-07 17:16:54

jing jang
Net Przyjaciółka

Zwykle owoce: banany i jabłka, a czasem jak sobie np, już coś gotuję to podjadam kawałki sera pleśniowego:) Zawsze musze go mieć w lodówce!!!

#4 2007-09-09 00:07:33

fitnesska84
Zaglądam tu coraz częściej

w moim przypadku to jest zawsze garść rodzynek słonecznika i pestek dyni:)taka mieszanka, czasem też jakieś orzechy:)

#5 2007-09-29 21:42:12

alis
Gość

Zastępuję słodycze suszonymi owocami, ale jednak zdecydowanie wolę świeże. Dlatego zamiast cukierka czy czekoladki zjadam sobie jabłko albo inny owoc, a ostatnio chętnie chrupię też marchewki albo robię sobie błyskawiczną sałatkę (dolewam do sałaty gotowy sos, np. knorr'a). Na drugie śniadanie w pracy kupuję jednodniowe soczki. Są nawet sycące, więc wystarczy do tego jeszcze jakiś owoc lub serek i drugie śniadanie gotowe. Jak pomyślę, że kiedyś zamiast tego jadłam batonika...

#6 2007-10-07 12:16:16

krisek
Gość

Zdarza mi się zjeść batonika albo jakąś słodką bułkę, ale zazwyczaj kupuję sobie jakieś owoce, serki (np. danio brzoskwiniowe), muesli, które zjadam z jogurtem naturalnym albo właśnie soki jednodniowe marwitu - zajebiste. A jak mam ochotę na coś ciepłego to robię sobie gorący kubek albo coś w tym stylu.

#7 2008-03-29 21:11:20

MMM
Gość

Zawsze jak wracam po zajęciach na uczelni do domu (ok.19:00) jestem strasznie głodna. Od kilku miesięcy jednak stosuję zasadę, że wieczorem nie jem konkretnych posiłków. Piję mała lampkę łagodnego wina i ewentualnie do tego pozwalam sobie na plaster tofu, mozzarelli lub brie. Kiedy wstaję rano (ok 6:00) czuję się świetnie. Polecam:-)

#8 2008-06-02 14:14:54

deana
Niewinne początki

A ja zawsze w zapasie mam bajkową albo słodką chwilę i jesli mnie głód dopada to przyrządzam sobie, czasem zjadam zielone jabłuszko i też dość długo jestem syta.

#9 2008-06-18 17:14:48

natalka
Niewinne początki

ja staram się unikać podjadania no ale czasem ciężko się powstrzymać wink nie raz zgrzeszyłam batonikiem albo jakimś gorącym kubkiem tongue

#10 2008-06-27 21:45:56

tea
Niewinne początki

Ja przy sobie zawsze mam jakiegoś batonika, ale jak jestem w domu to staram się podjadać zdrowsze rzeczy, owoce, kisiele czy musli.

#11 2008-09-01 21:36:38

sueno6
O krok od uzależnienia
Od: Poznań

Najlepsze sa oczywiscie owoce i warzywa, pamietam jak mialam diete to min 3 jablka dziennie jadlam i to bardzo mi pomagalo;) Wiadomo kazdemu zdarzy sie zjesc batonika, szneke...ale najlepiej "zmiesc" to czyms zdrowym np.marchewka:D seriooo....to dziala...organizm od razu lepiej sie poczuje...hehe

Być jak płynąca rzeka...

Stopka forum