Masturbacja dziecięca: (krótkie info)
Jedna trzecia dzieci w wieku od 3 do 8 lat regularnie ją praktykuje, a w wieku od 6 do 12 lat, onanizuje się około połowa chłopców i jedna trzecia dziewcząt.
W wieku pięciu, sześciu lat zdarzają się świadome, systematyczne masturbacje i są one niemal powszechnym zjawiskiem.
Wyczytałam, że jeśli to trwa dłużej niż rok, można zacząć się niepokoić.
Oto właśnie problem o którym piszę. Moja siostra (6 lat) już prawie od roku się dotyka. Zapytana o to dlaczego tak robi odpowiada, że jej dobrze. Bajki ogląda w pozycji leżącej na brzuchu, ręce chowa pod siebie i tak to robi. Nie pomogły tłumaczenia, potem krzyki. Aktualnie już jest bezradność. Robi to za każdym razem, gdy znika z oczu, kilka razy dziennie. Nie potrafię uwierzyć, że tak się dzieje, jak piszą wyżej, u tak wielkiej ilości dzieci.. Nie wiem jak sobie z tym poradzić, była propozycja pójścia do psychologa, lecz czy to ma sens? Jest to niezręczna sprawa dla całej rodziny...
Ostatnio oglądając zdjęcia w aparacie natrafiłam na "sesję" zdjęciową mojej siostry i jej koleżanki (5 lat), która przychodzi się z nią bawić. Moja siostra robiła zdjęcia na których były różne pozy z gołym tyłkiem koleżanki, m. in. gdy klęczy i wypina się... Sama nie wiem co robić, proszę pomóżcie!