pierwszy raz i dyskomfort odczuwalny jeszcze długo po nim ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » pierwszy raz i dyskomfort odczuwalny jeszcze długo po nim ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 27 ]

Temat: pierwszy raz i dyskomfort odczuwalny jeszcze długo po nim ?

Wczoraj kochałam się z moim chłopakiem pierwszy raz w życiu, wiedziałam że będzi eboleć byłam na to przygotowana, dużo o tym czytałam, ale zdziwiło mnie troche że bolało mnie jeszcze kilka godzin po wspolzyciu a do teraz trzyma się mnie jakieś takie nieprzyjemne uczucie jakbym miała tam zadużego tampona, podkreślam że tamponów nigdy nie używałam bo zawsze były mi niewygodne chyba byłam tam ciasna.
Czy taki dyskomfort i nieprzyjemne uczucie tyle godzin po stosunku to normanle ? wiem że mieśnie sie rozciąaja no i przbicie błony dziewiczej to musi sie zagoić ale nigdy nie słyszałam jak to jest pozniej.
Zdziwoło mnie też że mam problem z mimowolnym popuszczaniem moczu, dziś rano obudziłam się z plamkami na majtkach co mnie bardzo zaniepokoiło ;/, nigdy wczesniej tego nie miałam ale kiedy po wspolzyciu usiadlam by pojsc do lazienki tez stalo sie cos podobnego.

Druga sprawa jest taka, wiem że to wyda wam się głupie , nie mam 16 lat ale po prostu troszke się tym stresuje.
Chodzi o możliwość zajścia w ciąże.
Biore tabletki antykoncepcyjne, zaczęłam je brać na uregulowanie cyklu kiedy jeszcze nie kochałam się ale lekarka powiedziała że to bardzo dobre zabezpieczenie gdybym zaczynała wspołzycie.
Wzielam pierwszy blister zrobiłam 7 dni przerwy a teraz jestem już po 4 tabletce z 2 blistru, wiem że to głupie ale jednak troche się martwie czy tabletki działają jak trzeba.

Proszę o poważne podejści edo sprawy
dziekuje

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: pierwszy raz i dyskomfort odczuwalny jeszcze długo po nim ?

Ja po pierwszym razie (i szczerze mowiac, kilku kolejnych tez) czulam dyskomfort, ale nie az taki, zeby przeszkadzal mi w normalnym funkcjonowaniu. Troche bolalo, troche sie czulam poobcierana.. troche bolaly mnie nogi big_smile.
Ale jesli bardzo sie niepokoisz, idz do lekarza smile

Co do tabsów, to sama czesto lapie paranoje (nawet obecnie znajduje sie w trakcie jednej), ale o ile stosowalas je prawidlowo, nie bralas antybiotykow itp. itd. (wszystko stoi w ulotce), jestes bezpieczna :-)

3

Nie boli mnie jakos bardzo , właściwwie to już dziś nie jest ból tylko takie dziwne uczucie, dosłownie jakbym tam nagle miała więcej miejsca niż dotychczas tongue
Wiem że tak jest, mięśnie się rozszerzyły i troszke się tam jednak zmieniło ale nie wiedziałam że to czuć po takim czasie po.

Jeśli chodzi o tabletki to niby wiem że są bardzo skuteczne, dokłądnie przeczytalam ulotke, biore regularnie i nie było żadnego błędu no ale jakaś tam paranoja faktycznie jest.

4

Spoko, przejdzie Ci smile i dyskomfort i obawy! smile

5

loveaellie napisał/a:

Spoko, przejdzie Ci smile i dyskomfort i obawy! smile

Z dyskomfortem to wiem na pewno , już się nei moge doczekać aż przestanie boleć i sex będzie przyjemny wink

Chodz jesli chodzi o ciąże to troszke się obawiam, czytam o tych tabletkach i z regóły dziewczyny wypowiadają się dobrze ale jest też jakiś procent jak zawsze osób które piszą negatywnie więc chyba im więcej się czyta tym więskzy stres.

6

Ja biore tabsy juz prawie od roku i chce teraz zrobic przerwe, bo czuje sie (podswiadomie chyba) jakas zatruta caly czas. Czuje ta chemie. Ale ciagle z tym zwlekam, bo jednak tabletki sa najwygodniejsze, nie chce wracac do gumek hmm

Dla mnie seks stal sie przyjemny dopiero po kilku(nastu?) razach.. i po zmianie chlopaka. Jednak jak sie kogos naprawde kocha, to zupelnie co innego smile

7

Ból bólem ale jest jednak w tym coś cudownego wink więc pewnie nie będzie źle.
Jednak myślę o tej ciąży, czytam różne forum i mam mętlik w głowie, test ciążowy moge zrobić najwcześniej w sobote bo trzeba odczekać minimum 6 dni neutral.

8

Powiem Ci tak. Biore tabsy, jestem teraz po 7 dniowej przerwie w ktorej nie dostalam krwawienia z odstawienia (tylko jakies takie lekkie, jednodniowe plamienie, niewiadomoco), mam dziwny apetyt i nic mi nie smakuje. Teoretycznie mam JAKIESTAM objawy ciazy, ale praktycznie wiem, ze nie ma sensu swirowac tongue nie ma szans zebym byla w ciazy. Wiec dzisiaj zaczynam kolejny blister, szkoda mi czasu i 8euro na test ciazowy tongue
Ty tez na pewno nie jestes wink nie czytaj glupich for internetowych, bo ja wiem jak one potrafia naplatac w glowie big_smile
idz, kochaj sie i ciesz zyciem big_smile

9

Minęło już 3 dni a ja mam nadal takie dziwne uczucie jakbym nosiła tampona i jakby osłabione mięśnie kegla, niech ktoś poradzi, czy to normalne ?

10

Hej mam podobny problem. Wczoraj kochałam się z moim chłopakiem, to był jego pierwszy raz a ja miałam kilkuletnią przerwę we współżyciu. Kochaliśmy się bardzo długo, bo ok 2h, jednak mieliśmy problem z wejściem, ale pomału z żelem jakoś poszło. Jednak czuję się strasznie poobcierana, i jak robię siusiu to mnie piecze i troszkę krwi jest- takie plamki... ;/ Martwi mnie to... Zabezpieczaliśmy się gumką- nie pękła ani się nie zsunęła, więc chyba o ciąży nie ma mowy zwłaszcza, że mam regularne cykle i byłam dzień czy 2 po zakończeniu okresu, a poza tym chłopak nie kończył w środku. Trochę się martwię... To są obtarcia? Przejdzie mi to? sad(

11

Kaja, a ze tak zapytam, przy podnieceniu bylas "mokra"? czasami zdarzaja sie obtarcia jak wlasnie nie masz wystarczajaco mokro, a zel mi sie wydaje jest dobry wlasnie przy wlozeniu penisa do pochwy. pozniej jakos sie rozchodzi w srodku(przynajmniej ja tak mialam). tez mialam podobny problem, po dluzszym niewspolzyciu, ze partner nie mogl we mnie wejsc, i stosowalismy zel, ale on wlasnie dzialal tylko na chwile. nie wydaje mi sie, zeby plamienie bylo efektem ciazy czy cos;)

Wanilja i jak tam Ty? przeszlo Ci juz?

ja pamietam jak tez mialam paranoje po straceniu dziewictwa, tez mialam dziwne uczucie w intymnych okolicach, dziwnie mi sie chodzilo, a nawet, mimo ze przy przebiciu blony nie krwawilam, tak pozniej 2-3dni plamilam.nie stresuj sie, ogolnie przy drugim blistrze juz tabsy dzialaja;) gorzej by bylo jakbys byla dopiero po2tabletce;)

12

mery90 napisał/a:

Kaja, a ze tak zapytam, przy podnieceniu bylas "mokra"? czasami zdarzaja sie obtarcia jak wlasnie nie masz wystarczajaco mokro, a zel mi sie wydaje jest dobry wlasnie przy wlozeniu penisa do pochwy. pozniej jakos sie rozchodzi w srodku(przynajmniej ja tak mialam). tez mialam podobny problem, po dluzszym niewspolzyciu, ze partner nie mogl we mnie wejsc, i stosowalismy zel, ale on wlasnie dzialal tylko na chwile. nie wydaje mi sie, zeby plamienie bylo efektem ciazy czy cos;)

ja pamietam jak tez mialam paranoje po straceniu dziewictwa, tez mialam dziwne uczucie w intymnych okolicach, dziwnie mi sie chodzilo, a nawet, mimo ze przy przebiciu blony nie krwawilam, tak pozniej 2-3dni plamilam.nie stresuj sie, ogolnie przy drugim blistrze juz tabsy dzialaja;) gorzej by bylo jakbys byla dopiero po2tabletce;)

Od jakiś dwóch dni nie mam juz tego uczucia, jest dobrze wink
O ciąży myślę niestety chodz wiem że sznase sa małe ale dla pewności zrobie test, dla swojego spokojnego snu.

13

mery90 napisał/a:

Ja ogolnie mam problem ponieważ jestem chyba genetycznie "ciasna" i nawet zmiana partnera nie pomogla. Mimo ogromnego podniecenia, sex 2 razy z rzędu jest dla mnie niewykonalny, a i lk każdym stosunku 2-3 dni przerwy ponieważ jestem tam zawsze poobcierana a nawet i "naderwaana"

14

Jeśli jesteś poobcierana, to znaczy że gra wstępna była zbyt krótka, ewentualnie potrzebujesz lubrykantu. Powinno to rozwiązać nie tylko problem poobcierania, ale również dyskomfort powinien trwać krócej.

15

yoghurt,BigBenie;D ty sie nie nadajesz chyba do dawania takich rad;p <sorki, musialam pijaku ;D>

Gra wstepna byla dluga a i "nawilzenie" bardzo dobre. Po prostu mozliwosci mam nikle;/ Trzeba sobie jakiegos Chinczyka upatrzec chyba

16

Spokojnie - nie obrażam się smile

Gdyby nawilżenie było dobre, to nie byłabyś obtarta. Niestety, ale otarcia są winą jedynie niedostatecznego poślizgu.

Co do reszty - cóż - ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. Ale powoli, delikatnie i z umiarem. Nie chodzi o to, aby seks wyglądał w myśl powiedzenia "pchaj do samych jaj", ale by sprawiał przyjemność. Dlatego powoli, delikatnie, nieśpiesznie, a z czasem powinno być tylko lepiej.

17 Ostatnio edytowany przez SzaraMyszka20 (2012-07-24 08:51:49)

Tu bym polemizowala co do tego obtarcia. Jesli penis jest za duży i nawilżanie nie pomoze.

W przeciwienstwie do poprzedniczek ja praktyke zawiesilam do odwolania;D Także podejzewam ze za jakiś czas będzie jeszcze gorzej;/

18

Możesz polemizować, ale jeśli o to chodzi, to akurat wiem co mówię. Przy jeszcze większej ilości nawilżenia będzie chlupało, ale otarć nie będzie smile

W założonym przez siebie wątku piszesz, że w zasadzie twoje dolegliwości pojawiają się już PO stosunku (i to kilka godzin po, a nie od razu). Zastanowił mnie motyw z pękającą skórą i gumkami. Po pierwsze faktycznie możesz mieć jakieś uczulenie na lateks i zmiana na gumki nielateksowe by pomogła. Jednak wydaje mi się, że to raczej wiąże się z nawilżeniem. Bez gumki jest bardziej mokro i stąd twoje lepsze odczucia i zmniejszony ból.

Co do pękającej skóry....może to zabrzmi śmiesznie, ale może to jest spowodowane wysuszeniem skóry? Pochwa ma odczyn kwaśny, a przy seksie zawsze gdzieś się to wydostanie na zewnątrz, wyschnie i w efekcie podsuszy dodatkowo podrażnioną skórę, która może mieć takie tendencje (pieczenie, spękanie).

Jak wygląda wasza (bo i jego również) higiena przed/po seksie? Czy używasz preparatów do higieny intymnej i czy dbasz o nawilżenie skóry (wit A+E, balsamy nawilżające itp) ?

19

Generalnie o higiene miejsc intymnych dbam szczególnie. W sytuacji gdy przed/po nie ma możliwości wzięcia prysznica, przydaja sie chusteczki do miejsc intymnych. Z jego higiena bylo tez raczej w porzadku.

20

Taki dyskomfort to normalne, nie masz się czym przejmować. Minie to. Może być to spowodowane suchością. Nic nie stoi na przeszkodzie aby następnym razem stosować np żel intymny. smile A co do tabletek to jeśli stosowałaś je zgodnie z zaleceniami to bezpiecznie. Chociaż  nic 100% pewności nie daje. Wiadomo.

21

SzaraMyszka20 napisał/a:

Tu bym polemizowala co do tego obtarcia. Jesli penis jest za duży i nawilżanie nie pomoze./

Niestety ale Youghurt ma rację. Jest nawet takie przysłowie: "jak się popiesci to wszystko się zmiesci" big_smile. A jak penis jest za duży, a jest odpowiednie nawilżenie, to nie pojawiają się obtarcia tylko ból podczas uderzeń o szyjkę macicy i to boli, bardzo.

22

mery90 napisał/a:

Wydawało mi się, że byłam "mokra", ale może faktycznie było to za intensywnie i za szybko, bo chłopak chciał wejść do końca od razu, może za mało delikatnie, stąd ten ból no i nie wiem czemu, ale średnio mi to nasze zbliżenie sprawiało przyjemność... sad Chyba bardziej mnie kręciło jak pieściliśmy się rękami... Teraz to już chcę dostać okres normalnie i spokojnie pomału dochodzić do wprawy. A jest taka możliwość, że jestem uczulona na lateks? Kurczę czemu jedne kobiety mogą się cieszyć normalnie seksem, a inne się tak męczą sad

23

Te, które się męczą to najczęściej mają problemy komunikacyjne z partnerem. Albo kobieta nie wie czego chce, albo boi się o tym mówić, albo facet nie wie co robić i/lub nie słucha tego co partnerka mówi.

24

Aby pierwszy raz byl udany i sprawial ogromna przyjemnosc chlopak powinien robic to powoli, stopniowo i z wyczzuciem a kobieta powinna wspolpracowac z facetem , mowic kiedy boli itp. Poza tym aby sex byl udany szczegolnie za pierwszym razem bardzo wazna jest gra wstepna ktora powinna miec na celu rozluznienie obojga partnerow (jakis masaz, zmyslowe calowanie itp. A wtedy efekt murowany smile

25

Hej wszystkim ponownie! Kurczę już miesiąc minął, odkąd się kochałam z chłopakiem, ale dyskomfort przy oddawaniu moczu czuję do dzisiaj, ciągnie mnie troszkę i przy końcówce moczu piecze. Okresu dostałam normalnie w terminie, trwał tyle co zwykle czyli 6-7 dni. Zastanawiam się czy to może być zapalenie pęcherza czy może obtarcie pochwy? U ginekologa byłam przed wyjazdem, więc nadżerkę można wykluczyć. Czy wystarczy jak zastosuję Lactovaginal? Martwi mnie to, ponieważ jestem na wakacjach, a wracam dopiero za 3 tyg do domu i nie bardzo mam dostęp do lekarza. Stosowaliśmy wtedy durexy extra safe, może one mnie tak obtarły? Już sama nie wiem sad

26

Też podczas pierwszego razu używaliśmy z partnerem durexów extra safe i mnie nic nie obtarło. Błam na tyle rozluźniona i mokra, że owszem bolało, ale przeszło jeszcze tego samego dnia. w sumie to kochaliśmy się trzy razy pod rząd i za trzecim było już naprawdę przyjemnie. Rozluźnienie kluczem do sukcesu.  kaja01989 ja miałam takie objawy przy zapaleniu cewki moczowej.

Posty [ 27 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » pierwszy raz i dyskomfort odczuwalny jeszcze długo po nim ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024