od dwóch miesięcy mam nowego chłopaka,w trakcie jego nieobecności poszłam na piwo z byłym(nic nie zaszło i było to tylko koleżeńskie wypicie piwka,o czym powiedziałam przed spotkaniem swojemu byłemu). jest natomiast teraz problem,bo były straszy mnie że pokarze mojemu obecnemu filmiki jak siedzi ze mną i pijemy razem to cholerne piwo. jak z tego wybrnąć i wytłumaczyć byłemu żeby zajął się własnym życiem i nie robił mi nieprzyjemności i sobie odpuścił.
Przede wszystkim musisz się zastanowić z kim tak naprawdę wolisz spędzać czas - z byłym czy obecnym chłopakiem. Robiąc to co zrobiłaś krzywdzisz ich obu. Dla obecnego chłopaka nie ma gorszego upokorzenia niż to gdy jego dziewczyna spotyka się z byłym. A były robi sobie niepotrzebnie nadzieję.
Nawarzyłaś piwa i teraz musisz je wypić. Jeśli zależy Ci na obecnym chłopaku musisz być szczera, po prostu powiedz mu o wszystkim. Miłość buduje się na zaufaniu...
Skoro to było tylko koleżeńskie wypicie piwka, to dlaczego nie powiedziałaś o tym swojemu obecnemu??
Powiedz mu, że byłaś z byłym na piwie. Byłemu powiedz, żeby się wypchał, bo obecny o wszystkim wie. I nie spotykaj się z kretynem więcej. Proste
W ostateczności poprosić obecnego żeby zrobił coś z byłym.
Jeśli były szantażuje Cię w ten sposób to musisz go traktować jak szantażystę.
To może Cię niewyobrażalnie męczyć i sporo kosztować emocjonalnie...
Najlepiej powiedzieć o tym obecnemu facetowi i obiecać, że to był ostatni raz!
I trzymać się tego;)